Casolet-inspireret linsegryde med karl johan-svampe og nakkekoteletter

Linsegryde med spejlæg og nakkekotelet

Dagens ret er en rigtig vinter-ret. Linsegryde inspireret af den franske klassiker casolet serveret med nakkekoteletter og et spejlæg. Super velsmag af fra en række dejlige vinteringredienser som bacon, karl johan-svampe, løg og gulerødder. Og en rigtig simreret, der faktisk slet ikke behøves at simre i specielt lang tid, før det smager af fransk landvinter.

Endnu engang behøvede jeg ingen indkøb, da jeg havde alle ingredienserne i skabene og i fryseren. Linser, løg og gulerødder fra en aarstiderne-leverance, kød og bacon i fryseren og svampene fra sidste weekend, hvor jeg var ude at lave mad sammen med et par gutter.

Ingredienser til linsegryde

Ingredienser til to personer

2 nakkekoteletter

2 spejlæg

Olivenolie
Ca. 40 g bacon
2 fed hvidløg, grofthakket
1 laurbærblad
1 rosmarinkvist
1-2 timiankvist
1 stor håndfuld tørrede karl johan svampe (udblødt)
1 løg, hakket
3 små gulerødder, skåret i stykker
2 dl beluga-linser (eller andre linser, der ikke koger let ud)
Ca. 2 dl hvidvin
Hønsebouillon

(Trøffelolie)

Nakkekoteletter på panden

Fremgangsmåde

Udblød svampene i en vand i en halv times tid.

Varm olien op i en tykbundet gryde, og tilsæt bacon, hakket hvidløg, laurbærblad samt rosmarin- og timiankviste. Steg ved middel varme, indtil baconen begynder at blive en smule sprødt.

Tilsæt svampene og lad dem stege godt, indtil de får en smule sprødhed og har smidt lidt vand.

Bacon og svampe sammen med laurbærblad

Tilsæt løg og gulerødder, og svits dem ved middel varme, indtil løgene er gennemsigtige, hvorefter du hælder vinen over. Skru op for varmen, og lad det meste af vinen fordampe.

Nu tilsætter de linserne, som du lader suge resten vinen ved høj varme, inden du tilsætter et par dl. hønsebouillon.

Løg og gulerødder i linsegryden

Lad linsegryden koge ca. tyve minutter. Tilsæt mere bouillon eller vand, hvis den er ved at koge tør. Når linserne er kogte, er retten færdig – pas på, at linserne ikke koger ud og bliver til en grød.

Linsegryden koger med hvidvin

Steg koteletter og æg og server sammen med linsegryden.

Hæld evt. et par dråber trøffelolie over.

4 kommentarer

  1. ser lækkert ud. Men har I slet fået noget at spise siden – eller har du mistet gejsten – det var hurtigt. kh din dejlige mor

  2. I came to this site with the introduction of a friend around me and I was very impressed when I found your writing. I’ll come back often after bookmarking! majorsite

  3. From some point on, I am preparing to build my site while browsing various sites. It is now somewhat completed. If you are interested, please come to play with baccaratsite !!

Skriv et svar til Anonym Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *