Strandhotellet i Blokhus – herlig gourmet i det nordjyske

Sgrandhotellet i Blokhus i morgenlys

Feriebyen Blokhus har fået sig en decideret gourmetrestaurant på det relativt nyåbnede strandhotel. Her er suveræne vine og lige så suveræn betjening. Også maden er god, selvom flere retter manglede det sidste – men retten med jomfruhummer reddede det hele og sikrede sammen med vin og service en herlig aften i det nordjyske. Nå ja, så er morgenmaden også uovertruffen.

Kan en gourmetrestaurant, hvor tre ud af fire retter ikke sidder helt i skabet og manglede smag i råvarerne kvalificere sig til en stor anbefaling? Kan én ret, sammen med virkelig gode vine og topbetjening redde anbefalingen hjem?

Ja, er svaret efter jeg for nylig besøgte det relativt nyåbnede Strandhotel i Blokhus, som huser en vaskeægte gourmetrestaurant i den ellers lidt kedelige ferieby.

Nybygget strandhotel i nostalgisk badehotelstil

Jeg var i Nordjylland for at researche til et par rejseartikler, og har var Visit Nordjylland så venlige at indkvartere mig på det nye hotel. Aftenen forinden havde jeg i øvrigt spist på vidunderlige Villa Vest i Lønstrup, og nu var turen så gået lidt sydpå til Blokhus – en vaskeægte ferieby, som i min ungdom i Nordjylland bestemt ikke havde det helt store at byde på.

Læs også: Min anmeldelse af Villa Vest

Strandhotellet i Blokhus åbnede i sommeren 2017, og selvom hotellet er helt nybygget, ligner det noget fra de gode gamle dage. Det er designet til at ligne et badehotel, som de så ud for hundrede år siden, og har da også haft en konsulent fra tv-serien Badehotellet med som konsulent – og det virker, for her er tale om et et virkeligt lækkert og hyggeligt hotel, som ånder af charme og en anden tid,

Eneste ulempe er, at det ligger midt inde i Blokhus by, som desværre ikke er verdens mest charmerende sted og er som danske feriebyer er flest.

Værelserne er lækre, og jeg oplevede fantastisk service fra personalet, da min booking var forsvundet og tråde skulle reddes ud. Alle var smilende og hjælpsomme. Tak for det.

Skøn gårdhave og fine snacks på Strandhotellet

Heldigvis løste det hele sig. Jeg fik et dejligt værelse (dog med udsigt til en parkeringsplads og en minigolfbane), og snart kunne jeg sætte mig til rette i hotellets gourmetrestaurant.

Man kunne vælge at sidde indendørs i hotellets orangeri, men da vejret var godt, og jeg stadig var temmelig varm og opkørt efter en løbetur på stranden satte jeg mig ud i hotellets gårdhave. Og her er dælme hyggeligt at sidde sådan en aften, når vejret er til det – og man fornemmer ikke den lidt triste ferieby omkring sig.

Gårdhaven på Strandhotellet i Blokhus

Man kan både gå a la carte, vælge en afdæmpet badehotelsmenu eller kaste sig ud i gourmetmenuer på fx 4, 5 eller 6 retter – ligesom man kan gå all in med vinmenu og hele otte retter, kaffe, champagne og alting for 1895 kr.

Jeg kastede mig over fire retter med vin (510 kr for maden og 485 for vinen) samt lidt champagne. Priserne er ikke billige, men heller ikke absurd dyre. Dog er de enkelte vine på vinmenuen (hvis man vælger en enkelt) ret høje, hvor den billigste koster over 100 kroner og den dyreste ryger op på over 200 for et glas. Lidt mere fornuftigt er det prissat, hvis man vælger en af vinmenu-pakkerne, som byder på samme vine.

Men de var forrygende, skulle det vise sig – priserne til trods.

Vi lagde herligt ud med en intet mindre end underskøn champagne fra Pol Roger. Det var en fed og frugtig champagne, lige som jeg allerbedst kan lide det. Masser af frugt og en god struktur.

Sammen med champagnen kom et par rigtigt fine snacks, der dog ikke løftede sig over det fine.

Mest interessant var en såkaldt andeflage, som var puffet andefars med en kraftigt smagende støv af tomat serveret med en røget aioli. Tomatsmagen var rigtig god her som balance til den lidt fede andesmag, som dog forsvandt lidt i baggrunden.

Den anden snack var vandbakkelse med sæsonens sidste stenbiderrogn. Den smagte ikke af voldsomt meget, men gik flot i spænd med den skønne champagne.

Torsk, der havde fået for meget

Brød på Strandhotellet i Blokhus

Før første forret kom der lidt vidunderligt surdejdsbrød og en vanedannende smør pisket med kærnemælk og brunet smør.

Vinen i glasset var en lækker chardonnay, der var let og en anelse salt i det. Jeg kan desværre ikke huske område eller producent. Men den var rigtig god.

Pocheret torsk på Strandhotellet i Blokhus

Første forret var torsk pocheret i et par timer ved lav varme i sous vide, serveret med tørrede tomater og en bouillon på grillede  tomater. Smuk var den, men desværre var smagen ikke helt i skabet.

Der manglede dybde og umami, og torsken havde fået for meget og smagte lidt a la den slags torsk, man får serveret dampet i en kantine. Ærgerligt, for med en mere præcis tilberedning falder torsken så flot i flager og får en mere elegant smag. Og hvorfor tilberede torsk i flere timer, når nu den er så sart?

Jeg kunne godt lide ideen, men udførslen skal altså være bedre.

Jomfruhummer, jeg bare ville have mere af

Vin på Strandhotellet i Blokhus Jomfruhummer på Strandhotellet i Blokhus

Hvor første forret manglede det sidste i smagen, var anden forret nærmest perfekt. Saltet, rå jomfruhummer, dækket af lardo  på uldgris fra Rævhede Naturprodukter og så lige brændt hurtigt med en gasbrænder. Og så en fræk sauce blanquette på brunet smør og lidt knasende løg til at runde det hele af.

Det var nærmest perverst godt og sådan en ret, hvor jeg bare nød hver eneste bid og ønskede, at retten aldrig holdt op. Jeg ville bare have mere. Enkelt og forrygende, og den fede smag fra largo og saucen blev bare hængende i munden. Nam, Nam.

Vinen var også en frækkert. En cuvée af semillon og sauvignon blanc fra Sydafrika, en såkaldt Maximus fra Buitenverwachting i Sydafrika var knastør og alligevel med et sjovt hint af sødme og let oxidation. En perfekt vin til retten og en vin, jeg meget gerne vil smage igen. Den er dog vist desværre kun udkommet i limited edition, så den er svær at få fat på.

Oksekød uden stegesmag

Hovedret på strandhotellet i Blokhus Rødvin hos Strandhotellet i Blokhus

Hovedretten var et stykke krogmodnet oksekød, igen fra Rævhede. Hertil kom grønne asparges, en persille-puré samt en sauce på fermenterede svampe. Egentlig en udmærket ret, men igen manglede det sidste.

Kødet var mørt og dog stadig med god tyggemodstand og rødt på den rigtige måde, men det manglede i høj grad smag. Jeg savnede en stegeskorpe, noget karamelliseret smag og noget umami. Jeg savnede ganske enkelt noget smag af kød til at matche det ellers helt fine tilbehør. Hvorfor ikke grille den hårdt af til sidst?

Til gengæld var vinen endnu engang vidunderlig. En blød Margaux fra Seglá, som var fyldt med mørke bær, især solbær. En helt igennem elegant vin, som også have lidt alder (fra 2010), som så fint kunne smages. Et stort glas vin, var det.

Jordbær og tysk auslese

Tysk riesling på Strandhotellet i Blokhus Dessert på strandhotellet i Blokhus

Til desserten kom endnu en herlighed i glasset – denne gang riesling auslese, fra marken Wehlener Sonnenuhr. Det var jo bare slik i munden, præcis som en god tysk vin i den søde ende skal være det – og stadig med en perfekt syre.

Det var forrygende match til en dessert, der desværre – som to andre af retterne – igen manglede det sidste. Jordbær var dækket af jordbærgele, serveret med crumble og en hyldeblomstsorbet. En på papiret perfekt sommerdessert, der også fungerede godt i varmen.

Men her i den danske sommer, skal jordbær altså smage af noget, og det gjorde de bare ikke rigtigt de her jordbær, jeg gik den dag. Og når hovedelementet fejler, så …

Fantastisk betjening og en morgenmad i topklasse i Blokhus

Men selvom jeg har brokket mig over tre ud af fire retter, havde jeg en virkelig dejlig aften i Blokhus. Vejret var godt, maden var stadig i den gode ende – og jomfruhummeren i særklasse. Og så var der jo vinen, for ikke at tale om den skønne betjening.

Jeg havde fornøjelsen af at blive betjent primært af restaurantchefen, som var en hyggelig fyr med tid til at sludre og nørde lidt sammen med mig. Han var vidende, venlig og hyggelig at være sammen med.

Og så var han glad for rom, så efter maden skulle jeg lige smage lidt forskelligt rom – både en sød Diplomatico og en tørrere fantastiskhed fra Havana Club, som jeg egentlig kun troede serverede mainstream-produkter (dog i den bedre ende).

Og så vil jeg lige som en ekstra note nævne den meget dejlige morgenmad på hotellet. Her bliver man virkelig forkælet, hvor alle mulige lækkerier kommer ind på bordet i små skåle. Det er som at have en luksusbord på sit eget bord. Nøj, det var godt.

Så alt i alt – fejlene på trods – kommer jeg meget gerne tilbage til Strandhotellet i Blokhus. Især hvis sommeraftenen er perfekt og jeg gerne vil betale for virkelig god vin og rigtig fin mad.

Mikkels Madblogs besøg på Strandhotellet i Blokhus var betalt af Visit Jammerbugten.

Strandhotellet Blokhus
Sønder i By 2
9492 Blokhus

www.strandhotellet-blokhus.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *