Årets julevinmesse: Velsmagende inspiration til julevinen

Er du i tvivl om, hvilken vin, du skal sætte på bordet til julen? Så er der masser af inspiration at hente på årets julevinmesse på d’Angleterre i København d. 12. november. Her kan du smage på vinen og få en god snak med eksperter og vinelskere – for der er mange muligheder.

Sponseret indlæg

Hvordan er det nu lige, det er med vin til julemaden? Skal det være en ordentlig bulderbasse af en rødvin med høj alkoholprocent og masser af sødme og kraft? Eller skal det være mere afdæmpet og elegant? Og er der noget med, at du faktisk også kan drikke hvidvin til din julemad eller endda champagne til alle retterne?

I julen kommer der ofte god vin på bordet. Nogle tænker sig længe om, inden de køber den helt rigtige flaske. Andre finder den ældste flaske frem fra gemmerne, og andre igen tager den dyreste. Og så er der selvfølgelig dem, der bare tager den første og den bedste flaske i supermarkedet, knapper den op og siger ‘skål og glædelig jul’!

Der er mange måder at gøre det på. Men den bedste måde er at tænke dig om, følge et par gode huskeråd og ellers smage dig frem. For ved at smage dig frem, kan du træffe et godt valg.

img_2847

Gode ideer i smukke omgivelser

Og det at smage dig frem, er netop hvad du kan på Julevinmessen på Hotel d’Angleterre i København d. 12 november 2016. Her kan du møde en lang række vinimportører, der alle kommer med deres bedste julevenlige flasker og anbefalinger til, hvad du kan drikke, når det nu kimer til julefest, og julen sig nærmer.

Det er i år tredje gang, at den smukke sal Palmehaven på d’Angleterre lægger rum til julevinmessen. Og alene hotellet og det smukke ydre er grund til at besøge messen.

Men det er selvfølgelig vinen, der er i højsædet. Til messen finder du både helt klassiske bud på gode julevine fra fx Cote du Rhône, Italien eller Chile og mere utraditionelle bud som en tysk pinot noir eller en fremragende let, fransk bourgogne.

Kraftig eller elegant vin?

Men selvom det handler om at smage dig frem, handler det også om at se på, hvad du rent faktisk har tænkt dig at servere juleaften.

Der er fx forskel på, om du sætter and, flæskesteg eller kalkun på bordet. Og går du mere alternativt til værks og tilbereder fx perlehøns, vagtler eller lignende, er det igen anderledes – også på vinfronten.

En andesteg vil fx kræve en kraftigere vin end en flæskesteg, ligesom kalkun eller mildt fjerkræ, kan håndtere en mildere vin med større elegance og knap så meget power.

Ved julemad er det dog lige så ofte tilbehøret som hovedemnet, der afgør, hvilken vin, der passer til. En fed sovs, brunede kartofler og en god gang rødkål er både fyldt med salt, sødme og syre. Og det kræver sin vin, der gerne må have god kraft.

Mange sværger til helt kraftige, intense sager som fx en Amarone eller en meget kraftig oversøisk cabernet sauvignon fra fx Californien, Chile eller Australien. Det kan være gode bud, men du skal være lidt påpasselig med, at det hele ikke bliver for kraftigt. Sødmen fra Amarone – især hvis det er en billigere variant – kan nemt blive for kvalm til den fede julemad. For selvom julemaden har brug for kraft, har den også brug for lidt syre og elegance til at skære igennem fedtet. Kraftigt med kraftigt på og sødt med sødt på har det med at blive for meget.

Har du overvejet hvidvin?

Du kan også overveje at gøre noget helt andet – som fx at servere andet tilbehør end det helt klassiske, og så lade kalkunen hygge sig med en let pinot noir-vin.

Eller du kan prøve at drikke en hvidvin til, gerne med både god syre og en del sødme, som vil stå godt til julemaden. Her er hvidvine fra især Tyskland og Alsace gode bud. Især hvidvine på riesling – gerne i halvsøde varianter som kabinett eller spätlese – kan være et overraskende godt møde med julemaden.

For hvorfor skal alting være som det plejer? Nej vel? Hvis risalamanden er på plads, træet er pyntet og gaverne pakket ind, kan det vel godt være plads til en enkelt overraskelse – og det er her måske, at vinen skal være noget nyt i år, fx netop hvid?

img_2837 img_3052

Skynd dig at købe billet og måske en bid mad med

Der er mange muligheder for at vælge vin til julemaden. Og som nævnt er det en god idé at smage dig frem.

Derfor er det bare med at købe dig en billet til julevinmesse på d’Angleterre. Her er masser af smagsprøver og muligheder for at gøre et godt køb. Og desuden kan du helt sikkert få et godt råd og en hyggelig snak med de mange udstillere, der har taget deres julerøde og måske endda hvide hjerteblod med.

Vil du kombinere vinsmagningen med lidt godt at spise, kan det også lade sig gøre. Folkene bag vinmessen tilbyder blandt andet en tilhørende brunch på Café Victor, frokost på Restaurant Kofoed, eller en sen soupe på Restaurant d’Alsace.

Julevinmesse på d’Angleterre
Lørdag d. 12 november 2016
Kl. 12-20.30
Entre, fra 250 kr i forsalg
Køb billet her: https://billetto.dk/da/users/svend-leth-moller

Indlægget er en annonce for The Easy Company, der står bag julevinmessen.

15 kommentarer

  1. Everything information about medication. Some are medicines that help people when doctors prescribe.
    ivermectin price usa
    Some are medicines that help people when doctors prescribe. Drugs information sheet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *