Dressing med sesam og soja til salat med koldt rødt oksekød og mozzarella

Dressing med sesam og soja til salat med koldt rødt oksekød og mozzarella

Det er altid en stor tilfredsstillelse at bruge sine rester til ny og lækker mad. Det oplevede jeg fx her den anden dag, da en halv rød bøf blev hovedpersonen i en dejlig salat sammen med bl.a. frisk mozzarella, rød spidskål og en dressing lavet på sesamolie og soja.

Især dressingen løftede denne salat og fik det hele til at spille virkelig godt sammen. I selskab med det kolde røde oksekød, osten og de sprøde elementer fra rå løg, spidskål og agurk gav denne dressing en intens umamismag, som gjorde det hele ekstra rart at have med at gøre.

Kødet og osten gjorde desuden, at det var en salat, der fungerede godt som en mættende frokostret.

Sådan laver du dressing med sesam og soja

3 spsk sesamolie
1 spsk sojasauce
1 spsk balsamicoeddike (eller citronsaft eller anden eddike)
1 tsk sukker
Peber

Bland alle ingredienserne i en dressingshaker. Ryst det godt sammen og hæld det over salaten.

Sådan laver du salaten med koldt oksekød og mozzarella

Selve salaten er ligetil at lave og kræver ikke den store opskrift. I denne udgave brugte jeg ud over det rå oksekød og mozzarellaosten (brug hvad du nu lige har) alm grøn salat, løg, agurker, cherry-tomater, agurk og rød spidskål.

Skær kødet i tynde skiver og bland det hele sammen med dressingen.

Salat med rødt oksekød, mozzerella og sesam-soja-dressing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier