Skip to content →

Restaurant Silo: Mættende nordisk bistromad og vanvittig udsigt

Restaurant Silo, restauranten

Udsigten er uovertruffen, mens maden er mættende og velsmagende på Restaurant Silo i Nordhavn. Og selvom restauranten ligger på 17. etage med udsigt over hele byen er priserne langt fra at være i skyerne. Faktisk er det rigtigt godt sted at spise en solid frokost uden at blive ruineret.

Tænk at kunne spise en frokost på 17. etage med udsigt over hele København uden at blive ruineret. Det er lige præcis det, du kan på den relativt nyåbnede Restaurant Silo i Nordhavn. For selvom beliggenheden er helt vild, og udsigten måske er byens bedste, er priserne fornuftige – også selvom stemningen og rammerne skriger luksus. 

Jeg skulle for nylig til et arrangement i Nordhavn og havde brug for lidt frokost. Jeg kom i tanke om Restaurant Silo, som jeg tidligere på året besøgte for at interviewe bagmanden Michael  Rønnebæk-Rørth og deltage i et arrangement (læs min artikel i Lokalavisen Havnefronten her). Men nu kiggede jeg forbi på egen hånd og spiste to retter dejligt velsmagende og meget mættende nordisk bistromad.

Flere muligheder på Restaurant Silo

Madstilen på Restaurant Silo er afslappet bistromad, der ikke koster en bondegård.

Således koster de fleste retter 100-200 kroner, og et par retter er nok til at blive mæt. Som gæst er det helt fint at kigge forbi bare til en hurtig ret eller to, eller du kan nyde en fuld aften – her er der nemlig en ambition om, at der er plads til alle uanset pengepung og tid til rådighed. Det er også ok bare at få en kop kaffe i den lækre bar – for Silo byder også på et bar-område med loungemusik, cocktails og mere jordnære bar-retter – fx en burger. Det koncept er lige gået i luften, men det ser godt ud.

Og selvom omgivelserne er luksuriøse, er ingen for fine eller for almindelige til stedet – her mener man virkelig, at man vil være både et lokalt stamsted og en oplagt destination for turister og københavnere, der gerne vil se det hele lidt fra oven. 

Jeg valgte et bord i selve restauranten, der ligger i to afdelinger i hver ende af bygningen. Her er store borde med dug og en rigtig restaurantfølelse. Og med kikkerter på bordene kan man forsøge at følge med i livet mange meter under én nede i den virkelige verden.

 

Tatar Restaurant Silo

Mættende tatar fyldt med struktur og smag

Jeg hoppede på to hurtige frokostretter, som skulle vise sig at være alt rigeligt – nærmest en anelse for meget for min sult den dag.

Først valgte jeg en tatar, der til en pris af kun 130 kroner skulle vise sig at være nærmest et røverkøb. Ind kom et stykke brød, fyldt med grov tatar fyldt med smag og masser af fed mayonnaise. Det hele var let krydret og fik et dejligt alternativt twist takket være den parfumerede smag af korianderfrø. Det var en tartar med karakter det her.

Det var faktisk en tatar, der kunne stå alene og ville mætte fint sammen med et par af de små boller med smør, der også blev serveret. Så får 130 kroner kan du faktisk blive mæt.

Min eneste anke var, at jeg savnede lidt syre i retten – måske lidt syltede løg, lidt kapers eller sådan noget kunne gøre det sidste.

Torsk Restaurant Silo

Torsk som jeg ville lave den selv

Min anden ret var en anelse dyrere, men lige så god som tataren.

For 175 kroner fik jeg to stykker torsk, stegt sprøde udenpå og perfekte indeni, så fiskekødet faldt i fine flager. Torsken fik selskab af et halvt spidskål stegt på panden (som jeg også selv ynder at gøre derhjemme) og lidt stegt grønkål. Og så hyggede det hele sig med en cremet, skummende sauce mousseline.

Det var en virkelig skøn frokostret på den enkle måde. Faktisk minder den ret meget om, hvordan jeg selv laver mad derhjemme for tiden – enkelt og bare fyldt med smag. Og nogen gange er der det sådan set bare det, man har brug for.

Fisken var nok en anelse for salt, men det var altså småting. Jeg drak vand til, men gad da godt drikke et glas fed hvid bourgogne hertil.

Oplagt sted for en frokost – eller en middag

Det er som sagt anden gang, at jeg besøger Restaurant Silo. Først gang var om aftenen til et særarrangement. Her var maden fin, men jeg var ikke voldsomt imponeret over den. 

Anderledes glad var jeg denne gang, hvor Silo leverede lige præcis den oplevelse, jeg havde brug for til en frokost. Jeg kommer gerne igen her mange gange for at nyde den enkle, velsmagnede mad og blive blæst bagover af udsigten. 

Der er også et godt sted at følges ad med folk, for udsigten er virkelig en attraktion, og det er sjovt at sidde og kigge ud over byen. Jeg giver nok også gerne stedet en chance mere om aftenen, for maden var også ok der, og stemningen er noget helt særligt heroppe op 17. sal højt oppe over byen.

Og boede jeg tættere på kunne det godt blive en stamsted at hænge ud med min computer og en kop kaffe.

Restaurant Silo
Helsinkigade 29, 17. sal
2150 Nordhavn

www.restaurantsilo.dk

Published in Mad og vin Restaurantanmeldelser

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *