Grønkålsalat med peberrods-mormordressing

Grønkålsalat med peberrods-mormordressing

Lækker grønkålsalat til at ledsage julemad, mortensand eller andre af vinterens tunge retter.

Til julen i år skal vi have en helt klassisk juleand (sådan da) med alt det klassiske juletilbehør som rådkål, brunede kartofler og en god, fed sovs. Men for at bryde fedmen lidt har jeg også tænkt mig at servere denne skønne grønkålssalat med den klassiske mormordressing, som får et skarpt pift af lidt revet peberrod.

Salaten er sådan set ganske simpel – og den kan varieres på mange forskellige måder. Finthakket grønkål, finthakket løg og æbler i tern vendes med en mormordressing lavet på fløde, sukker, citronsaft og revet peberrod.

Og med ganske få virkemidler har du hermed et sprødt og frisk tilbehør til julemaden, der samtidig giver lidt krads i næsten.

Sådan gør du – til fire personer

6 håndhulde finthakket frisk grønkål
1 stort løg (eller 6 -8 små skalotteløg)
2 lidt syrlige æbler
1 dl piskefløde
saften af 1 citron
2 spsk sukker
Fintrevet peberrod
Salt og peber

1. Hak grønkål og løg fint. Skær æblet i fine terninger. Vend det sammen i en skål.

2. Pisk fløde, sukker og citron godt sammen – hold evt. lidt citronsaft tilbage. Dressingen skulle gerne blive ekstra tyk, når den er pisket godt. Smag den til med salt, peber og peberrod samt måske lidt mere citron.

3. Hæld dressingen over salaten og server til god vintermad.

Velbekomme !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kategorier
Menu