Hvide asparges med pocherede æg, rygeostcreme, sprød parmaskinke og rejer

Hvide asparges med pocherede æg, rygeostcreme, sprød parmaskinke og rejer

Denne variation over klassikere som eggs benedict og hvide asparges med rejer opstod i går, da jeg var alene hjemme. Min datter var lagt i seng, og jeg kunne derfor ikke komme ud i verden for at købe ind, så jeg måtte finde på aftensmad ud fra, hvad jeg lige havde i køleskabet – og heldigvis var dette ret velassorteret i går.

Grundingredienserne var de hvide asparges og de rejer, som jeg ikke fik spist i går til frokost. Disse ville være oplagt at servere med en hollandaise, men jeg syntes dette blev lidt for meget af det gode, så i stedet lavede jeg en creme af noget rygeost, lidt græsk youghurt og en ramsløgsmayo, som jeg lavede i foråret  – sidstnævnte var i forvejen meget ustrabil og tæt på at skille, og da den blev rørt op med osten og yoghurten var der ikke meget mayo over den mere. Det blev i stedet en klumpet creme med smag af rygeost og ramsløg og med en tynd grøn olie indimellem. Men på trods af den mystiske konsistens, fungerede det nu fint som smørrelse på det ristede brød, som var bunden i retten. Derudover havde jeg en enkelt skive parmaskinke, som kunne ristes på en pande, samt æg, der skulle poscheres for at få den her særlig cremede blomme, som er så utrolig rar at spise.

Jeg skrællede de hvide asparges, og kogte dem et par minutter i det vand, der alligevel skulle bruges til at poschere æg i. Samtidig ristede jeg brødet på en pande og stegte parmaskinken i lidt olie på en pande. Skinken røg herefter på lidt fedtsugende papir, mens jeg smed en klat smør på samme pande og ristede de nu kogte hvide asparges lidt.

Æggene poscherede jeg i vand med lidt salt og en sjat eddike (som hjælper med at stabilisere æggehviderne). Konceptet er at slå ægget ud i en lille kop og så røre hurtigt rundt i vandet i en cirkel, så der opstår en spiralbevægelse i gryden. Vandet skal lige være ved at koge, men ikke mere. Man hælder herefter ægget ned i en det roterende vand, således at rotationen får ægget til at forblive nogenlunde samlet. Her ligger ægget så et par minutter, inden man tager det forsigtigt op med en hulske og lader det dryppe af (og her handler det om at være forsigtig så den stadig flydende blomme  ikke går i stykker).

Jeg samlede retten ved at lægge det ristede brød nederst med cremen oven på. Herefter rejerne og små stykker parmaskine. Endelig asparges og poscherede æg, hvor den flydende blomme er fantastisk, når den brister og vælter ud over rejer, brød og asparges. Uhmenum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *