Vores nye lillebitte byhave

Mig i byhaven i gang med at så ærter

En ny epoke er startet i mit liv i dag. Jeg er blevet en mand med have. Godt nok er det en lillebitte have, jeg har fået mig – faktisk kun omkring 1½ m2 –  men denne skal udnyttes, og i dag har Line og jeg sået de første grønsager og salater.

Vores nye have er så moderne som et lille højbed i et urban garden-projekt. Vi bor i Sundholmskvarteret på Amager, og her er der et kæmpestort områdefornyelsesprojekt i gang, som skal det bedre og mere trykt at bo i området (som jeg synes er rigtigt dejligt og trygt i forvejen). Og et af initiativerne i dette projekt er at lave små byhaver, som beboerne kan drive, og hvor interesserede kan få en lille bitte smule jord, hvor man kan plante blomster, krydderurter og grønsager.

Haven ligger ovre på Sundholm – det gamle Amager Hospital, som nu mest kendt for at huse herberg til hjemløse og misbrugere, og hvor man altid kan møde skæve eksistenser. Ideen er, at nogle af brugerne på Sundholm sammen med en professionel gartner driver byhaven, hvor beboerne så kan få råd og vejledning til at dyrke deres lille kasse med grønt. Og så kan man ellers komme og gå som man vil og pylre om haven i det omfang, det nu passer ind. Og det er endda ganske gratis.

Byhaverne på Sundholm

I dag startede så vores haveprojekt for alvor – efter Line kiggede forbi haven den anden dag og mødte gartneren, der straks gav os lov til at gå i gang med vores helt eget højbed. Så i formiddags cyklede vi i Amagerland Plantecenter og købte os fattige i krydderurter, tomatplanter og salatfrø – meget mere, end der egentlig var plads til i den lille kasse. Og i eftermiddag tog vi så hen på Sundholm og fik plantet og sået tingene.

Og nu er det så bare at vente på, at de lækre ting skyder op af jorden – hvis de da gør det, for hverken Line eller jeg har nogen stor haveerfaring at trække på. Men jeg glæder mig virkelig til, at jeg skal kokkerere af mine hjemmegroede grønsager, og mon ikke der kommer mere her på bloggen om den sag, når tingene begynder at titte frem.

IMG_8715.jpg

Vi plantede (så vidt jeg husker):

  • Ærter
  • Timian
  • Rosmarin
  • Persille
  • Purløg
  • Savoykål
  • Cherrytomater
  • Rød peber
  • Rucola
  • Romainesalat

IMG_8709.jpg

IMG_8720.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *