Geranium, Lurpaksmør og anmeldelse af en Cheesecake

Her før jul fik jeg en dejlig opringning: Jeg havde vundet en opskriftkonkurrence hos Lurpaksmør. Her havde jeg vundet en tur på den genåbnede gourmetrestaurant Geranium og en efterfølgende overnatning på First Hotel Skt. Petri i København. Skønt nok og en god timeløn for at indsende en modificeret udgave af en opskrift fra denne blog. Og især er det fedt, fordi Geranium, der nu har til hus i et af tårnene i Parken med udsigt over Fælledparken, har høstet lutter sublime anmeldelser, siden de genåbnede på denne nye adresse i efteråret.

Konkurrencen gik ud på, at man skulle sende sin bedste opskrift, der indeholder Lurpak Smør. Jeg gik i tænkeboks og endte til sidst med at indsende opskriften på Pappadelle med Sølvbeder, fennikel og mandler, som jeg postede her på bloggen sidste forår. Opskriften indeholdt ikke vildt meget smør, som jeg modificerede den lidt og erstattede noget olivenolie med smør – og det virkede, for nu er jeg en af de fem vindere, der rigtig skal forkæles en aften i den nærmeste fremtid (Det skal dog lige bemærkes, at man naturlivis fint kan lave opskriften med andet smør en Lurpak 😉

Se konkurrence-siden hos Lurpak, hvor man også finder min opskrift – og se originaludgaven her.

Anmeldelser af de andre opskrifter

Ud over min opskrift er der fire andre opskrifter, der også har vundet konkurrencen, og som man ligeledes finder på siden. For at finde ud af, hvordan niveaut er – og fordi det er sjovt – har jeg besluttet mig for at prøve de fire andre vinderopskrifter af og anmelde dem her på bloggen.

Her kommer den første:

Anmeldelse af ‘Hindbærcheesecake med hvid chokolade og lime’

Den første opskrift i serien af opskrift-anmeldelser er denne cheescake med hindbær, hvid chokolade og lime. En helt igennem skøn kage, der dog er frygtelig besværlig at lave og samtidig er temmelig dyr i indkøb. Men orker man besværet, så er det en sand vinder, der gemmer sig bag.

Det tekstlige forlæg

Selve opskriftsteksten er let at gå til og skrevet overskueligt og lige til. Der er dog et enkelt sted, hvor det er uklart, hvad man skal gøre – men med bare lidt almindelig køkkenerfaring kan man nu sagtens regne den ud.

Det trækker dog skrækkeligt meget ned, at der ikke er noget billede af kagen – og at opskriften er præsenteret i den intet mindre end rædselsfulde Comic Sans-skrifttype. Det er ikke godt nok 😉

Proces og sværhedsgrad

Det er en længevarende proces at lave cheescaken, idet den består af en del lag, der skal laves og først ‘sætte sig’, før man kan fortsætte med at lægge næste lag. Dette gør, at man ikke kan lave denne kage som en hurtig indvendning, men at man skal planlægge sin tid – og opskriften nævner da ogå, at man skal bruge mindst tre timer på det og efterfølgende tid til at afkøle og størkne. Det skal dog nævnes, at den ikke kræver tre timers reel arbejdstid, men at du kan gå til og fra, efterhånden som du skal lave de enkelte lag.

Grundsubstansen i kagen er en dejlig oste-hvid-chokolade-mousse, som smager virkelig dejligt med et twist af lime. Denne er heldigvis nem at gå til. Anden del er en hindbær-creme, som også er ok let at gå til, men som kræver, at du har en god sigte til rådighed, når du skal mase pureen igennem for at få alle kernerne fra. Og endelig er der en en hindbærgele, der også er nem nok i sig selv og bare kræver, at du ved, hvordan du håndterer din husblas – hvilket hele kagen i øvrigt kræver.

Pris

Det er en dyr kage at lave. Du skal bruge hvid chokolade – gerne af god kvalitet, hindbær, kiks, smør, fløde og økologisk lime. Alt i alt løber det op, og jeg tror vi ender på en råvarepris på 100 kroner for en enkelt kage. Heldigvis er kagen drøj, og vi spiste den til en fødselsdag med ca. 12 gæster og her var rigeligt – også til lidt dessert efter aftensmaden.

Smag og udseende

Smagen er heldigvis det vigtigste, og her er denne cheescake virkelig oppe på beatet. Den tunge mouse med limetwisted står virkelig godt til de syrlige hindbærlag, og det giver en rafineret kage, der fungerer glimrende til både kaffen og en dessert – gerne serveret med en syrlig dessertvin (aller heltst en icewine, hvis man skulle være rig).

Samtidig er kagen flot at se på – både når den serveres hel, og når man skærer de enkelte stykker ud, hvor det fine mormoragtige snit rigtig viser sig.

Konklussion

Jeg var skeptisk, da jeg så, at en cheesecake var en af vinderne. Det virkede for letkøbt og banalt, tænkte jeg. Men jeg blev vældig overrasket over, hvor raffineret kagen er og hvor dejligt den smager. Den er som sagt besværlig at lave, men en stor nydelse, når du først er færdig og kan sætte dig ned med et stykke af den hvide chokoladehimmel.

8 kommentarer

 1. Hejsa!
  Jeg vil mægtig gerne forsøge mig med denne cheesecake, men jeg kan ikke finde opskriften, da linket til lurpak konkurrencen er inaktivt. Google er ikke megen hjælp – kan du hjælpe med opskriften? et link eller noget. Kagen skulle meget gerne serveres nytårsaften, hvis du har mulighed for at svare inden da 🙂

  Mvh Suzan

  • Hej

   Nej, desværre kan jeg heller ikke være til meget hjælp. Jeg havde også kun linket til konkurrencen. Måske lurpak kan hjælpe.

   Vh
   Mikkel

 2. Kan se du desværre ikke har opskriften – du kan vel ikke huske havnet på forfatteren? Jeg har hørt Arla – de kan ikke hjælpe.

  MVH Tine

 3. Hej Mikkel,
  Ville bare lige sige at jeg fandt navnet på forfatteren af opskriften og fandt en emailadresse og nu har jeg været så heldig at få tilsendt opskriften igen 🙂 så jeg er rigtigt glad nu.
  MVH Tine

 4. I truly love your blog.. Pleasant colors & theme.“강남오피” Did you make this site yourself?
  Please reply back as I’m planning to create my very own website and would love to find out where you got this from or exactly
  what the theme is called. Thanks!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *