Dagens ret: Rugbrødsmadder og en hyldest til min pålægsmaskine

Ok, indrømmet, denne dagens ret er ikke sådan en rigtig ret. I aften har jeg bare spist rugbrødsmadder, men dog dejligt pyntede rugbrødsmadder med fint skåret pålæg, der ikke har ruineret mig – som pålæg ellers nemt kan gøre det.

Konceptet er nemlig, at jeg har købt mig en pålægsmaskine – altså sådan en fin ting, der kan skære ting i tynde skiver. Sådan en har jeg ønsker mig i mange år, og så fandt jeg den dæleme i Netto den anden dag til 149 kroner. Ikke verdens mest fantastiske maskine, men dog en maskine, der kan det, som den er sat i verden for: Skære ting i tynde skiver.

Så det har jeg udnyttet her til aften. Købt rullepølse, spegepølse og bacon – ikke dyrt og skriveskåret, men i store rigtige stykker. Sådan nogen, som man kan spare en masse penge på.

Jeg købte blandt andet et helt kilo bacon til 39 kroner og skar det så op i tynde slices og smed de i fryseren. Noget anden pris end de horrible overpriser, man giver for 100 g røget slices bacon fra Tulip (og det tog måske 5 minutter at slice et helt kilo). Næste skridt bliver nu at købe nogle ordentlige produkter fra slagteren, som sikkert kan betale sig i forhold til det færdigtpakkede og tyndskårede på forhånd. Tænk parmaskinke, som ikke river bunden ud af din tegnebog.

Rullepælse med sky, agurker, løgringe og karse
Her har vi en lækker rullepølsemad med tynde løgringe (også skåret på maskinen), agurker, sky og karse.
Tyndskåret oksetyndsteg med remoulade, ristede løg og karse
Her er så resterne af tyndstegsfileten fra i lørdags, der har fået sig tynde skiver og virker som roastbeef. Med syreblade i bunden, remoulade og ristede løg oven på samt karse.
Leverpostej med bacon, karse og sky
Og endelig en lun leverpostej med føromtalte bacon, sky og karse.

Næste gang så lover jeg, at det bliver rigtigt hjemmelavet mad igen. Så bager jeg selv brødet, prøver at lave leverpostejen, skyen og rullepølsen fra bunden. Men ok, mindre kan altså også gøre det.

4 kommentarer

  1. Er leverdrengen også skåret på maskinen?
    Kan godt lide din økonomiske vinkel på det. Den vil jeg benytte når jeg skal overtale Christina til at forstå vigtigheden af sådan en maskine..

  2. I was looking for another article by chance and found your article casinocommunity I am writing on this topic, so I think it will help a lot. I leave my blog address below. Please visit once.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *