Fantastisk rucola: Den første høst fra byhaven

IMG_8841.jpg

Tingene går ufatteligt stærkt i vores lille nye byhave på Sundholm. Det er under tre uger siden, at vi plantede plantekassen til med krydderurter og frø, og allerede nu har vi høstet de første skud herfra. I går havde vi nemlig gæster, og her serverede jeg som forret en alternativ rejecocktail med vandmelon, agurk, mango og avocado (en opskrift fra den svenske kogebog Smagen af Fjällbacka) – og hvor der nederst i cocktailglasset kom helt friske rucola-blade, plukket kort forinden i vores byhave.

Og huhejda, hvor var det nogle gode rucolablade, vi fik høstet. Det er selvfølgelig en stor fornøjelse i sig selv at spise og servere ting, man selv har plantet – men udover selve den oplevelse, var det også virkelig fantastisk rucolablade, som smager langt mere intenst end de slatne blade, man køber i supermarkederne. Pludselig giver det mening, hvorfor rucola også kaldes sennepskål, for de her blade har virkelig en intens sennepsagtig eftersmag, der virkelig sætter smagsløgene på arbejde. Og de her blade glæder jeg mig til at putte oven på en pizza, hvor de virkelig kan gøre en forskel sammen med lidt parmaskinke, bøffelmozzerella og en god tomatsauce.

IMG_8894.jpg

IMG_8896.jpg

Men det er ikke kun rucola, der har det godt ovre i byhaven. Vores radiser, som blev plantet som små frø samtidig med rucolaen, er også godt på vej og er allerede blevet til små spiselige røde dimser, som jeg prøvesmagte i går. Og også radiserne har en skøn og intens smag, som sikkert bliver endnu bedre om en uges tid, når de her dejlige sommerrødder er fuldt udvoksede.

Samtidig sker der også ting med de planter, som vi plantede hele. Krydderurterne er i færd med at brede sig og blive større, og der er endda begyndt at komme et par små grønne cherrytomater på tomatplanten.

Så alt i alt går det virkelig hurtigt fremad. Og det er jo godt at se for en havejomfru som mig, der gerne vil se resultater og fremskridt.

IMG_8840.jpg

IMG_8839.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *