Carbonara-agtig pastaret med squash og ramsløg

Carbonara-agtig pastaret med squash og ramsløg - foto: Mikkel Bækgaards Madblog

Denne enkle pastaret er en bearbejdning af den klassiske spaghetti carbonara. I stedet for blot at bestå af pasta, æg, ost og bacon får denne udgave også squash i tern, løg og lidt fintsnittet ramsløg til at give en god hvidløgssmag til det hele.

Retten er et godt eksempel på, hvordan jeg ofte laver mad, og hvad jeg gerne vil formidle på denne madblog: Jeg kommer hjem fra arbejde; aner ikke, hvad jeg skal lave; og går så ud i kigger, hvad der gemmer sig i køleskabet – og det bliver der så lavet mad ud fra.

I dag havde jeg en klump bacon, en squash og lidt ramsløg i en pose. Derudover havde jeg lidt madlavningsfløde, parmesan-ost og nogle pasteuriserede æggeblommer. Ud fra disse ingredienser slog det mig, at en carbonara-agtig pastaret kunne være vejen frem, hvor den italienske klassiker får selskab af lidt grønsager og en smule fløde i saucen for at gøre den mere cremet.

Det viste sig dog hurtigt, at madlavningsfløden var for gammel, så i stedet prøvede jeg noget andet. Jeg tog lidt mælk, som jeg tilsatte majsstivelse og piskede æggeblommer og ost ned i. Det fungerede fint som base for den cremede ægge-oste-sauce, som er bindemidlet i en ret som denne.

Alt i alt blev det en god hverdagsret, som ikke tog meget længere at lave, end det tager at koge pastaen.

Sådan laver du Carbonara-agtig pastaret med squash og ramsløg

Til 2-3 godt sultne personer

100 g pasta pr. person (jeg brugte penne, men du kan også bruge alt muligt andet pasta)
100 g god bacon – gerne i en klump, som du kan skære i grove stykker
1 løg
1 squash
1 spsk smør
10 blade ramsløg (eller et fed hvidløg, der tilsættes i starten sammen med løg)
1 dl mælk
1 spsk majsstivelse (fx Maizena)
1 god håndfuld parmesan
Salt og peber

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, men sådan den stadig har lidt bid.

2. Skær bacon i grove stykker. Hak løget fint og skær squashen i tern. Skær ramsløg i fine strimler.

3. Steg baconstykkerne på en varm pande, indtil de er godt ristede, men ikke alt for sprøde. Kom smørret på panden og lad det smelte, inden du tilsætter løg. Lad løgene sautere sammen med baconstykkerne et par minutter, før du tilsætter squash-stykkerne. Sauter det videre i ca. ti minutter, så smagene rigtigt begynder at flyde sammen,

4. Pisk mælken med majsstivelse, æggeblommer, salt og peber. Kom parmesan og fintsnittet ramsløg i.

5. Hæld bacon-squash-blandingen op i den færdigkogte og rygende varme pasta og tilsæt mælke-æggeblandingen. Rør godt rundt, så varmen fra pastaen får saucen til at tykne.

5. Server med ekstra parmesan og friskkværnet peber.

Velbekomme

Carbonara-agtig pastaret med squash og ramsløg - foto: Mikkel Bækgaards Madblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *