Det der med juleanden – ja, hvordan egentlig?

Det er jul lige om lidt, og Line og jeg skal for første gang holde jul hos os selv. Det er jo den store udfordring, når mine forældre og min gamle morfar på 91 kommer på besøg. Og her har jeg jo en enestående mulighed for at kaste mig ud i at lave julemad – noget jeg ikke har den alt for store husmorerfaring i, men ikke desto mindre vil gøre så godt som muligt. Både for gæsternes skyld – men lige så meget for min egen madnørdedes skyld.

Maden skal være ganske traditionel, men være kvalitet, så det vil noget. Ikke noget med vilde eksperimenter, men good basics så fuglene forhåbentlig skræpper op og overdøver vinterkulden. Jeg har bestilt en økologisk and hos Aarstiderne, som jeg skal have noget godt ud af. Det skal være noget med en god langtidstegning, brune og hvide kartofler, en god sovs og så videre. Risalamanden tager min mor sig af.

Nu er det jo, jeg kan gå på det store internet og læse opskrifter en masse – men hvad med jer derude? Har I nogle gode fifs til, hvordan anden bliver helt perfekt? Til hvordan saucen lige får det der ekstra? Til den perfekte rødkål?

Ja, kom frit frem. Lad mig høre og blive inspireret. Så skal jeg nok også dele mine erfaringer her.

Og efter jul følger jo den store nytårsmiddag, som jeg allerede er gået i tænkeboks over.

Nå, jo, så har jeg også en kasse med gode sager at lave konfekt af. Nogle erfaringer ud i konfetlavning?

16 kommentarer

 1. Husk ribsgelé i sovsen, så smager den meget bedre!
  Lav også gerne kogte halve æbler (afkølede) med ribsgelé i som tilbehør til den dejlige and! Det er tradition, så det basker – i hvert fald hjemme hos os!!!

  Konfektklassikeren over alle er for mig:
  Gode dadler fyldt med marcipan + en hel mandel og så dyppet i en god mørk overtrækschokolade (pynt evt. med mandler). Nammenam

 2. drug information and news for professionals and consumers. All trends of medicament.
  ivermectin 3
  drug information and news for professionals and consumers. Long-Term Effects.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *