Ultranem og relativ fedtfattig tærtedej

Tærtedej, der er nem at lave

Denne tærtedej er nem at lave og indeholder ikke vildt meget fedt. Du skal bare bruge mel, yoghurt, olie og en smule salt. Og så masser af fantasi til, hvad fyld tærten skal bestå af.

Jeg bager tit tærter til aftensmad. Det er nem mad, som mine børn elsker, og hvor man kan bruge alle de der grøntsager, der ellers gemmer sig i køleskabet. Jeg køber sjældent ind til at lave tærte, men fylder det i, jeg nu engang har – fx spinat, rodfrugter eller lignende.

Jeg laver stort set altid tærtedejen ud fra denne her opskrift, selvom jeg altid bare sjusser mig frem med mængderne. Er tærtedejen for tør, tilsætter jeg lidt mere olie, yoghurt en eller sjat vand – er den for våd kommer der lidt mere mel i. Og når den skal rulles ud, kommer jeg dejen mellem to stykker bagepapir, det gør rullearbejdet meget nemmere – især når dejen skal over i tærteformen bagefter.

Sådan laver du tærtedej

300 g mel – brug gerne lidt groft mel (jo grovere mel, jo mere væske skal der i)
1 dl yoghurt, ymer eller A38
1/2 dl olie – brug den olie, du har, men olivenolie er en af de sundeste varianter, rig på antioxidanter
1 tsk salt

1. Kom alle ingredienser i en skål og rør godt rundt. Saml dejen, så den bliver en stor kugle. Tilsæt mere mel eller væske, hvis tærtedejen er hhv. for tør eller for våd.

2. Lad tærtedejen hvile i en halv times tid i køleskabet – lad være, hvis du har travlt.

3. Rul tærtedejen ud mellem to stykke bagepapir og løft den over i en tærteform. Min erfaring er, at du ikke behøves at smøre formen.

4. Kom fyld i og bag tærten i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Fyld

Du kan bruge alt muligt som tærtefyld. Sidst jeg lavede tærte, svitsede jeg et grofthakket løg sammen med et par deciliter hakket hvidkål. Heri kom jeg en pose frisk spinat, som jeg på forhånd havde hakket. Det hele blev smagt til med lidt salt og cajunkrydderi.

Fyldet kom oven på tærtedejen og dækket med 6 sammenpiskede æg (der var pisket med salt og hvid peber) og toppet med en håndfuld revet, lagret emmentaler.

Tærte med spinat, brændenælder og farbede beder - Mikkel Bækgaards Madblog-5.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kategorier
Menu