Sandwichspread af aubergine, rød peber og broccoli

IMG_7692.jpg

Til frokost i dag lavede jeg denne dejlige sandwichspread af bagte auberginer, dampet brocoli og rød peber. Med lidt olivenolie, hvidløg og rå crunchy løg minder den lidt om den klassiske pure baba ganoush fra det arabiske køkken. De tre purerede grønsager giver en virkelig dejlig blødhed og sødme, samtidig med at de rå løg og hvidløg giver skarphed og syrlighed til sandwichspreaden.

Ideen fik jeg i går, da min søde kone lavede aftensmad til min lille datter på knap et år. Her lavede hun nemlig en mos, der minder meget om denne (ud fra, hvad der lige var i køleskabet), og denne mos faktisk kom til at smage frygteligt godt, var det jo oplagt at videreudvikle lidt på den med mere skarphed og lidt syre.

Sådan laver du sandwichspreaden

½ aubergine
1/4 rød peberfrugt (eller ½ rød snackpeber)
1/4 broccoli
1 fed hvidløg
1 lille løg
2 spk olivenolie
1 tsk æblecidereddike eller citronsaft
Salt og peber

1. Halver auberginen på langs (så er det nemmere at få kødet ud, når det er blevet bagt) og bag aubergine i ovnen i ca. 20 min eller kom det i mikroovnen i knap 10 minutter. Damp broccoli i lidt vand til det er mørt – ca. otte minutter.

2. Hak løget fint og skær peberfrugten i mindre stykker.

3. Tag de bagte auberginer ud af ovnen og skrab kødet fri af skralden med en ske (du skal ikke bruge skrællen). Kom auberginekød, de dampede broccolibuketter og rød peber op i en blender eller i en skål, hvor du kan blende med en stavblender. Tilsæt halvdelen af løgene og pres hvidløget. Hæld olivenolie og eddike eller citronsaft ved.

4. Blend det hele til en grov pure. Smag til med salt og peber og tilsæt resten af de finthakkede løg, så den bløde puré bliver matchet et lidt sprøde og skarpe stykker løg.

5. Smør sandwichspreaden på en skive brød og læg fx tomatskiver og salat oven på.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kategorier
Menu