DM i hverdagsmad: Hvad skal jeg byde ind med?

DM i hverdagsmad er netop blevet skudt i gang. Det er et nyt initiativ, der skal sætte fokus på al den daglige mad, som vi kan lave i det daglige – og for at almindelige danskere kan blive inspireret til at lave andet mad i dagligdagen end de 5-10 klassikere, der altid ender på middagsbordet i den travle hverdag.

DM i hverdagsmad, som arrangeres af Madkulturen og Mad+Medier (som jeg er medlem af), har blandt andet udskrevet en konkurrence, hvor man kan indsende opskrifter på god og kreativ hverdagsmad. De bedste opskrifter bliver samlet i en kogebog, og den vil undertegnede hverdagsmadglade madblogger da frygtelig gerne med i. Og derfor har jeg tænkt mig at indsende en stak opskrifter til konkurrencen.

Og her er det så, at du – kære læser – kom ind i billedet. For jeg har i tidens løb skrevet et hav opskrifter på god hverdagsmad, og jeg synes nok, det er lidt overkill at indsende dem alle. Så derfor vil jeg opfordre dig til i kommentarfeltetat skrive, hvilke opskrifter, du synes, jeg skal indsende.

For at gøre det lettere for dig, har jeg selv valgt de bedste ud, så de kan få et overblik – og måske endda bliver lidt inspireret til hverdagsmad. Og jeg har sågar opdelt dem lidt i temaer.

Supperne

Jeg elsker at lave supper, og de her er de mest mindeværdige:

Kålsuppe med Chorizo og røget paprika – en fræk lille sag med varme og sundhed

Gulerods- og jordskoksuppe med lakrids – lakrids og gulerod har det bare så utrolig godt sammen.

De meget hverdagsagtige

Der er også en række retter, der ikke er funky eller avancerede, men bare virkelig dejlige på sådan en rigtig jordnær måde.

Varm tomatsalat med perlerug serveret til kyllingefrikadeller

Varm tomatsalat med perlerug serveret til kyllingefrikadeller  – Et let, frækt og ganske velsmagende tilbehør med masser af smag til nogle enkel kyllingefrikadeller (som også kan være helt almindelige frikadeller).

Anderledes og sund opskrift på boller i karry

Alternativ boller i karry – med mere smag, mindre fedt og med meget mere eksotisk wow  – Klassikeren boller i karry, hvor saucen er lavet af kokosmælk, citrongræs og blendede grønsager. Min lille datter eeeeelsker det.

IMG_4921.JPG

Knuste bagekartofler med soltørrede tomater og ristede svampe – Et lækkert tilbehør fuld af smag, hvor bagte kartofler giver en ekstra intens kartoffelsmag i denne grove puré.

Salaterne

Jeg holder meget af salater – især når de har sjove ingredienser og mange smagsindtryk; og især når de virkelig mætte.

IMG_7364.jpg

Salat med sprøde pærer, blåskimmleost og lufttørret skinke – En fransk inapireret salat, hvor pærer, ost og salt stegt skinke går op i højere enhed.

IMG_5099.JPG

Salat med tyndtskårede æbler, brombær og soja-citron-dressing – En frisk salat, hvor umamismagen fra soja giver en spændende salt modspil til søde og syrlige frugter.

De vovede

Så er der selvfølgelig også de lidt vovede opskrifter, hvor man kommer lidt ud af sin comfort zone – men som ikke desto mindre ikke er specielt svære at lave og derfor nemt kan laves en god hverdagsaften.

IMG_6655.JPG

Risotto på perlebyg, chorizo og grønkål med friske æbler og fennikel – Dette er måske min egen yndlingsopskrift på denne blog. Krydret chorizo-pølser møder nordiske råvarer som friske æbler, grønkål og sennep. En spøjs risotto, der – synes jeg selv – sidder lige i skabet.

Nordisk sandwich med ristet rugbrød, kyllingebryst og creme af blomkål, spinat og nødder – En mættende og velsmagende sandwich med en dejlig skæv sandwich-creme.

De elegante

Endelig er der de elegante retter, der godt kan laves en hverdagsaften, men kræver lidt mere – men hvor elegancen også giver retterne lidt ekstra.

IMG_5370.JPG

Svinemørbrad med gulerodspuré, dampede porrer og blomkål i brunet smør – Svinemørbrad med en dejlig gulerodspuré. En ret, hvor anretningen gør rigtigt meget for helhedsindtrykket.

IMG_5044.JPG

Oksetern braiseret i fennikel og æblemost – Lidt en simreret, men lidt planlægning kan den sagtens laves en hverdag. Den sødlige og lidt syrlige smag fra æblemosten gør oksetern virkelig godt.

l_2048_1536_49745ADE-DB1A-417B-AB55-659DB9EF913B.jpeg

Pappadelle med sølvbeder, fennikel og mandler – En vinderet, der skaffede mig et ophold på Hotel Skt Petri og en middag på Geranium.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 kommentarer

 1. Idet at det netop er HVERDAGSmad som er i fokus, tror jeg chancerne for sejr er størst med kålsuppen og med opskriften med den knuste bagte kartoffel. Det er hvertfald retter, jeg sidder og får lyst til at lave! 🙂

  Mine madlavnings-evner er ikke udviklede nok til konkurrencen (endnu,) men stort held og lykke til dig!

 2. Jeg endte med – lige på falderebet – at indsende følgende opskrifter:

  Oksetern braiseret i fennikel og æblemost: http://dmhverdagsmad.dk/?portfolio=oksetern-braiseret-i-fennikel-og-aeblemost

  Nordisk sandwich med ristet rugbrød, kyllingebryst og creme af blomkål, spinat og nødder: http://dmhverdagsmad.dk/?portfolio=nordisk-sandwich-med-ristet-rugbrod-kyllingebryst-og-creme-af-blomkal-spinat-og-nodder

  Risotto på perlebyg, chorizo og grønkål med friske æbler og fennikel: http://dmhverdagsmad.dk/?portfolio=risotto-pa-perlebyg-chorizo-og-gronkal-med-friske-aebler-og-fennikel

  Knuste bagekartofler med soltørrede tomater og ristede svampe: http://dmhverdagsmad.dk/?portfolio=knuste-bagekartofler-med-soltorrede-tomater-og-ristede-svampe

  Alternativ boller i karry – med mere smag, mindre fedt og med meget mere eksotisk wow: http://dmhverdagsmad.dk/?portfolio=alternativ-boller-i-karry-med-mere-smag-mindre-fedt-og-med-meget-mere-eksotisk-wow

  Varm tomatsalat med perlerug serveret til kyllingefrikadeller: http://dmhverdagsmad.dk/?portfolio=varm-tomatsalat-med-perlerug-serveret-til-kyllingefrikadeller

  Kålsuppe med chorizo og røget paprika: http://dmhverdagsmad.dk/?portfolio=kalsuppe-med-chorizo-og-roget-paprika

 3. Some are medicines that help people when doctors prescribe. Get information now.
  stromectol price
  Comprehensive side effect and adverse reaction information. Top 100 Searched Drugs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *