Til madquiz på Madsvinet

IMG_9467.jpg

I sidste uge deltog jeg i landets første Madquiz. Her skulle der quizzes på restauranter, ingredienser og mange andre madnørdede spørgsmål, alt imens at vi fik serveret seks retter mad med vin. Det var en hyggelig aften, der dog satte sig lidt mellem to stole med en sjov quiz, gode vine og middelmådig mad.

Min ven madnørdede ven Morten og jeg havde taget hinanden i hånden for at deltage i dette sjove quizarrangement, hvor madentusiaster i hold konkurrer om at vinde aftenens quiz. Arrangementet var det første af sin slags i København, og det blev arrangereret af Quizfabrikken, som normalt også arrangerer Filmquiz og Musikquiz rundt omkring på byens cafeer – og denne gang i samarbejde med Madsvinet på Enghavevej, der lagde mad og lokaler til arrangementet.

Konceptet er sådan set enkelt. Deltagerne betaler 450 kroner, og så bliver der hen over aftenen serveret seks retter mad samt et glas vin til hver ret. Undervejs er der et spørgsmål til hver ret plus en masse andre spørgsmål om den gastronomiske verden.

Hyggeligt – men med slinger

Som udgangspunkt er sådan en madquiz en rigtig sjov og god ide, der rammer tidsånden rigtigt godt. Mad er moderne og quizzer kan til alle tider tænde kampånden i os alle. Men jeg synes desværre ikke arrangementet ramte lige i plet, og havde svært ved helt at bestemme sig til, om det var den serverede mad eller quizzen, som var i centrum – og som desværre lidt spændte ben for hinanden.

Arrangementet var virkelig hyggeligt, og der var en god stemning, selvom jeg godt kunne have brugt lidt mere mulighed for at lære ens konkurrenter bedre at kende. Det blev en kende fokuseret på sit eget hold og ens private samtaler under spisningen, når man ikke lige skulle besvare quizspørgsmål.

Både billigt og dyrt

Min primære anke mod konceptet handler om prisen og madkvaliteten. 450 kr. er på den ene side ganske billigt for seks retter mad med tilhørende vin. Men på den anden side er 450 kr. også meget for at deltage i event med vennerne. Samtidig synes jeg ikke maden var særlig god (hvilket selvfølgelig hænger lidt sammen med prisen). Her kunne man overveje at skrue ned for prisen og antallet af retter, så man fx nøjedes med tre retter og måske kun betaler 300 kr. Eller arbejder for at højne kvaliteten af de enkelte retter til de samme penge.

Vinene var til gengæld gode, og især den første var sjov og spændende – en lys og let grumset rosé, der mindede om vin natur-agtige vine (men jeg kan desværre ikke huske producenten).

Vi blev nummer tre

Alt i alt var det altså en hyggelig aften, men faktisk tror jeg, at arrangementet vil fungere bedre med en langt billigere pris og så bare servere enkelte smagsprøver undervejs i stedet for de seks retter mad. Det vil gøre quizzen mere fokuseret og dermed sætter arrangementet sig ikke mellem to stole.

Og så havde det selvfølgelig hjulpet, hvis Morten og jeg havde vundet quizzen i stedet for at blive placeret på en tredjeplads ud af seks.

Der er planlagt Madquiz to gange på Madsvinet i september (4. og 18. septebmer). Læs mere på madsvinets facebok-side. Hvis de får strammet lidt op på konceptet kunne jeg sagtens tænke mig at deltage igen.

Jeg har lovet ikke at videregive menuen og spørgsmålene, da disse bliver genbrugt til de næste to arrangementer.

IMG_9458.jpg

Min makker Morten er godt i gang med at besvare et vigtigt spørgsmål.

IMG_9447.jpg

Jesper fra Quizfabrikken byder velkommen.

IMG_9459.jpg

Flot anretning – og en af de bedste retter.

IMG_9452.jpg

En dejlig og let grumset rosé.

IMG_9472.jpg

Det hele set lidt fra oven.

IMG_9477.jpg

Det er vist vinderne dem her …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *