Den anden dag havde jeg brød med på arbejde. Det var bagt ud fra de super enkle principper – inspireret af Verdens Bedste Brød – med at brød ikke hehøves at blive æltet, hvis det får lov til at hæve nok. Mine kolleger var meget imponerede og troede at det var meget svært at lave. Jeg forsikrede dem om, at det var det ikke.
Senere på dagen skulle jeg forklare min kollega Trine, hvordan man gør, og det skrev hun bagefter ned i noteform og sendte rundt på kontoret. Det var ret sødt, synes jeg, så her kommer Trines noter til verdens bedste brød a la Mikkel:
“Langtidshævning og Nul æltning
Vand.. en liters penge
Gær på størrelse med en ært eller en klump surdej
Tilsæt ½delen af melet – hvad man nu har (eks. Ølandshvedemel lidt fuldkorns agtigt)
Tilsæt en håndfuld salt (2-3 spsk fuld)
Tilsæt resten af melet – og resten vil sige at slutproduktet skal have en ret let og fugtig konsistens
Røres indtil dejen har en ”mere end flydende” dejkonsistens – endelig ikke for tung
Lad stå på køkkenbordet med et viskestykke over – gerne vådt så det hele ikke tørrer ud
Næste morgen er dejen hævet og har fået ”gluten strenge struktur”.
Hældes ud af skålen og foldes sammen et par gange – IKKE noget med at ælte !!!
Deles i brød eller boller
Sættes på bageplade og ”efterhæver” mens ovnen varmer op til ca. 200 (Mikkel bruger altid varmluft meen er ikke helt sikker på hvor godt hans ovn egentlig varmer.
Bages til brødet er færdigt
Bonus tips!
Sæt evt en gryde ind i ovnen mens den varmer op til 250 grader
Put dejen direkte ned i den varme gryde – læg låg på og ind i ovnen på fortsat 250 grader i 30min
Tag låget af og bag færdigt i 15min
På den måde imiteres dampovn!!!
Googl verdens bedste brød…!!!
Find kvalimad og check video’s
Nb – surdej og kerner gør kernerne megasure!!!”
Tak til Trine 🙂
Hvis man vælger at bage i en gryde, er det vigtigt at gryden er brandvarm, når man hælder dejen i. Ellers brænder brødet fast.
har endnu ikke givet mig i kast med de æltefri brød, og efter jeg fin en røremaskine er ælterriet blevet en sand fornøjelse! Surdej e et must, men jeg putter nu altid en lille smule gær i
We always follow your beautiful content, I look forward to the continuation. cric free
It’s nice to see the best quality content from such sites. https://yoykem.com.tr/
There is some nice and utilitarian information on this site https://no19butik.com/
This post post made me think. I will write something about this on my blog. Have a nice day!! https://farmasiucretsizuyelik.com/
coursework other than a-g quantitative coursework coursework king’s college do my coursework for me
differential equations coursework
custom coursework
coursework papers
coursework plan example coursework in korean coursework writer uk coursework paper
coursework on cv coursework moderation coursework def coursework-expert.com
coursework psychology coursework planner coursework at college coursework university
1consisting