Skip to content →

Vidunderlige Villa Vest

Villa Vest set fra Stranden - Mikkels Madblog

Få restauranter i Kongeriget ligger så smukt som Villa Vest. Når maden tilmed er fremragende, fyldt med velsmag og med et højt teknisk niveau er det bare med at få bestilt bord. Og det hele får du endda til en meget attraktiv pris.

Helt ude på kanten af havet, på toppen af en klit lige ned til stranden og det vilde Vesterhav ligger Villa Vest i Lønstrup. Det er en restaurant med en så forrygende beliggenhed, at det nærmest kun er Kadeau på Bornholm og nu nedbrændte Svinkløv Badehotel, der kan være med i samme liga.

Men lad det være sagt med det samme: Det er ikke kun beliggenheden, der er en attraktion på Villa Vest. For da jeg spiste der for nylig, kunne jeg konstatere, at det er velfortjent, at restauranten er kendt som en af Nordjyllands bedste.

Her fik jeg – udover solnedgang og udsigt – seks skarpe retter plus snacks fyldt med velsmag og det hele på et meget højt teknisk niveau. Og til en pris for kun 1500 kroner inkl. champagne, vinmenu og kaffe er det intet mindre end et røverkøb, når vi befinder os i den liga, vi her er i.

Aftenstemning på Villa Vest - Mikkels Madblog

Jeg indfandt mig en torsdag aften på Villa Vest sammen med min ven Martin. Jeg havde bestilt et bord kl 19.30, for så kunne vi nyde solnedgangen under middagen, tænkte jeg. Og det var et godt valg, for nøj hvor var det en smuk aften at sidde der ved kanten af havet og nyde lyset forsvinde lige så langsomt. Havet var blikstille, og det hele blev mere og mere magisk, efterhånden som solen gled ned og den ene god ret efter den anden kom på bordet.

Menukortet byder både på forskellige a la carte-retter, en tre retters menu samt en større seksretters. Vi hoppede på Fuld Skrue, som er de seks retter med det hele, vin og alt det der. Martin hoppede på juicemenuen, så han ville slippe med 1200 kroner – han skulle køre – og jeg startede med udgaven med vin.

Martins juicer viste sig dog, at være så fremragende, og min trang til alkohol alene så lille, at jeg efter to glas vin bade om at skifte til juicemenu – intet problem, ja faktisk kom jeg slet ikke til at betale ekstra for det glas champagne og det glas vin, jeg nåede at drikke. Sådan, det er service.

Snacks lagde hårdt fra start på Villa Vest

Vi lagde ud med lidt snacks, der traditionen tro kom ind i en hurtig rækkefølge.

Først lidt kyllingelever med friske bær i en sprød skal. Dybde og velsmag lige fra starten perfekt rammet ind af syren fra bærrene.

Så var der hakkede østers i en urtecreme med en god grov oksetatar fra Rævhede Naturprodukter. Mere velsmag.

Skinke – også fra Rævhede, så vidt jeg husker – og ørredrogn.

Og endeligt lidt grønne asparges og friterede bøgeblade med gransalt. Især de helt sprøde bøgeblade spillede fantastisk med gransmagen og salten.

Rå rejer og røget tomat

Første rigtige ret var rå skagensrejer. De  havde sødme og friskhed og havde det perfekt med en pure lavet på spinat og persille. Nynordisk velsmag lige fra starten.

Asparges og røget tomat på Villa Vest

Anden ret var måske aftenens bedste. Grillede hvide og grønne asparges var smagen af dansk sommer, der fik sig et ordentlig skud røg og umami fra røget tomat. Hold nu op, hvor var det godt.

Torskekæber og caviar på Villa Vest

Næste ret var en ret utraditionel Villa Vest-ret, sagde tjeneren, da der har var meget fedme og umami. Jeg var ligeglad, jeg så mest den caviar, der dækkede små stykker af torskekæber og en cremet sure på æggeblomme. Jeg var på – typisk Villa Vest eller ej.

Og nøj hvor smagte det godt med dybde og umami og salt fra caviaren og med dejlig fedme fra saucen. Sendte tankerne mod bl.a. AOC i København og deres servering af løg med caviar – og det var ikke en dårlig tanke at tænke.

Selleri og okesetværreb

Selvom sommeren var over os, kom der to vinterlige elementer på bordet i de to næste retter. Men det gjorde ikke noget, for de spillede fint denne sommeraften, hvor det ikke blev for meget, og der stadig var friskhed at spore.

Først bagt selleri, der smagte intenst og skarpt af selleri, men uden at sødmen tog for meget over – blandt andet takket været et solidt skud løvstikke i saucen. Det var godt.

Oksetværreb på Villa Vest

Hovedretten var rustik og grov i det og smækfyldt med smag. Et stykke oksetværreb var stegt uendeligt og faldt så smukt fra hinanden, og saucen var tilsmagt med en blåskimmelost, der gav løg og urter en helt ny dimension. Her var smage, jeg sjældent har oplevet før – og da slet ikke en hovedret.

Hatten så meget af for ikke at satse på et sikkert og kedeligt stykke rødt kød, som jeg har oplevet andre nordjyske restauranter være tvunget til pga. gæsternes ønsker.

Og så lige lidt mere om juicemenuen

Juicemenu på Villa Vest

Det var bestemt to gode glas vin, jeg nåede at drikke. Men jeg var glad for, at jeg hoppede på juicemenuen i stedet. Det var intet mindre end den måske bedste juicemenu, jeg har fået. Ikke for sødt, som det ofte kan blive. Men spændende og fyldt med oplevelser.

Min makker Martin faldt især i svine over et glas med nobilisgran i. Det smagte for ham af skovture i barndommen og harpiks på fingrene. Jeg gav ham ret. Det var så godt, at Martin ikke ville drikke det sidste af sit glas, for så var den magiske oplevelse jo slut, som han sagde. Han drak det dog til sidst. Det skulle trods ikke hældes ud.

Flot ispind og nordisk sommerdessert lige efter bogen

Vi blev forkælet med hele to desserter. 

Først denne ispind sat på en grangren, smagt til med gran og det hele. Det var en sjov ide og masser af dybde i smagen. Jeg savnede dog en anelse sødme, for selve isen blev lidt fersk i det – især fordi der heller ikke var vildt meget syre.

Dessert på Villa Vest

Anden dessert var nynordiske sommerdessert lige efter bogen – den gode bog velogmærke.

Der var rabarbersaft og æblesorbet og små marengser. Det var frisk og syrligt og en helt perfekt afslutning, inden vi fik lidt kaffe ude på terrassen, hvor solen var gået ned og vi kunne se et par danse nede på en af molerne. Ja, de dansede dernede, den er god nok. Det så lidt fjollet ud, blev vi enige om – men når bare de havde det rart, blev vi også enige om.

Vi kunne nu også godt have taget en svingom, hvis ikke vi var blevet frygteligt mætte. For godt, det var det.

Og maden matchede udsigten. Det gjorde den ikke helt, da jeg for nogle år siden besøgte Svinkløv Badehotel. Men her er Villa Vest altså lige et gastronomisk niveau højere – og som sagt til en latterlig god pris af 1500 kroner for hele balladen med vin og champagne og alting. Eller 1200 for udgaven med den suveræne juicemenu.

Jeg vil snart tilbage.

Villa Vest
Strandvejen 138
Lønstrup
9800 Hjørring

www.villavest.dk

Published in Mad og vin Oplevelser Restaurantanmeldelser

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *