Andebryst med nektarinkompot og sprød polenta

Andebryst med nektariner - Mikkel Bækgaards Madblog-2.jpg

Italiensk inspireret ret, hvor rosastegt andebryst med sprødt skind hygger sig med nektariner og løg fyldt med andesmag – og med lidt sprødstegte stykker af polenta til. Det er egentlig ganske simpelt.

Jeg har en sær svaghed for at bruge frugt i varm mad. Altså ikke bare sådan at smide et par æbler i en salat, men rent faktisk at bruge frugt som en smagsgiver i de varme retter, hvor frugt giver sødme og syre til retter. Nogen finder det sært, jeg findet det godt.

I denne ret bliver et par nektariner bløde og søde sammen med masser af løg og rosmarin, og det passer godt til and – eller svinekød for den sags skyld. Frugt kan nemlig det her med at møde lidt federe mildere kød, synes jeg. Og frugt i mad smager så dejligt af sensommer eller tidligt efterår.

Og ja, jeg er en af de her sære mennesker, der faktisk også godt kan lide ananas på pizzaer af og til. Så er det ude. Så er det sagt.

Sådan laver du andebryst med nektarinkompot og sprød polenta

Til fire personer

Sprød polenta

300 gram polenta
1 l vand
2 spsk olivenolie
Rigelig olie til stegning af polenta

1. Kog vandet op i en gryde med lidt salt. Når vandet koger, kommer du langsomt 250 gram af polentaen i (gem de sidste 50 gram) og rør rundt. Lad polentaen koge i ca. 5 minutter, til den er godt tyk. Tag af varmen og rør olivenolie i.

2. Kom pagepapir i en lille bradepande eller på en stor tallerken. Hæld polentaen ud herpå, så den danner et et lag på en centimeters penge. Stil polentaen på køl og lad den stivne. Lav nu resten af retten klar,

3. Skær polentaen ud i mundrette stykker eller stænger, og vend dem i resten af polentaen. Steg polentastykkerne sprøde i rigelig med olie og kom dem efterfølgende på fedtsugende papir.

Andebryst og nektariner

2 andebryster med skind
4 nektariner (jeg havde også et par kirsebær, der rød med i gryden)
2 store løg eller 4 små, gerne rødløg
1 stor kvist rosmarin
1/2 tsk lakridspulver
2-3 laurbærblade
1 tsk kanel
2-3 spsk god eddike, fx balsamico
Skal og saft fra en halv citron
Salt og peber

1. Tør andebrysterne godt og snit skindet godt med en skarp kniv. Kom godt med salt med på skindet.

2. Varm en stor tykbundet gryde eller en pande med høje sider godt op og og steg andebrystet på skindsiden sammen med en rosmarinkvist 3-4 minutter, til skindet begynder at blive sprødt. Du behøves ikke komme fedtstof på panden. Vend andebrystet, og steg i yderligere 1-2 minutter, så bagsiden også bliver brunet. Tag anden fra varmen.

3. Hak løgene groft og skær nektariner i grove stykker. Svits løgene i andefedtet i gryden. Kom herefter nektariner, lakridspulver, laurbærblade og kanel i, og svits et minuts tid. Kom også eddike, citronskal og citronsaft ved og lad det koge lidt ind. Smag til med salt og peber.

4. Læg andebrysterne oven på nektarin-kompotten med skindsiden opad og kom gryden uden låg i en 200 grader varm ovn i ca. ti minutter. Er skindet ikke sprødt ved servering, kan du give kødet et minuts tid under grillen i ovnen eller en god gang flammer fra en bunsenbrænder.

5. Server andebrysterne med nektarinkompotten og sprødstegt polenta eller gode kartofler.

Velbekomme!

Andebryst med nektariner - Mikkel Bækgaards Madblog.jpg

16 kommentarer

  1. The medical records of a sample of the NHS I nurses who reported a diagnosis of high blood pressure on the 1982 questionnaire were reviewed best price cialis 20mg Tamoxifen ICI 46474 1 4 2 dimethylaminoethoxy phenyl 1, 2 diphenylbut 1 Z ene is a nonsteroidal antiestrogen drug 5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *