Varm tomatsalat med perlerug serveret til kyllingefrikadeller

Varm tomatsalat med perlerug serveret til kyllingefrikadeller

Den anden dag fik jeg det bedste frem i både tomater og kogte rugkerner, da jeg lavede denne skønne tomatsalat, hvor groft hakkede tomater bliver vendt med varm kogt perlerug, basilikumblade og frisk hvidløg. Normalt vil man servere en klassisk tomatsalat helt enkel og kold med lidt god olivenolie, men her fik varmen fra rugkernerne faktisk smagen fra tomater og basilikum frem på en virkelig skøn måde – og hvor sødmen og syren fra lidt god æblemost gav bund til smagen.

Jeg serverede denne varme tomatsalat til nogle kyllingefrikadeller, som jeg hurtigt biksede sammen ud fra nogle kyllingebryster. Min søde kone var i Netto på vej hjem fra arbejde – og på opfordring fra mig om at købe noget kylling kom hun hjem med en pakke ganske afskyelige naturelmarinerede fileter, som desværre var det eneste kylling de havde i Netto den dag. Jeg kunne simpelthen ikke få mig til bare at stege disse rædsler, så i stedet kom jeg dem i min foodprocessor sammen med finthakkede løg, æg, mel, persille og kapers, så de blev til en kyllingefars i stedet. For – tænkte jeg – så kunne sådanne vandpumpede fileter fungere bedre som kød i en frikadelle end som hele stegte stykker. Og de blev faktisk ganske gode – og kunne selvfølgelig blive endnu bedre med noget kyllingekød af en ordentlig kvalitet.

Kyllingefrikadeller – til ca. 3 personer

400 g kyllingekød
1 løg
1 lille bundt persille
1 æg
½ dl mælk
½ dl mel
1 tsk. kapers
1 tsk. salt
Peber
Olie og smør til stegning

1. Kom kyllingekødet i en foodprocessor sammen med salt. Sæt maskinen i gang med at hakke, og lad kødet blive hakket og kørt sejt i nogle minutter, til det har konsistens som hakkekød.

2. Hak løg og persille fint og kom det i farsen sammen med æg, mælk og mel. Hak kapers groft og kom det også i. Kør farsen et minuts tid, så det bliver samlet. Er farsen for tynd kan du tilsætte mere mel. Er den for tyk kan du tilsætte mere mælk.

3. Form frikadellerne og steg dem på en pande i en blanding af smør og olie, ca. fem minutter på hver side.

Kyllingefrikadeller på panden

Varm tomatsalat med perlerug – til ca. tre personer

2 dl. perlerug, perlebyg eller perlespelt
1 løg
1 rød peberfrugt
½ dl. æblemost
3 fuldmodne tomater
1 håndfuld basilikumblade
1 frisk hvidløg (eller et  fed alm. hvidløg)
Olie til stegning
Evt. lidt god olivenolie

1. Kog perlerug i let saltet vand i ca. et kvarter.

2. Hak løget fint og skær peberfrugten i tern.

3. Varm olien op på en dyb pande og sauter løg og peberfrugter ved middel varme, indtil løgene er bløde og glasklare.

4. Hæld vandet fra den kogte perlerug og tilsæt kernerne til løg og peberfrugt i panden. Hæld æblemost ved, skru lidt op for varmen og lad æblemosten koge helt væk.

5. Skær tomaterne i små tern og hak basilikumbladene groft. Hak hvidløg fint. Har du et frisk hvidløg kan du også med held bruge dele af stænglen.

6. Vend tomater, hvidløg og basilikum sammen med kerner, løg og peberfrugt. Hæld evt. en god olivenolie over. Server sammen med kylingefrikadellerne eller andet lyst kød.

Velbekomme!

Varm tomatsalat med perlerug

IMG_8647.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *