Brombærkage med hasselnøddetop

Brombærkage med hindbær og hasselnødder - Mikkels Madblog

Har du adgang til lækre bær – også gerne fra frost – så er denne brombærkage lækker og nem at lave. Du kan dog også sagtens bruge andre bær som fx hindbær og endda blommer eller mirabeller. Et top af hasselnødder og sukker giver kagen et sprødt twist.

Hen over sommeren og det tidlige efterår bugner min have (og tilhørende skov) af bær. Vi har især i mange hindbær og brombær, som jeg plukker så mange af, som jeg overhovedet orker. For mig er det nemlig den ultimative terapi at tage en halv time med bærplukning.

Denne brombærkage lavede jeg, da vi skulle have kage med til en vejfest hos en naboerne. Egentlig var min plan at lave den samme mirabellekage med hindbær, som jeg tidligere har præsenteret på denne blog. Men mirabellesæsonen har været elendig i år, og til gengæld bugner det allerede nu med lækre brombær. Dermed røg årets første brombær (og lidt hindbær, der stadig var tilbage) i denne kage efter at Line og jeg brugte en halv times tid med at plukke.

Brombærkagen er nem at lave, og du kan i øvrigt sagtens bruge frosne bær, hvis du ikke lige adgang til de friske. Kagen bliver i øvrigt endnu bedre, hvis du lader den stå til dagen efter, så dan kan blive rigtigt svampet.

Læs også: Miraballekage med hindbær

Opskrift: Sådan bager du brombærkage med top af hasselnødder

300 g friske brombær (eller andre bær eller en blanding. Brug også gerne frosne bær)
300 g sukker
150 g smør
300 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1,5 tsk vaniljesukker
2 håndfuld hasselnødder
1 spsk sukker til topping
Smør til formen
Evt. lidt flormelis til drys

1. Pisk æg, sukker og vaniliesukker sammen, så sukkeret er opløst og du har en skummende æggesnaps.

2. Smelt smørret i en gryde og hæld det i æggesnapsen.

3. Vend mel og bagepulver sammen og kom det forsigtigt i æggesnapsen. Sigt det eventuelt i gennem en sigte, så du undgår klumper. Rør forsigtigt dejen sammen. Du skal endelig ikke røre for meget.

4. Vend bærrene med en skefuld mel og rør dem meget forsigtigt i dejen. Pas på, at bærrene ikke går for meget i stykket.

5. Smør en springform eller lignende godt med smør og hæld dejen heri.

6. Hak nødderne groft og fordel dem øverst på den ubagte kage. Drys med sukker.

7. Bag kagen i ovnen ved 190 grader i 40-45 minutter.

8. Lad kagen køle helt af, inden servering. Server med cremefraiche, en god vanilieis eller barte helt, som den er – måske endda med lidt friske bær.

Velbekomme!

Brombærkage med hindbær og hasselnødder - Mikkels Madblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier