Chokoladelagkage med karamelglasur og brombær

Chokoladelagkage med karamelglasur - Mikkel Bækgaards Madblog-3.jpg

Denne lækre lagkage fyldt med en tung chokoladecreme er en perefekt ledsager til festlige lejligheder. Chokoladen får et syrligt modspil af brombær, og toppen af kagen er dækket med en lækker – og dejligt syndig – karamelglasur.

Min søn er lige blevet to år, og i den anledning havde vi besøg af hele familien. Og til en fødselsdag skal der jo lagkage til, så derfor lavede jeg en intens chokoladelagkage med en tung chokoladecreme, godt med let syrlige brombær og en fræk karamelglasur på toppen.

Lagkagen er en slags videreudvikling af nogle fastelavnsboller, jeg lavede i vinter. De var netop fyldt med chokoladecreme og toppet med selvsamme karamelglasur. Resultatet blev virkelig godt – især hvis du kan lide lagkager af den mere tunge og intense slags, som jeg kan. Men forvent ikke at kunne spise meget mere end ét stykke.

Lagkagen er i øvrigt ret nem at lave – især hvis du som jeg ikke orker at bage dine lagkagebunde selv. Men er du til hundrede procent hjemmelavet, så kast dig endelig ud i en omgang hjemmebag på lagkagebundefronten.

Chokoladelagkage med karamelglasur - Mikkel Bækgaards Madblog-4.jpg

Der skulle selvfølgelig pustes lys ud.

Chokoladelagkage med karamelglasur - Mikkel Bækgaards Madblog-5.jpg

 Fødselsdagsbarnet så tilfreds ud.

Opskrift på chokoladelagkage med karamelglasur og brombær

Chokoladecreme

4 æg
6 dl mælk
6 spsk sukker
6 spsk maizena
200 g mørk chokolade af god kvalitet
4 spsk god kakao

1. Hak chokoladen godt og kom den i en stor skål. Bland den med kakaoen.

2. Pisk æg, sukker og maizena godt sammen i en anden stor skål.

2. Varm mælken op i en gryde, til den lige akkurat koger.

3. Hæld lidt af den varme mælk over i æggeblandingen, mens du pisker. Tilsæt resten af mælken og pisk godt.

4. Kom æggeblandingen op i gryden og varm langsomt op, mens du hele tiden pisker. Cremen begynder nu at tykne. Når cremen har en god tyk konsistens, tager du den af varmen. Pas meget på, at cremen ikke bliver for varm på blusset, for så bliver det hele til en grumset gang røræg.

5. Hæld en smule af den varme creme over den hakkede chokolade, så den begynder at smelte. Rør godt rundt, og tilsæt langsomt mere af cremen, så det bliver til en blank creme. Rør cremen godt og sæt den på køl.

Karamelglasur

100 g brun farin eller muscovadosukker
100 g smør
4 spsk mælk
Evt korn fra en vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
ca. 250 g flormelis

1. Kom alle ingredienser på nær flormelis i en gryde og smelt det godt sammen. Lad det koge nogle minutter, til det begynder at dufte af karamel. Lad det køle godt af.

2. Rør flormelis i karamelmassen, til du har en tyk glasur. Den må gerne være meget drøj.

Samling af kagen

1 håndfuld grofthakkede mandler
3 lagkagbunde
2 håndfulde brombær

1. Skær de fleste af brombærrene i skiver med en skarp kniv, men gem nogle til pynt.

2. Læg en lagkagebund på et fad og smør den med halvdelen af chokoladencremen. Fordel halvdelen af de snittede brombær ud over cremen. Læg en lagkagebund over og lav endnu et lag på samme måde. Kom den sidste lagkagebund oven på.

3. Fordel karamelglasuren ud over lagkagen – det gør ikke noget, at det løber lidt ned over siderne. Pynt med grofthakkede mandler og hele brombær.

4. Lad lagkagen trække et par timer før servering.

Tip: Du kan også bruge hindbær, der giver endnu mere syre til denne kage.

Chokoladelagkage med karamelglasur - Mikkel Bækgaards Madblog-6.jpg

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *