Lynhurtigt morgenbrød bagt på panden – helt uden hævning

Lynhurtigt morgenbrød bagt på panden - Mikkel Bækgaards Madblog-3.jpg

Står du og mangler morgenbrød, men orker ikke gå til bageren – eller har du ikke sat en dej over at hæve? Fortvivl ej! Dette ultranemme pandebrød fungerer glimrende som morgenbrød og tager kun få minutter at røre sammen og skal herefter bare bages på panden.

Jeg elsker brød – især om morgenen. For det meste bager jeg mig morgenbrød selv, og for det meste laver jeg verdens nemmeste grydebrød (se opskriften på verdens nemmeste grydebrød). Men grydebrødet kræver tid til at hæve, og af og til glemmer jeg at sætte dejen over til at hæve. Og hvad gør man så? Jo, jeg bager dette pandebrød, der ikke skal hæve og bare lige bages sammen, inden det bliver bagt på en pande i lidt olie. Alt i alt tager det vel ikke længere end et kvarters tid at lave.

Dette pandebrød er en videreudvikling af et pandebrød, som jeg ofte laver til fx supper (se opskriften på ultranemt fladbrød) – men modsat fladbrødet, bliver dette morgenbrød tykkere, så brødet kan halvereds og smøres og alt det der, man gerne vil om morgenen. Og dejen er lavet med mælk i stedet for vand, hvilket giver et blødere brød.

I denne udgave af brødet bruger jeg mælk og lidt yoghurt, men kærnemælk kan også bruges – og har du ingen mælk, så brug bare vand i stedet. Du kan bruge alle mulige slags mel – i den her variant, brugte jeg speltmel og alm. hvedemel. Prøv dig frem og varier efter behov. Men pas på, at dejen ikke bliver for tung.

Sådan laver du morgenbrødet

Til et brød, ca. 25 cm i diameter

5 -7 dl mel – prøv dig frem
1/2 tsk stødt kardemomme
1 tsk salt
2 tsk bagepulcer
1 tsk natron (hvis du bruger surmælksprodukter)
2-3 dl mælk eller kærnemælk
1/2 dl youghurt naturel (kan udelades, især hvis der er kærnemælk i)
2-3 spsk. olie – gerne jordnøddeolie, men ellers bare en smagsneutral olie

1. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål.

2. Tilsæt væske og rør godt sammen. Er dejen for våd, kommer du bare lidt mere mel i – den skal være klistret, men sådan at den også er til at rulle ud. Er den for tung, kommer du mere mælk i. Dejen må ikke blive for tør.

3. Form et fladt brød, der passer med størrelsen af din pande – brug evt. en kagerulle. Prik dejen godt med en gaffel.

4. Varm olien op på en pande og bag brødet i olien. ca. 5-7 minutter på hver side.

Server brødet med alt dit yndlingsmorgentilbehør som smør, ost, marmelade, nutella og den slags.

Lynhurtigt morgenbrød bagt på panden - Mikkel Bækgaards Madblog.jpg

Lynhurtigt morgenbrød bagt på panden - Mikkel Bækgaards Madblog-2.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *