2013 A-Z – første del – A-M

2013 A-Z - første del - A-M - Mikkel Bækgaards Madblog

2014 er over os, og selvom der sker masser af ting allerede her i det nye år, er det også tid til et tilbageblik. For at fejre det rigtigt gode år 2013 har jeg forfattet en A-Z over året, der gik.

Her får du første del.

A – AOC

Under Copenhagen Cooking besøgte jeg og fruen michelinbestjernede AOC. Det var en aften med et par store højdepunkter, men også en aften, hvor jeg var i tvivl om, hvor meget af den fulde oplevelse, man fik ved en billig rabatpris (og som beviste at jeg er lidt for kritisk nogen gange og ikke bare kan give mig hen til forkælelsen).

Læs min anmeldelse af AOC

B – Byhave

For andet år i træk var jeg med i Byhaven på Sundholm. Her har jeg i år hygget mig med farvede bladbeder, gule squash og rosenkål, som stadig venter på frost, så de er helt klar.

Se et par billeder fra byhaven

C – Chocolat & Love

Jeg besøgt to gange en hyggelig lejlighed i Indre By, hvor Chocolat&Love holder til. Og udover et par hyggelige besøg har jeg fået en ny yndlingschokolade hos dem.

Mad på De 2 Have i Skagen - Mikkel Bækgaards Madblog

D – De to have

Jeg besøgte Danmarks nordligste restaurant under et besøg i Skagen. Her lavede de dejlig nordjysk mad med meget store portioner. Maden var god, vinen var sublim og prisen hæderlig. Og så var det meget hyggeligt, at chefen kom ned i hilste på.

Læs min anmeldelse af De to Have

E – Elite rivejern

Jeg havde også den tvivlsomme fornøjelse at teste et Elite Rivejern fra Microplane, som jeg ikke var videre begesjtret for. Siden har de sendt mig et andet box-rivejern til test, og det må jeg indrømme, er noget bedre.

Se anmeldelsen af rivejernet

F – Fødselsdagsmenu

Til min fødselsdag serverede jeg to forskellige retter, som også er blevet omtalt her på bloggen. Blandt andet kulmule med rødbede-bygotto.

Se opskriften på kulmulen med rødbedebygotto

G – Geist

På Kongens Nytorv huserer Bo Bech med sin restaurant Geist, som jeg besøgt for anden gang her i efteråret. Og det er simpelthen en af byens bedste spisesteder, hvis man vil inspireres og hives ud af sin comfort zone. Dog kunne jeg virkelig ikke lide én af retterne, som køkkenet da bare venligt byttede til noget andet uden beregning. Det er god service.

H – Helmann’s

Den amerikanske mayonnaise-gigant har levet et pr-stunt og bruger nu ikke længere buræg i deres produkter. Det er sympatisk og blev fejret med en pop-up-diner i København. Men jeg var også lidt kritisk og dykkede lidt ned i, hvem der egentlig står bag Helmann’s og hvorfor det hele lugter lidt af CSR-håndvask.

Se mine refleksioner om Helmann’s

IMG_5297- Chokolades med kaffesirup og ristede hasselnødder - Mikkel Bækgaards Madblog.jpg

I – Is med chokolade

Lige-ud-af-landevejen chokoladeis med ristede nødder og kaffesirup er nok den bedste dessert, jeg kan komme i tanke om. Og opskriften ramte endelig bloggen i 2013.

Se opskriften på chokoladeisen

J – Jysk bøfsandwich

Det er endelig blevet muligt at få en rigtig jysk bøfsandwich i København – altså sådan en med brun sovs, remoulade og det hele. Det kan man i den nye diner Greasy Spoon, der i øvrigt også serverer den måske bedste burger, jeg har fået i København.

K – Kronborg

Jeg besøgte Restaurant Kronborg i Indre by hele tre gange. Og i det kompakte kælderlokale serverede de både dejlig smørrebrød til Copenhagen Cooking og en julefrokost i af meget god kvalitet. Stedet beviser at dansk mad kan være i topklasse uden dikkedarer, når bare råvarer og håndværk er i orden.

Se anmeldelsen af Kronborgs sommerplatte

Se anmeldelsen af Kronborgs julefrokost

L – Lille kemiker

Røgpistolen blev fundet frem, og det flydende kvælstof hældt i isen, da jeg var på molekylærgastronomisk kursus i Timm Vladimirs Køkken. Det var en mægtig hyggelig dag med god inspiration og dejlige madnørdede deltagere.

Læs reportagen fra kurset Den lille Kemiker

M – Madeira

I sommerferien var jeg to uger på Madeira, hvor jeg indtog et af årets bedste og mest enkle måltider på vores terasse med smuk havudsigt. Store atlanterhavsrejer med brød og mayonnaise og en god flaske hvidvin. Smukt, smukt, smukt.

Fladbrød på Madeira - Mikkel Bækgaards Madblog

Læs anden del M-Z

141 kommentarer

  1. [url=http://lisinopril.wiki/]lisinopril brand name[/url] [url=http://propranolol.trade/]inderal 10 mg medicine[/url] [url=http://seroquelpill.com/]seroquel 400 mg price[/url] [url=http://retinacre.online/]buy retin a cheap[/url]

  2. [url=https://ampicillin.directory/]ampicillin 500 medicine[/url] [url=https://tizanidine.click/]tizanidine 10 mg[/url] [url=https://buycafergot.monster/]cafergot tab 100 mg[/url] [url=https://flomaxtab.online/]flomax 10 mg[/url] [url=https://domperidonemotilium.online/]motilium over the counter usa[/url] [url=https://lyrica.ink/]lyrica 75 mg price in canada[/url]

  3. [url=http://celebrextab.shop/]celebrex cream[/url] [url=http://albuterolr.online/]buy ventolin uk[/url] [url=http://diflucantbs.online/]diflucan tablets in india[/url] [url=http://vermox.sbs/]vermox canada prescription[/url] [url=http://drugstores.store/]canadianpharmacyworld com[/url]

  4. [url=https://orlistattabs.shop/]xenical online pharmacy[/url] [url=https://malegratabs.com/]malegra 100 online[/url] [url=https://fluoxetine.ink/]canadian pharmacy prozac 10 mg tablets[/url] [url=https://jjpharmacynj.com/]canadian neighbor pharmacy[/url] [url=https://cialisip.com/]cialis 20mg online[/url] [url=https://atarax.company/]atarax uk otc[/url] [url=https://zoloft.gives/]purchase zoloft[/url] [url=https://lasix.foundation/]furosemide drug prices[/url]

  5. Generic Name. Get here.
    [url=https://stromectolst.com/#]buy stromectol[/url]
    Best and news about drug. п»їMedicament prescribing information.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *