Gulerodssuppe med appelsin, citrongræs, ingefær og mynte

Gulerodssuppe med ingefær, appelsin, mynte og citrongræs - Mikkel Bækgaards Madblog

En af de allerførste retter, jeg præsenterede på denne blog for fem år siden, var en gulerodssuppe med kokosmælk, ingefær og citrongræs. Opskriften var rigtig fin, og suppen  smagte godt, men billedet var ganske hæsligt. Her til aften har jeg så lavet en lignende suppe – denne gang også med frispresset appelsin i suppen og med en smule mynte, og her tænkte jeg, at det var blevet tid til en ny version af den samme suppe her på bloggen. Denne gang med et noget bedre billede (synes jeg da selv).

Suppen er ganske enkel. Gulerødder og lidt kartofler koges med de frisksmagende krydderrier og lidt appelsinsaft, inden den tilsættes kokosmælk og blendes sammen med lidt mynte. Suppen får dermed en citrusagtig, eksotisk smag, der både varmer og er frisk på samme tid. Og det er da lige det, man har brug for her i vinterkulden.

Sådan laver gulerodssuppe med appelsin, citrongræs, ingefær og mynte

Til 3-4 personer

6-8 store gulerødder – eller 10-12 mindre
3 kartofler
3-4 små skalotteløg eller 1 stort løg
2 fed hvidløg
1 stængel citrongræs
4 cm frisk ingefær
Evt. lidt frisk, hakket rød chili
1 dåse kokosmælk
3 søde appelsiner
1 liter mild hønse- eller grøntsagsbouiilon
8-10 mynteblade
Salt og peber
1 lime
2 spsk olie

1. Hak løg og hvidløg groft. Skræl ingefæren og skær den i små tern. Bank lidt på citrongræsstænglen med en kagerulle (det løsner fibrene) og hak den fint.

2. Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i grove stykker. Pres saften ud af appelsinerne.

3. Varm olie op i en stor gryde og svits løg, hvidløg, ingefær, citrongræs og evt. chili ved middel varme et par minutter. Tilsæt gulerødder og kartofler og sauter et par minutter mere.

4. Hæld appelsinsaft og bouillon på og kog, indtil gulerødder og kartofler er ved at være møre. Tilsæt kokosmælk og kog et par minutter mere.

5. Blend suppen helt glat sammen med mynteblade.

6. Varm suppen igennem og smag til med salt og lime og evt. lidt chili. Pynt med mere mynte.

Server fx med fladbrød (se opskrift på fladbrød her)

Gulerodssuppe med ingefær, appelsin, mynte og citrongræs - Mikkel Bækgaards Madblog.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *