Hestebønner, gulerødder, koriander – dejligt sommertilbehør

Gulerødder, hestebønner, koriander, forårsløgGulerødder, hestebønner, koriander, forårsløg - Mikkel Bækgaards Madblog

Sommeren er endelig for alvor nået til min grøntsagskasse fra Aarstiderne. Hver anden uge modtager jeg den såkaldte Kiselkasse, der består af grønt fra den biodynamiske top-producent Kiselgården. De leverer virkelig lækre sager, men selv her et godt stykke ind i sommeren har de desværre leveret masser af rodfrugter og andre tunge ting, som jeg er godt trætte af efter en lang vinter. Bevares, der har der været lidt sommerligt med, men først i denne uge ramte sommeren kassen for alvor med hestebønner, nye gulerødder med top, forårsløg, friske vilde koriander med blomster og masser af salat. Og det var lige den slags, jeg har gået og savnet i kassen.

Al den sommerlighed fik jeg serveret i mandags, da kassen ankom, hvor jeg lavede de fleste af disse friske sommergrøntsager som tilbehør til nogle krydrede frikadeller. Konceptet var enkelt: Gulerødder og hvidløg blev sauteret i lidt olie, inden der kom hestebønner og forårsløg ved næsten lige inden servering. Og til sidst blev det hele toppet med de fine friske koriander.

Det blev et virkelig godt og smukt tilbehør, som sammen med noget kogt quinoa gjorde godt sådan en sommermandag.

Sådan laver du hestebønner, gulerødder og koriander

Til 3-4 personer

1 pose hestebønner
6-8 nye gulerødder med top
2 fed hvidlæg
1 bundt forårsløg
Friske vilde koriander, gerne med blomst
Salt og peber
Olivenolie til sautering

1. Pil hestebønnerne ud af bælgene. Blancher dem et øjeblik i kogende vand. Tag dem op igen og køl dem lidt af. Pil de hvide hinder af bønnerne – det er lidt et pillearbejde, men kan nu være helt hyggeligt på en meditativ måde.

2. Rens guelrødderne og skær toppen af. Lad være med at skrælle dem. Skær dem i små stykker. Skær forårsløg i tynde skiver (brug også det grønne) og hak hvidløget fint.

3. Varm olien op i en pande og sauter gulerødder og hvidløg et par minutter. Tilsæt hestebønner og forårsløg og sauter videre et minuts tid. Tilsæt tilsidst halvdelen af de friske koriander og sluk for varmen. Smag til med salt og peber.

4. Server med friskkogt quinoa, perlebyg eller ris og evt. med frikadeller, koteletter eller lignende. Pynt med lidt flere friske koriander.

4 kommentarer

  1. MS ESI m z 326 M H priligy ebay Once 3- month data for all subjects was available, the manufacturer provided the numbers that constituted group A and B, without disclosing which group contained the active agent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *