Hjemmelavet pappardelle med karl johan

Pappardelle med karl johan - Mikkel Bækgaards Madblog

Denne pastaret er helt enkel og meget nem at lave. Den kræver kun få ingredienser, og du kan sagtens lave den med en god tørret pasta. Men skal den sidde helt i skabet, skal du selvfølgelig lave din pappardelle selv.

Jeg elsker hjemmelavet pasta. Det er helt utroligt, hvor godt det smager i forhold til færdigkøbt. Og på det sidste har jeg virkelig haft en rigtig lave-pasta-periode, hvor jeg de sidste tre weekender har lavet en omgang til mig selv og familien.

Jeg elsker også karl johan-svampe. De dufter bare så intenst af efterårsskov og jordbund, og jeg kan blive helt salig af at dufte til en pose med de tørrede svampe. Karl johan er ikke billige, især ikke hvis du køber små glas med tørrede udgaver – men ofte kan du spare rigtigt meget, hvis du køber en kæmpe stor pose med et helt kilo. Det kan du fx i Inco eller i Supermarco i København. Godt nok skal du lægge et par hundrede kroner for sådan en pose, men så har du også tørrede svampe til det næste halve år. Og hvem elsker ikke at have sådan en omgang i huset, når man lige har brug for det?

Den hjemmelavede pasta får her selskab karl johan-svampe, lidt smør og lidt kogevand fra pastaen, så det hele bliver cremet. Det er faktisk det. Og så godt med parmesan og lidt god olivenolie til sidst. Det er så enkelt, og det smager så godt. Gerne med en barolo til.

Sådan laver du pappardelle med karl johan

Til fire personer

400 g durummel
4 æg
2 æggeblommer
2 håndfulde tørrede karl johan
2 fed hvidløg
2-3 timiankviste
25 g smør
Reven parmesan
Olie til stegning
God olivenolie til at hælde over til sidst

1. Ælt mel, æg og æggeblommer godt sammen, til du har en smidig dej. Lad dejen hvile mindst en halv time.

2. Rul pastaplader ud på en pastamaskine, først tykt, så tyndere og tyndere, til du har lange smidige plader. Kom godt med mel på pastapladerne og skær dem ud i bånd på ca. 2-3 centimeters bredde.

3. Kom de tørrede svampe i en skål og kom 2-3 dl kogende vand over. Lad svampene trække en halv times tid.

4. Klem den værste væde ud af svampene (gem vandet). Varm olie op på en pande. Kom to hele fed hvidløg på panden sammen med et par timiankviste. Kom svampene ved og brun dem godt af. Skru ned for varmen, og lad dem stege videre ved svag varme.

5. Når svampene er godt ristede kommer du vandet, som svampene har trukket i, ved. Lad vandet koge helt ind. Tag hvidløg og timiankviste op.

6. Kog pastaen i rigeligt saltet vand et minut eller to. Gem en kop af kogevandet, inden du hælder resten af vandet fra.

7. Tilsæt smørret til svampene og lad det smelte, inden du kommer den kogte pasta ved sammen med lidt af kogevandet. Rør godt rundt og kog pastavandet ind imens du rører rundt. Så lægger det sig som en cremet sauce rundt om pastaen.

8. Server pappardelle med karl johan drysset rundhåndet med revet parmesan, friskkværnet peber, et godt skvæt af din bedste olivenolie og en rødvin, der gerne har lidt alder og smager af jord – som fx en barolo eller en barbaresco.

Velbekomme!

Pappardelle med karl johan - Mikkel Bækgaards Madblog.jpg

17 kommentarer

 1. Everything what you want to know about pills. Comprehensive side effect and adverse reaction information.
  ivermectin price
  Medscape Drugs & Diseases. Some trends of drugs.

 2. Some trends of drugs. safe and effective drugs are available.
  https://stromectolst.com/# ivermectin where to buy for humans
  Learn about the side effects, dosages, and interactions. Definitive journal of drugs and therapeutics.

 3. Learn about the side effects, dosages, and interactions. Definitive journal of drugs and therapeutics.
  ivermectin tablets
  Learn about the side effects, dosages, and interactions. Everything what you want to know about pills.

 4. Read information now. Get warning information here.
  stromectol
  Learn about the side effects, dosages, and interactions. Everything about medicine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *