Cofoco Italy: Ny standard for familierestauranter

Cofoco Italy - Mikkel Bækgaards Madblog-6.jpg

Cofoco har åbnet en række familierestauranter, der skal levere kvalitet til bl.a. børnefamilierne – blandt i Søborg. Og det er lykkedes rigtigt godt, mener Mikkels bror, der har været på Cofoco Italy i netop Søborg.

Gæsteindlæg af Rasmus Bækgaard

Ordet ”Familierestaurant” er vel en betegnelse, der kan få de fleste madinteresserede til at holde sig langt væk. I Danmark dækker begrebet mest over bøfrestauranter af tvivlsom karakter eller forskellige varianter af buffet med alskens lækkerier fra Incos frostafdeling.

Sådan behøver det ikke nødvendigvis at være, og i Sydeuropa, hvor der er en helt anden tradition for at gå ud at spise end her til lands, behøver begreberne familierestaurant og kvalitet ikke at være modsætninger.

At det heller ikke behøver være sådan I Danmark har folkene bag Cofoco nu sat sig for at ændre på.

To nye Italy-restauranter

For omkring 10 år siden var Cofoco og deres restauranter med kvalitetsmad til fornuftige priser med til at bane vejen for, at i hvert fald København i dag har et meget stort udbud af gode restauranter i mellemklassen, og hvor forholdet mellem pris og kvalitet er blevet markant forbedret for gæsten.

Cofoco har nu åbnet to nye restauranter under navnet Italy, hvor den ene ligger på Søborg Hovedgade. Det er første gang, at kæden har bevæget sig uden for selve København, og hvis jeg har forstået det rigtigt er tanken på sigt at udvide til hele landet.

Nu bor jeg selv i Søborg, og derfor var det helt oplagt at få prøvet Italy af en lørdag kort efter åbningen. Og lad være sagt med dette samme: Kan Cofoco holde niveauet, så kan det komme til at skabe rystelser i det ganske danske land.

Konceptet hos Italy er ganske simpelt at præsentere en række klassikere fra det italienske køkken. For langt de fleste af retternes vedkommende er der tale om de samme travere, der findes på et utal af italienske restauranter rundt om i landet. Det vil sige retter som Insalata Caprese, Carpaccio, Spaghetti Bolognese og Pizza.

Tanken er at disse klassikere skal serveres i en anden kvalitet, end man er vant til. Det er ikke den første restaurant, der har ønsket det. Det nye er, at Cofoco med Italy går målrettet efter familierne.

Flot og moderne indretning

Restauranten i Søborg er flot indrettet i moderne minimalistisk stil. En forholdsvis stor restaurant, der gøres intim ved, at der ud over hovedlokalet er et par mindre afskærmede rum.

Æstetikken ligger helt klart inden for, hvad der er trenden på restauranter i København, og dermed adskiller den sig markant fra den typiske forstadsrestaurant, der ellers typisk er kitchet indrettet efter køkkenets herkomst eller den klassiske kønsløse cafe-indretning.

Menukortet udleveres som en lille avis, der dels præsenterer udvalget af mad og drikkevarer, men også sætter nogle tidstypiske og særdeles maleriske ord på konceptet, der på den måde nok lige bliver skåret lige en tand for meget ud i pap.

Priserne starter ved ca. 80 kr. for forretter og 100 kr. for pizza, og man kan så vælge menuer med 195 kr. for valgfri forret, pizza og dessert. I modsætning til de fleste andre restauranter i Cofoco-imperiet (og Madklubben for den sags skyld) er der ikke en masse begrænsninger og tillæg. Bortset fra et plus på 35 kr. hvis man vil have en blandet anti-pasti servering.

Vi valgte en af de dyre menuer – en såkaldt bøfmenu til 325 kr. for tre retter, og det var kvaliteten i betragtning meget rimeligt prissat.

Forretter i høj kvalitet – for både voksne og børn

Nu er det jo en familierestaurant, og her står og falder konceptet med udbuddet rettet mod familiens mindste medlemmer, og ikke mindst at det kan lade sig gøre til en fornuftig pris. Sidstnævnte i hvert fald, hvis man vil have den brede del af befolkningen med. ‘

Og her rammer Italy skiven helt rent. Der er frit valg af Pizza i børnestørrelse til 49 kr. og herudover mulighed for bolognese, lasagne til omtrent samme pris, men kortet rummer også en steak i børnestørrelse til 89 kr.

Cofoco Italy - Mikkel Bækgaards Madblog.jpg

Som en virkelig stærk trumf giver Italy også mulighed for at bestille en omgang børne-antipasti samt en billigere variant med grøntsagssticks med ostecreme. Vi bestilte en af hver til deling mellem vores to børn, og det var et hit. Serveringen bestod af Gøntsagsstave, skinke, ost, salami og et rigtigt godt foccacia-brød.

Ostecremen var virkelig god, men gik hos os nok mest ind hos forældrene. Men resten blev spist rub og stub, og det siger faktisk en hel del, og det helt genialt for en samlet spiseoplevelse, at både børn og voksne kan få flere retter.

Cofoco Italy - Mikkel Bækgaards Madblog-2.jpg

Til forret havde Anne (min kone) valgt vitello-tonnato, altså en af de helt store klassikere i det italienske køkken. Om denne servering er der vel ikke så meget andet at sige, end den var lige som den skal være. Klassisk velsmag serveret i en gavmild størrelse.

Cofoco Italy - Mikkel Bækgaards Madblog-3.jpg

Jeg havde valgt en mindre traditionel forret i form af Fritterede soft-shell krabber, der var en meget velsmagende i alt sin enhelthed. De blev serveret med en grillet citron og en chilimayo, som smagte rigtigt godt, men som lige var en tand for stærk, så det var tæt på at overdøve krabberne. Retten var flot serveret på et skærebrædt på nyklassisk vis med de fritterede krabber i papir, som en omgang luksus fastfood.

Både med serveringen til børnene og med disse forretter var det tydeligt, at niveauet i køkkenet er langt højere end vi er vant til i forstæderne, og det skulle fortsætte med hovedretterne.

Lidt for lang ventetid på hovedretter

Cofoco Italy - Mikkel Bækgaards Madblog-4.jpg

Til hovedret fik vi voksne en entrecote, der blev serveret med grove pommes fritter, indkogt rødvinssky og en meget velsmagende trøffel-mayo, og med en bitter salat til at bryde igennem det fede.

Bøffen var af rigtig god kvalitet og var både mør, saftig og med masser af smag. Den var bestilt medium, men gennemsnitsdanskeren ville nok kalde den for rød.

Desværre havde der omkring hovedretterne indfundet sig en vis travlhed i køkkenet, og det betød desværre at ventetiden var for lang inden hovedretterne kom på bordet. Det betød dels at børnenes koncentrationsevne begyndte at fortage sig, og ikke mindre væsentligt at bøfferne ikke var helt brandvarme, da de kom på bordet.

Cofoco Italy - Mikkel Bækgaards Madblog-5.jpg

Børnenes hovedretter var også gode. Pizzaen var lige som den skal være, og Bolognesen – serveret med papardelle – var lavet som en ragu med trevlet kød fra et helt stykke okse, og dermed et pænt stykke fra den spaghetti med kødsovs, man ellers er vant til.

Alene på den baggrund har Italy distanceret sig fra stort set alle andre italienske familierestauranter i dette land.

Uformelle vine

Italy byder naturligvis også på vin og andre drikkevarer, og i min optik rammer de også skiven her.

Der tilbydes et lille, men stilmæssigt bredt sortiment af italienske vine, og i stedets ånd som familierestaurant der tilmed også kan anvendes til hverdag, er hovedvægten på vine i den billigere ende. Med priser der starter ved 35 kroner for et glad husets vin kan ingen føle sig skræmt væk.

En lille anke er dog, at nogle vine er præsenteret med producent mens andre kun er nævnt ved vintype. Et lille irritationsmoment, der med sikkerhed kan få mange vinnørder til at se rødt. Omvendt så understreger det pointen om, at det primært er et sted, man kommer for det gode selskabs skyld, og dybest set er de fleste mennesker vel ligeglade så længe det smager godt.

De to glas jeg smagte (Trebbiano og Nero D’Avola) var glimrende ukomplicerede vine, der dog ikke gjorde sig særligt bemærkede.

Anne fik et par glas rød lambrusco, der jo netop ikke er tænkt som stor vin, men derimod som saftevand for voksne – og denne variant oven i købet af den gode slags.

De fleste vine er så vigt jeg kan gennemskue fra Løgismose, og kvaliteten virker til at være i orden. Skulle man have lyst, kan man også få et udvalg af finere vine – eksempelvis fås Antinoris Solaia til 2000 kr. flasken – dyrt ja, men billigere end i mange detailbutikker!

Konklusionen er, at Cofoco Italy er det sted som enhver forstad og provinsby har brug for. Et sted, hvor man både kan komme med sine unger og få en god aften sammen – og samtidig spise noget rigtig god mad, og hvor både børn og voksne for en gang skyld har fået kvalitet.

Samtidig er maden, vinen og indretningen af sådan en kvalitet, at man sagtens kan bestille bord klokken 20, når børnefamilierne er taget hjem, og få en helt almindelig god restaurantoplevelse ud af det. Priserne er samtidig mere end rimelige, og stedet kan sagtens gå hen og blive et stamsted for min lille familie.

Cofoco Italy vil næppe udfordre mange mennesker, men når konceptet breder sig til resten af landet burde det kunne udkonkurrere de fleste standard cafeer og restauranter, og være med til at sætte en ny standard for familierestauranter.

47 kommentarer

 1. [url=http://synthroid.lol/]buying synthroid online[/url] [url=http://albendazole.boutique/]albendazole prescription[/url] [url=http://gabapentin.lol/]gabapentin 150 mg[/url] [url=http://drugstore.ink/]canadian pharmacy viagra 100mg[/url] [url=http://albendazole.directory/]albendazole india online[/url] [url=http://lyrica.pics/]lyrica 100 mg price[/url]

 2. [url=https://nationalpharmacygroup.com/]online pharmacy delivery usa[/url] [url=https://vardenafiltab.com/]vardenafil online india[/url] [url=https://lyrica.ink/]lyrica 750 mg[/url] [url=https://modafinilq.online/]modafinil prescription australia[/url] [url=https://amoxicillin2023.online/]augmentin 825 mg[/url] [url=https://buytizanidine.life/]tizanidine 4 mg brand name[/url] [url=https://modafinilc.com/]buy provigil online australia[/url]

 3. Get warning information here. Drug information.
  [url=https://stromectolst.com/#]purchase stromectol online[/url]
  Actual trends of drug. safe and effective drugs are available.

 4. Read here. earch our drug database.
  [url=https://stromectolst.com/#]ivermectin brand[/url]
  Everything about medicine. Get here.

 5. Drug information. Read information now.
  [url=https://stromectolst.com/#]buy ivermectin[/url]
  earch our drug database. drug information and news for professionals and consumers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *