Pappadelle med sølvbeder, fennikel og mandler

I dag har jeg opfundet en ny pastaret – og endda lidt ved et tilfælde. Planen lød på at lave hjemmelavet ravioli med et fyld af purerede sølvbeder og fennikel. Men pureen blev for tynd, og så valgte jeg at bruge den som sauce i stedet, og det var virkelig en succes. Derfor valgte jeg også at skære mine hjemmelavede pastaplader ud i brede skriver til pappadelle. Den purerede sauce var dejlig cremet og klædte virkelig en hjemmelavet pasta godt – og et drys af var sauterede sølvbede-blade, parmesan og hakkede mandler var en dejlig topping til pastasaucen.

Hjemmelavet pappadelle – rigeligt til to personer

200 g durummel
2 friske æg

Bland mel og æg og alt det sammen til en glat dej. Lad pastadejen hvile i køleskabet min. en halv time, før du ruller den ud på en pastamaskine. Kør pastaen igennem alle niveauer af pastamaskinen, og skær til sidst pladerne i ca. 2-3 cm. tykke skiver med en kniv.

Kog pastaen i rigeligt saltet vand i et par minutter.

Sølvbede-fennikelsauce og sauterede søvlbeder – til to personer

Hele blade fra en halv sølvbede
En kvart fennikelknold
2 små kartofler
2 dl mælk
1 fed hvidløg
2 spk smør
Revet parmesan
1 lille håndfuld grofthakkede mandler
Revet skal ½ citron – økologisk eller usprøjtet
Salt og peber

Skær den grønne del af sølvbedebladene fra, og læg dem til side. Hak den hvide del i grove stykker sammen med fennikel og kartofler.

Sauter de grofthakkede grøntsager i smeltet smør sammen med det hele fed hvidløg et par minutter. Tilsæt mælken, og lad det koge under svag varme i 15-20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.

Hæld grøntsager og mælk i en blender, og blend sammen med en en lille håndfuld revet parmesanost så saucen bliver cremet og lækker. Smag til med salt og peber.

Skær den grønne del af sølvbederne i små skiver og sauter i olie sammen med revet citronskal i par minutter, indtil bladene minder om spinat.

Bland saucen med pastaen og anret på tallerkener toppet med sauterede sølvbedeblade, revet parmesan og grofthakkede mandler.

l_2048_1536_49745ADE-DB1A-417B-AB55-659DB9EF913B.jpeg

3 kommentarer

  1. Excessive thirst or hunger Excessive urination Nausea and vomiting Unexplained weight loss buy lasix uk Howell s point simply was that while it s good to monitor for lymphedema and treat when it exists

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *