Skip to content →

Stenbiderrogn med rødbedesalat

Stenbiderrogn med rødbedesalat - Mikkel Bækgaards Madblog

Lige nu er stenbiderrognen på sit højeste, og i år er priserne ekstra gode. Derfor gik jeg rognamok i dag på vej hjem fra arbejde og købte et helt kilo af det lyserøde guld til 250 kr, så der både var til at smovse løs til aftensmaden og et par portioner til fryseren.

Stenbiderrogn er sådan en dejlig forårsspise, der fungerer godt i mange sammenhænge – fra den helt klassiske udgace med blinis, rødløg og creme fraiche, over en variant med kartoffelvafler, til  Bo Bechs moderne klassiker, hvor rogn og oksetatar går perfekt hånd i hånd. Her til aften valgte jeg dog ikke nogen af disse løsninger, men gav i stedet rognen selskab af en salat lavet på revet rødbede.

Den sødlige og let jordagtige smag fra rødbeder går rigtigt godt i spænd med den salte, sarte stenbiderogn, og rørt op med god olivenolie, kapers, rødløg og dild var det faktisk en rigtig habil og mættende aftensmad, jeg fik kreeret. At jeg samtidig fik brugt de sidste af mine hjemmedyrkede rosenkål fra min byhave, var en ekstra bonus.

Det kom jeg i rødbedesalaten

2 store rødbeder, revet
1 rødløg, finthakket
1 spsk kapers, grofthakkede
2 spsk finthakket rosenkål
1 bundt dild, grofthakket
2 spsk olivenolie
Groft salt

Rødbedesalaten kan man lave på mange måder, men her blandede jeg egentlig bare ingredienserne sammen. Havde jeg haft lidt revet peberrod, var det også kommet i.

Sammen med salaten og rognen serverde jeg lidt creme fraiche og et godt brød fra Il Fornaio og drak resterne af en australsk Chardonnay/sauvignon blanc til. Det var sådan set helt fint det hele.

Stenbiderrogn - Mikkel Bækgaards Madblog

Vil du i øvrig have mere stenbiderinspiration, så har min bloggerkollega Madetmere samlet en række af sine opskrifter i et rigtigt fint indlæg

Published in Hverdagsmad Mad og vin Opskrifter Salater

One Comment

  1. Jeg eeelskker også bare stenbiderrogn. Vi spiste det forleden rørt med creme fraiche 18%, forårsløg, små rejer og salt og peber. Det blev toppet op på stegt laks og spist sammen med et godt brød. Det var virkelig kræs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *