Mudrede rieslingflasker og video fra havnen

På Kulturnatten var der masser af Riesling på Københavns havnefront. Her var gratis vin, pop-up vinbar og masser af mennesker, der nød dejlig vin fra Mosel i Tyskland. Men de mange vinflasker var dog ikke helt som forventede. De var fyldt med mudder, med slidte etiketter og havde noget af en historie med sig: Sejlskibet, der skulle have leveret flaskerne for fulde sejl, var desværre gået ned i hårdt vejr i Spodsbjerg Havn få dage forinden.

Vinen blev dog heldigvis fisket op igen og kørt til København i al hast, så der stadig var vin på kajen til det storstilede arrangement, der nu havde fået massiv mediedækning pga. den vilde historie med det sunkne skib og de stakkels sømænd, der havde været i havsnød.

Vinen på skibet havde jeg været med i Mosel og prøvesmage på en tur tilbage i august (den tur kan du læse om her), og da det hele efterfølgende udviklede sig ganske uforudsigeligt, blev jeg hyret af Tysk Vinkontor til at lave en video nede fra havnen. Den kan du se ovenfor. Derudover deltog jeg også i en dejlig middag på Almanak, hvor sommelier Jacob Kocemba sætte vinene sammen med mad. 

Skibet, der aldrig nåede frem

Ideen var, at vinen skulle fragtes på skib for at fejre, at det er 500 siden, at man første gang sejlede riesling fra Mosel til Danmark på denne måde. På havnefronten skulle et fad med gratis vin så deles ud til københavnerne, mens de dyrere dråber fra bl.a. Paulinshof og Joh. Jos. Prüm (Læs om mit besøg hos Prüm her) skulle sælges på en popup vinbar på havnen. Bagefter kunne interesserede købe billetter til en middag inde på The Standard, hvor de kunne vinene sammen med dejlig mad fra Almanak.

Sådan gik det som bekendt ikke, da skibet sank – heldigvis uden nogen af besætningen kom noget til. De følgende dage var bekymringerne mange: Var besætningen ok, hvad med vinen, og kunne den reddes og bringes til København? Heldigvis var besætningen ok, trods de var noget mærkede af de dramatiske begivenheder. Vinen og skibet blev hævet, og de skønne vine blev sendt til København i let hærget tilstand – dog uden de fleste flasker var gået i stykker og derfor sagtens kunne serveres på trods af hærgede og mudrede etiketter.

Nede på havnen var der denne fredag en virkelig hyggelig stemning, som du selv kan se i vidoen. Der blev drukket riesling til den store guldmedalje, spist riesling-pølser og generelt hygget der på havnefronten, alt imens solen gik ned. Det var altså virkelig et godt arrangement, hvor man samtidig kunne få vine til særdeles gode priser.

Selv fik jeg ikke drukket så meget, for jeg havde jo travlt med at arbejde. Heldigvis fik jeg købt et enkelt helt igennem vidunderligt glas Auslese 2003 fra Prüm til den skønne pris af kun 70 kroner for et glas. Holy moly hvor er det en god vin med sin sødme, sin friskhed og sin let cremede ælde. Den gad jeg dælme godt, at jeg havde nogle flasker liggende af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *