Foodstyling in action – sådan kommer et blødkogt æg til at se pænt ud

æggestyling - Mikkel Bækgaards Madblog-6.jpg

Jeg har været igang med at tage billeder af et blødkogt æg til en artikel i Jyllands-Posten. Se her, hvordan jeg byggede stylingen af billedet op.

Jeg holder meget af at tage madbilleder og rode med madstyling. Og da jeg tidigere i dag var igang med at lave nogle billeder af æg til Jyllands-Posten, opdagede jeg, da jeg så billederne igennem, at man faktisk kan følge processen skrift for skridt. Så det tænkte jeg, at jeg vil dele med dig, kære læser.

Artiklen, som jeg er ved at lave billeder til, handler om, hvor fantastiske æg er. Og derfor ville jeg lave nogle lækre billeder af netop æg.

æggestyling - Mikkel Bækgaards Madblog.jpg

Først havde jeg bare en hvid baggrund, noget lys (der kommer skråt bagfra), et lille marmor smørebræt, jeg købte idag, samt et æggebæger og et æg. Ganske simpelt og måske lidt kedeligt.

æggestyling - Mikkel Bækgaards Madblog-2.jpg

Så lidt purløg ved siden af. Bare en smule. For mange urter kan nemt komme til at se rodet ud.

æggestyling - Mikkel Bækgaards Madblog-3.jpg

Lidt flagesalt fordelt sådan lidt tilfældigt fungerer næsten altid godt på billeder. Især fordi saltets mærkelige flageformer er godt til at fange lys med.

æggestyling - Mikkel Bækgaards Madblog-4.jpg

Nu lagde jeg et par skiver rugbrød og en kniv i baggrunden – diagonalt i forhold til, hvor urterne ligger, så der kommer lidt balance i billedet.

æggestyling - Mikkel Bækgaards Madblog-5.jpg

Billedet skal handle om æg, så en æggebakke i baggrunden er med til at fortælle historien og give dybde i billedet. Og så en teske i forgrunden, der forlænger linjen fra smørebrættet.

æggestyling - Mikkel Bækgaards Madblog-7.jpg

På alle de føste billeder er ægget ikke kogt endnu. De er bare testbilleder.

Men nu blødkogte jeg ægget, satte det i æggebægeret og slog hul på skallen. Den resterende skal lagde jeg bagved æggebæret og lod noget blomme løbe ud. Og så var det bare med at skyde løs, mens blommen langsomt løb ned.

Det her billede er i øvrigt inspireret af et meget flot billede, min gode ven og blogkollega Thomas fra Madetmere engang lavede. Det kan du se her.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *