Persillerodsuppe med et godt tabasco-spark

IMG_1246.jpg

Den anden dag lavede jeg en super enkel suppe af persillerødder og kartofler. En egentlig lidt kedelig sag, hvis ikke det var fordi jeg toppede den med lidt ristet bacon og et godt skud tabasco. Og det var virkelig interessant, hvor den der stærke syrlige sauce løftede suppen og gjorde det til en rigtig god oplevelse.

Nå, ja, og så suppen så dejlig morbid ud med blodlignende tabasco-klatter ned i de gul-grønne blendede substans.

Så frem med tabasco-flasken og giv din suppe et lille skud stærk syre.

Sådan gør du – til 2-3 personer

4 store karfofler
6 persillerødder (alt afhængig af størrelse brug ca. dobbelt så meget persillerod som kartofler)
1 stort løg
4 fed hvidløg
2 dl hvidvin
1,5 liter kalvefond (giver en god dyb bund, som klæder de sødlige persillerødder ret godt)
Salt og peber
Olie til sautering af grøntsager
½ pakke bacon
Tabasco

1. Skær læg. kartofler og persillerødder i lidt grove stykker. Sauter dem i olie sammen med hvidløgsfedene et par minutter.

2. Kom hvidvin og fond på og lad suppen loge ca. tyve minutter, indtil det hele er mørt.

3. Blend suppen godt og varm den igennem. Smag til med salt og peber.

4. Rist bacon på en tør pande og kom det bagefter på fedtsugende papir.

5. Server suppen drysset med baconstykker, lidt friskkværnet peber og nogle dråber tabasco.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kategorier
Menu