Østerssafari i København – del 2, to gange fransk, en god og en dårlig

Pocherede, smørsmagende østers på fransk bistromaner på Tire Bouchon

I weekenden var jeg med min søde kone på østerssafari i København. Det betød besøg på fire restauranter med østersserveringer fordelt på én eftermiddag. I går kunne de læse om de to først steder: Oyster & Grill på Nørrebro og AOC i Dronningens Tværgade.

I dag kan du læse om de sidste to fransk inspirerede stop på ruten: Tire Bouchon og l’Alsace

Pocherede, smørsmagende østers på fransk bistromaner på Tire Bouchon

Tredje sted på østersruten var igen noget ganske andet. Her på denne lille franske bistro i Pisserenden fik vi serveret to dejlige pocherede limfjordsøsters serveret med mandelflager og rigeligt med smeltet smør. Denne servering var lige i skabet og fik havsmagen fra østers, fedme fra smør og det sprøde fra mandlerne til at gå op i en perfekt enhed. Det var enkelt og rustikt, men virkelig velsmagende.

Til denne smørfede ret serverede de en meget spinkel og mineralsk muscat fra Loire-flodens munding. Det var en virkelig god vin, der dog ikke kunne matche smørsmagen i denne ret. Vinen ville klæde klassiske rå østers med lidt citron og skalotteløg virkelig godt, men her kom den altså lidt til kort. Her kunne jeg godt have brugt lidt mere fylde til at matche maden.

Vi fik et rigtigt fint indtryk af Tire Bouchon ved dette besøg, som serverde meget velsmagende enkelthed. Eneste anke – udover vinmatchet – var, at de aldrig fik præsenteret maden for os. De serverede den bare, hvilket var underligt, for vinen blev forklaret temmelig indgående, da tjeneren kom rundt med den.

Østers helt klassisk i 80’er-corny lokaler på l’Alsace

Østers helt klassisk i 80'er-corny lokaler på l'Alsace

Sidste stop på safarituren var l’Alsace i Ny Østergade. Her indfandt vi os i restaurantens kælderlokaler, der nok havde hvælvinger og forsøg på hygge, men for mig mest lignede en 80’er- restaurant i provinsen. Væggene var lakerede op med blank lak på trods af det rå look, og inventaret var mere praktisk end smukt.

Selve anretning var der sådan set ikke noget i vejen med, udover den sådan set ikke sagde noget om køkkenets evner. Det var tre dejlige limfjordsøsters serveret helt klassisk: Med citron, lidt vinaigrette på rødvinseddike og skalotteløg samt lidt toastbrød. Det var dejlige østers, men vinaigretten var for eddikesmagende og bidrog ikke med noget godt.

Til maden serverede de en kedelig cremant d’Alsace, der var lidt for sød og unuanceret til min smag. Også selvom det var cremant af egen imort.

L’Alsace var klart det svageste sted på turen, selvom man egentlig ikke kan sige noget til deres mad – udover det ikke sagde meget om deres kunnen i et køkken. Det er ikke et sted, jeg har planer om at besøge igen. Det virker for dyrt og for turistagtigt for min smag.

Fruen kigger sig omkring i de ret corny lokaler på l'Alsace

Fruen kigger sig omkring i de ret corny lokaler på l’Alsace

Og hvad så med helhedsoplevelsen?

Efter fire restaurantbesøg og i alt fem serveringer havde jeg fået østers nok for denne lørdag. Det var en virkelig god tur, der viste hvor mange ting, man kan lave med østers, samtidig med at vi fik afprøvet fire forskellige spisesteder i byen .- hvor jeg i hvert fald rigtigt gerne vil tilbage til AOC og Tire Bouchon.

Det var også en god introduktion til limfjordsøsters, vi fik ved dagens start. Denne var rar at have i baghovedet, når vi spiste dagens mange østers.

Jeg synes dog godt, at arrangørerne kunne have tilrettelagt ruten og rækkefølgen af restauranter bedre. Det virkede sært at starte med en introduktion i Bredgade, så cykle til Nørrebro for derefter at cykle tilbage til AOC meget tæt på startstedet.

Samtidig kunne rækkefølgen af serveringerne også godt have være bedre gennemtænkt. Det ville have været fantastisk at starte med de enkle rå østers for på den måde at slå fast, hvad det egentlig drejede sig om – så det ville være oplagt at starte på l’Alsace og så køre videre derfra. Og allerbedst ville det være, at få serveret en rå østers samtidig med den fine introduktion, så vi alle kunne komme i den helt rigtige østers-mode.

Men alt i alt var det et virkelig godt arrangement, som jeg hjertens gerne vil anbefale andre at deltage i næste år.

17 kommentarer

  1. Intake of specific food or using alcohol or tobacco with this drug is associated with an increased risk of certain side effects buy cialis pro Further analysis of RNA sequencing data of four breast cancer cell lines with different receptor phenotypes MCF 7, SKBR3, MDA MB 231 and MDA MB 468 demonstrated that, in addition to the full length SNAT2 transcript isoform 1, there were truncated splice variants of SNAT2 isoform 2 and 3 encoding shorter proteins lacking 3 and 6 transmembrane domains Supplemental figure 1C

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *