Bruscetta med rosenkål, balsamico og parmesan

Bruscetta med rosenkål, balsamico og parmesan - Mikkel Bækgaards Madblog

Denne super enkle bruscetta, hvor rosenkål er stegt hurtigt på pande og vendt med balsamico og parmesan, er en ny yndlingsret i mit køkken. Den sød-bitre smag fra rosenkålen går perfekt sammen med sur-sødmen fra balsamico-eddike og umamien fra osten.

Bruscettaen er god både som frokostret, forret eller som en lækker eftermiddagssnack.

Sådan laver du bruscetta med rosenkål

Til to personer

To skiver brød
3 spsk olivenolie
15-20 rosenkål
2 spsk. god balsamico
2-3 spsk. finrevet parmesan
1 tsk. salt
Mere parmesan til pynt

1. Rens rosenkålene og fjern de yderste blade. Skær stokken af og skær kålene i kvarte.

2. Varm 2 spiseskefulde olie op på en pande. Vend hurtigt brødet i olien på begge sider, så det suger godt med olie. Rist brødet nogle minutter på hver side, til det er sprødt. Tag brødet af panden.

3. Varm en spiseskefuld olie op på panden og rist rosenkål ved høj varme et minuts tid, så det får lidt farve. Vend rundt i dem undervejs. Tilsæt balsamico og salt og vend rosenkålene rundt et øjeblik, indtil eddiken er karamelliseret og lægger sig omkring rosenkålene. Tilsæt den fintrevne parmesan og rør hurtigt rundt. Sluk for varmen.

4. Anret de ristede rosenkål oven på brødet og pynt med flager af friskhøvlet parmesan. Dryp evt. med lidt balsamico og evt. lidt god olivenolie.

Velbekomme!

Bruscetta med rosenkål, balsamico og parmesan - Mikkel Bækgaards Madblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kategorier
Menu