Restaurant Brace – Skøn Italiensk-nordisk fusion

Restaurant Brace - courgetter og brød

Restaurant Brace i København byder på velsmagende enkelthed med det bedste fra Italien og det nordiske køkken på samme tid. Og når vinene tilmed er i særklasse og alle giver gode, skæve oplevelser uden at blive for vilde, er der dømt anbefaling herfra – især hvis du leder efter en god restaurant i gourmet-light-klassen.

INVITERET – Da Restaurant Brace åbnede for et par år siden var der tale om en spændende nyskabelse på den københavnske restaurantscene. Den tidligere køkkenchef fra Era Ora, Nicola Fanetti, gik egne veje og ville her fusionere det bedste fra det italienske og det nordiske køkken. Stedet fik roser og en del opmærksomhed, og jeg har længe gerne ville prøve stedet af uden at jeg har fået bestilt bord.

Men for nylig, spurgte restauranten om jeg kunne tænke mig at kigge forbi, og så sagde jeg selvfølgelig ja. Og jeg blev ikke skuffet, for her får man altså en dejlig oplevelse med enkelthed i retterne og skæve vine i højsædet – og det hele til ganske fornuftige priser.

Interiør Restaurant Brace Interiør Restaurant Brace

Restaurant Brace ligger i lækre afdæmpede lokaler i Teglgårdsstræde i København og er ganske indbydende. Der er fakler udenfor, og det hele er sådan en anelse trukket tilbage fra vejen, hvilket udefra får stedet til at ligne lidt Formel B ude på Vesterbro.

Indenfor er der god plads mellem bordene, omend lyset er temmelig gulligt og musikken lidt til den kitschede side, hvis man spørger mig – og der gik ikke lang tid, før de samme numre blev spillet igen på playlisten. At det ene nummer så var Al Green’s Let’s Stay Together, som er en særlig sang for min hustru og jeg, var så sådan set ok.

Cava på Restaurant Brace

Man kan vælge forskellige menuer fx 3, 5 eller 8 retter, ligesom man kan gå a la carte-vejen på Brace. Da vi var inviteret var det allerede besluttet på forhånd, at vi skulle prøve 5-retters-menuen af med tilhørende snacks (515 kr) og den tilhørende vinmenu (470 kr). Man kan også gå all in og 8 otte retter plus snacks, hvilket løbet op i 1450 kr inkl. vin og hele balladen.

Og altså umiddelbart ret fornuftige priser, tænkte jeg.

Frugtig cava og fine snacks

Cava på Restaurant Brace

Cava på Restaurant Brace

Vi havde ikke siddet længe før den spanske (jeg tror han var spansk) sommelier hældte en skønt glas cava op til os. Der var smæk på frugten og de varme noter og det var noget helt andet end klassisk champagne – men stadig et fremragende glas.

Cava på Restaurant Brace

Til at ledsage cavaen lagde vi selvfølgelig ud med lidt indledende snacks, der hurtigt fik sat rammen for, hvad Brace er for et sted. Enkelthed fra Italien, tilsat nordisk afdæmpethed og gode, sommerlige råvarer.

Snacks på Restaurant Brace

Små rør fyldt med en creme på bacalhau, altså tørret fisk. De var dog en anelse tørre i det, og manglede lidt syre og friskhed.

Snacks på Restaurant Brace

Rå rejer med en aronia-creme var en rigtig flot lille servering. Der var stor mundfylde og fedme fra rejerne og en fin friskhed i cremen. 

Snacks på Restaurant Brace

Bedst af snacksene var denne forrygende auberginecreme smagt til med såkaldt sort hvidløg – hvidløg som er dehydreret i mange, mange dage – og citrontimian. Det var bare godt i sin dybde og elegance. En af aftenens bedste serveringer med en fløjsblød creme og masser af smag.

Snacks på Restaurant Brace

Sidste snacks var kokkens fortolkning af en klassisk carbonare, her serveret som små tærter af filodej, fyldt med en æggecreme, røget pancetta, høaske og en smule havgus-ost. Sket ikke dårligt, igen med masser af dybde i smagen og fine hilsner til den ærkeitalienske pastaret. 

Courgetter og forrygende hvid Tokai

Restaurant Brace - courgetter Restaurant Brace - courgetter og brød

Første forret var meget enkelt og delikat i smagen. Der var tale om små courgetter, drysset med enebærpulver og serveret med en creme lavet på courgette-blomster. Det var en dejlig ret, der var meget feminin i udtrykket, som man oplevede det især i de tidlige år i det nynordiske køkken.

Vi talte dog om, at serveringen næsten var for simpel til at være en hel ret i en femretters menu – men suveræn som en snack-servering.

Det tilhørende surdejsbrød var i øvrigt i en klasse for sig. Tynd, sprød-brændt skorpe og pisket brunet smør. Ja tak. Det var det bedste brød, jeg havde fået længe.

Hvid Tokaj, Restaurant Brace

Og vinen var også i særklasse og viste tydeligt, at Brace ikke går den sikre vej med klassikere på vinfronten. Her var det en hvid Tokai fra Ungarn med naturvinshints uden den blev for flippet. Den var cremet, gæragtig og med et hint af sødme og frugt.

Og den fremragende vin løftede i øvrigt resten af serveringen til et højere niveau.

Ærter og mandler og trøfler – mums, sommer

Det var højsommer, da vi besøgte Brace, og hvad er mere sommerligt end ærter? Det har de også tænkt i Teglgårdsstræde, hvor næste ret var sommerlig og genial i al sin enkelthed.

Friske ærter i selskab med dejlig mild sommertrøffel, persilleolie lidt urter og en omgang mandelmælk. Det var ret perfekt afstemt det hele, og vinen – en godt oxideret chenin blanc fra Loire, igen med naturvinshints – var et match made in heaven. De oxiderede noter gav vinen et sherry-agtigt udtryk, som stod helt perfekt til mandelmælken og sendte masser af hilsner til det sydspanske.

Resten af retten var også perfekt balanceret med den milde trøffelsmag, fedme fra mandlerne og en subtil persillenuance til at hygge sig med de søde ærter.

Pighvar og kål, der ikke helt sad i skabet

Hvor den forrige ret var et studie i det perfekte i al sin enkelthed haltede den næste forret en anelse. Et dejligt stykke pighvar i  selskab med kål og en pighvarsauce lød på papiret forrygende, men fisken havde altså fået en anelse for meget og var til den tørre side – og retten generelt lidt kedelig.

Men igen var vinen i top. Denne gang fra Kreta i Grækenland. Hvor er det glædeligt med en sommerlier, der gør sit arbejde, og tør sætte andet end det sikre til retterne.

Kød-lækkert i al sin enkelthed

Jeg har flere gange fremhævet enkeltheden hos Brace, og den kom også på det smukkeste til udtryk i hovedretten. Her fik vi et par stykker perfekt tilberedt bavette fra Stensgård, hvilket var et studie i kødsmag.

Nøj det var godt kød.

Og når det er kød, der er i hovedrollen, skal der ikke ske så meget mere, måtte tanken være. For kødet blev så fint løftet op af en umamibombe af en sauce lavet på svampe og lidt kødfond – ikke andet udover lidt blomsterpynt.

Igen var vinmatchet i top med en italiensk dolcetto fra San Freolo lavet med samme nidkærhed som en barolo, fortalte tjeneren os. Den havde godt med alder (kan dog ikke huske årgangen), selvom der var masser af frugt tilbage også. Dolcetto er ellers ofte noget, men drikker ungt i Italien.

Kød på Restaurant Brace

Sommersjov og bas fra den græske vin

Ligesom i retten med ærter fik den danske sommer også lov til at skinne tydeligt igennem i desserten.

En koldskålis hyggede sig med grønne og røde stikkelsbær og lidt hindbær, samtidig med at der var masser af dybde i smagen fra malt og crumle i bunden af tallerkenen. En skøn dessert, der igen blev løftet af vinen, som endnu engang var fra Grækenland. Denne en rød dessertvin, der nærmeste spillede bas og lagde en bund under hele serveringen sammen med de røde bær.

Dessert på Restaurant Brace Dessert på Restaurant BraceDolcetto på Restaurant Brace

Du kan tro, jeg kommer igen til Restaurant Brace

Godt mætte efter de fem retter plus det løse og et par petit fours var det tid til at gå hjem. Og vi var glade, var vi. Vi havde en virkelig god aften, hvor priserne er attraktive, køkkenets niveau taget i betragning.

Jeg er meget imponeret over enkeltheden i retterne, som trods de mange nordiske råvarer får et helt andet udtryk, når en italiensk topkok hygger sig med det. Og så må jeg sige igen, at vinene var fremragende og viste virkelig godt sommelier-arbejde. Jeg vil meget gerne kaste mig over stedets vinmenu igen.

Dog var det et minus, at den ellers vidende og flinke (spanske?) sommelier var temmelig svær at forstå.

Men jeg kommer gerne igen. Og sikkert også igen en ekstra gang, for en godt gourmetmåltid med vin og ballade for omkring en tudse – det er altså helt ok.

Mikkels Madblog var inviteret af Restaurant Brace. De er dog ikke lovet nogen omtale og har ingen indflydelse haft på dette indlægs udformning.

Restaurant Brace
Teglgårdstræde 8a
1452 København K

www.restaurantbrace.dk

7 kommentarer

  1. Има някои букмейкъри с български лиценз, които се славят с много добри отделни Покер секции. Това са Bet365 и Bwin. Препоръчвам ви силно, ако ви се играе истински покер на световно ниво, да изберете един от двата лицензирани букмейкъра и техните Покер секции. И двата предлагат отделни мобилни приложения специално за Покер. Така може да играете както в десктоп варианта, на мобилна версия или на мобилно устройство. За хората, които не са играли бинго игра онлайн, препоръчвам да отворят демо версията и да прочетат правилата. След това да поиграят малко и ако им хареса, да си пуснат бинго игра с истински пари. http://ajk.wxw.mybluehost.me/community/profile/junejeppesen174/ Този уебсайт използва бисквитки, за да можем да ви предоставим възможно най-доброто потребителско изживяване. Информацията за бисквитките се съхранява във вашия браузър и изпълнява функции като разпознаването ви, когато се върнете на нашия уебсайт и помага на нашия екип да разбере кои секции от уебсайта намирате за най-интересни и полезни. Онлайн казино, което е лесно за навигация, е това което искат играчите. Нека го кажем – Кой иска да депозира пари в казино, което има неприятен дизайн и е труден да се използва?-Никой! Не се притеснявайте, защото направихме проучвания и намерихме онлайн казината с най-добър дизайн, където можете да играете в България.

  2. In conclusion of the review of VAVADA Casino, we would like to list its major advantages and disadvantages. When you signup at vavada casino, you automatically become a member for free. You may then purchase your tickets or deposits. When you play at the casino, remember to treat other players with respect. Be honest with them about the numbers of chips you have in your bankroll. Honesty pays off. When you deposit money at the casino, be sure to use a credit card so you can withdraw it when you are ready to play. Land-based casinos are becoming less and less popular, especially with the introduction of COVID-19 restrictions. Fans of card tables and roulette have begun choosing a safer alternative in the form of Live Casinos. Professional croupiers and stylized studios create an atmosphere that makes you feel as if you’re right there, except you don’t have to leave the comfort of your home, nor do you have to follow a dress code or any other land-based casino rules (like bringing your food, drinks, etc.).
    https://cesarjzod108643.blog-gold.com/18998115/two-up-casino-no-deposit-bonus-codes-august
    “We’ve identified what our players want out of their gaming experience,” added Williams. “They want to play in ZAR, to have the opportunity to deposit funds and withdraw their winnings safely and easily, and to get a good return for their money spent at the site. We believe that African Grand Casino offers them all that – and more. The R500 online casino real money no deposit bonus will go a long way in helping players test this platform and decide for themselves if they want to play for real money at the site.”How can I  Claim the Exclusive R500 No Deposit Bonus? No deposit bonuses are useful not only to casinos, but also to players. Online casinos use no deposit bonuses as marketing tools to attract new players and encourage them to play the games. No deposit bonus casinos are ideal for new players who want to try out the games for free before wagering real money on them. They can learn the game rules and explore the site’s features without risking their own money. Once they have exhausted their no deposit bonuses, they can make a real money deposit to prolong their stay at the online casino.

  3. Während die Handballerinnen des SV Union Halle-Neustadt weiter auf ihren ersten Pflichtspielerfolg in dieser Saison warten müssen, zeigte sich der Thüringer HC in der zweiten Runde des DHB-Pokals in Torlaune. Transportpreise werden angezeigt bevor Sie ein Gebot abgeben. Die Betrüger scheinen ihre Aktion von langer Hand geplant zu haben. In einer Nacht im Februar wurde gemäß Medienberichten in mehreren hundert Spielotheken fast gleichzeitig die Automaten geplündert. Diese Spielhallen sind gerade zu dieser Uhrzeit häufig nur von ungelernten Kräften besetzt, die wahrscheinlich weder keinerlei Möglichkeit hatten die Situation korrekt zu erkennen, noch einzugreifen. Zudem ist das Auslesen von Automatendaten nach deutschem Recht erst nach einer Woche erlaubt. Dies soll die Echtzeiterstellung von Spielerprofilen verhindern. In Las Vegas hätte man den Fehler wahrscheinlich bereits bemerkt, bevor der erste Automat aufgehört hätte zu klingeln.
    https://juliusfbvn655433.ssnblog.com/16262708/poker-video
    Viele User würden gerne Novoline Tricks erfahren, um größere Gewinne einfahren zu können. Logisch, spielen die meisten Spieler doch in aller Spielhalle, um möglichst hohe Gewinne einzufahren. Es gibt einige Tricks, die natürlich nicht nur auf die Spielautomaten des einen Herstellers zu beziehen sind, sondern generell für Slots gelten. In diesem Test geht es genau um diese Novoline Tricks und es wird erklärt, wie es relativ einfach möglich ist, die Gewinnchancen zu erhöhen. Damals wie heute stellen reelle Spielautomaten mit den Novoline Games im Realformat einen idealen Ausgleich zum online Spielvergnügen dar. So kann man noch fesselndere Casinoerlebnisse verbuchen und auch mit anderen Spielern zusammen und nebeneinander größte Spielfreude erleben.

Skriv et svar til vag Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *