Ribssauce til rødt kød eller vildt

Ribssauce til rødt kød eller vildt

For nylig lavede jeg denne sur-søde og kraftige sauce til et stykke rødt oksekød. Jeg havde fået en bakke ribs i min Aarstiderne-kasse, og i stedet for at komme de sure sommerbær på en gang youghurt eller i en tærte, besluttede jeg mig for at afprøve dem i en sauce.

Konceptet er, at den syrlige smag fra bærrene giver modspil til en kraftig kødsmag fra en god fond og det sødlige fra lidt sukker Jeg serverede saucen til en rød engelsk bøf, men sammen med efterårsvildt og svampe vil den gøre underværker – fx til krondyrmørbrad, hare eller sågar fasan.

Jeg lavede saucen på friske bær, men du kan garanteret også sagtens bruge frosne – og de er nok nemmere og billigere at fremskaffe hen på efteråret, hvor denne sauce egentlig kommer bedst til sin ret.

IMG_9484.jpg

Sådan gør du – sauce til en tre-fire personer

1 bakke ribs (ca. 2 dl ribs)
1 spsk kraftig kalve- eller oksefond (jeg bruger den der sirupsagtige fond, man kan få på flasker) – brug mere, hvis fonden ikke er meget kraftig
2 spsk vand
1 spsk sukker
Evt. lidt koldt smør til montering

1. Pil ribsene af stilkene og kom bærrene i en gryde. Mos dem lidt med en ske. Hæld de ændre ingredienser oven i. Bring det hele i kog.

2. Kog ribsene i en tyve minutters tid, til de begynder at afgive væske.  Mas dem endnu mere med en ske, så du får safterne godt ud.

3. Blend ribs, fond og det hele i gryden godt, og passér det hele igennem en sigte, så de bitre ribskerner bliver siet fra.

4. Varm saucen op igen og smag til med salt og peber og evt. lidt mere fond eller sukker. Bruger du en mildere fond, skal du lade det koge længere, så den smagen kan koge ind

5. Hvis du vil have en helt blank sauce med yderligere fedme, kan du med held montere saucen med smør. Varm da saucen op til kogepunktet og sluk for varmen. Pisk nu bittesmå stykker af iskoldt smør ind i saucen, indtil den bliver helt blank og lækker.

Server saucen til vildt eller rødt kød sammen med enkelt efterårsagtigt tilbehør som svampe og måske endda en waldorfsalat.

Velbekomme!

IMG_9503.jpg

4 kommentarer

  1. […] Ribssauce til rødt kød – serverer du rødt oksekød eller vildt, vil en ribssacuce gøre sig godt til. Du kan sagtens bruge frosne ribs, så der er ikke nogen undskyldning for ikke at lave denne sauce. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *