Brombærkage – kage med brombær og æbler uden tilsat sukker

Brombærkage - Brombær-æble-kage uden tilsat sukker

Denne lækre kage med brombær og æbler smager skønt af sensommer og begyndende efterår. Lavet på bananer og uden tilsat sukker og hvedemel er den tilmed i den sundere afdeling. Og med en hopping af honningristede valnødder, tørrede æbleskræller og brombær ser den endda også flot ud.

Sensommer er lig med brombær i min have, der bugner med vilde brombærbuske. Og en af de skønneste måder at bruge de mange brombær på er i kager. Denne brombærkage med brombær og æbler er lækkert svampet og ikke vildt sød, da der ikke er tilsat anden sukker end den sukker, der er i de bananer, som udgør basen i kagen – altså lige bortset fra lidt karamelliseret honning i toppingen.

Grundopskriften på brombærkagen med bananer, havregryn, æg og kokos er i øvrigt en grundopskrift jeg bruger virkelig tit til fx muffins eller morgenmads-proteinpandekager. Fordelen er, at der er relativt lidt sukker og tomme kulhydrater i, men i stedet meget protein. Og det er godt for blodsukkeret, hvis man har udfordringer med den slags. Og har har man ikke det, så smager det alligevel virkelig godt.

Se også: Lowcarb muffins med peanuts og chokolade uden tilsat sukker eller mel

Opskrift: Sådan laver du brombærkage med æbler uden tilsat sukker

Selve kagen

3 bananer
4 æg
60 g havregryn
50 g kokosmel
Evt. hørfrø, chiafrø eller lignende – altså hvis du har. Bare et par spiseskefulde
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker (kan undlades – eller du kan bruge vaniljekorn eller vaniljepulver, hvis du har det)
2 æbler
1 tsk citronsaft
150 g brombær

1. Skræl æblerne. Kom skrællerne i en pose med lidt citronsaft og gem dem til tørring. Skær æblerne i kvarte og skær kernehuset fra. Skær æblebådene i mindre stykker.

2. Kom alle ingredienser med undtagelse af æbler, citronsaft og brombær i en skål. Blend dejen godt sammen med en stavblender.

3. Vend æblestykker og brombær forsigtigt i dejen.

4. Smør en springform godt med smør, eller for den med bagepapir. Kom dejen i og bag kagen ved 200 grader i 35-40 minutter.

Topping

1 håndfuld valnødder
1 spsk honning
Æbleskræller (se ovenfor)
1 håndfuld flotte brombær

1. Tør æbleskrællerne i en tørremaskine i mange timer (hvis du har tid – ellers er en time bedre end ingenting) eller i en ovn ved 60 grader, til de er tørre og læderagtige.

2. Smelt honningen på en pande og rist karamelliser valnødderne heri nogle minutter, til de er godt gylne. Læg de honningristede valnødder på en tallerken og lad dem køle helt af.

3. Pynt den afkølede kage med honningristede valnødder, tørrede æbleskræller og brombær.

Velbekomme!

Brombærkage med brombær og æbler - uden tilsat sukker

Et svar til Brombærkage – kage med brombær og æbler uden tilsat sukker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier