Svinekoteletter med citron-squash, kartoffelmos og porre-timiansalat

20101031-215101.jpg

Vi er flyttet i ny stor lejlighed på Amager og har i den forbindelse fået et skønt køkken. Her er der virkelig plads til at lave mad – og det betyder forhåbentligt, at der kommer gang i blogindlæggene igen. Så jeg håber, at dette indlæg bliver det første i en længere række indlæg i denne sæson.

Men dagens ret var en klassisk find-hvad-du-har-i-fryser-køleskabs-ret, og heldigvis blev resultatet langt over det forventlige. Grundingrediensen var de par lækre økologiske svinekotetter, jeg havde i fryseren efter at have fundet dem i Døgn-Netto af alle steder for nogle uger siden. Dertil havde jeg nogle porrer og kartofler samt en squash. Det blev til et eksperiment, hvor squashskiver blev vendt kortvarigt i varmt smør med citronskal. Dertil en salat af fintsnittet porre blandet med frisk timian samt en en blød kartoffelmos med resten af fløden fra gårdsdagens dessert. Dele af retten må jeg indrømme er inspireret af en ret fra Brd. Koch, hvor man serverer svinemørbrad med røget kartoffelpure (bagte kartofler blandet med rygeost) og porrespirrer.

Husk at stege koteletterne ved høj varme, så de får noget karamellisering og en god smag. Kartoffelmosen laver du bare helt efter bogen, men du kan jo spice den lidt op med smør og fløde, hvis den skal være ekstra glat. Husk ikke at koge kartoflerne med salt, som du i stedet tilsætter den færdige mos. En pift citronsaft kunne også være en ide – eller evt. lidt citronskal.

Citronsquash

20101031-215345.jpg

¼ squash skåret i ultratynde skiver, evt skåret på mandolinjern
1 spsk. smør
Revet skal af en kvart citron
2 tsk. citronsaft
Salt

Smelt smørret i en gryde ved relativ svag varme sammen med den revne citronskal. Når smørret er varmt og let brusende tilsætter du squashskiverne og steger dem i ganske kort tid, så de bliver lidt bløde, men stadig har bid. Hæld lidt citronsaft og salt over og server straks.

Porre-timiansalat

1 porre
½ håndfuld frisk timian

Snit porren ultratyndt, evt. på et mandolinjern. Bland porren med timianblade.

20101031-195303.jpg

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *