Vi fik velsmag, smukke omgivelser og en gennemført god aften til virkelig billige penge, da vi for nylig besøgte Malling og Schmidts Kähler Villa Dining i Århus. Der havde vi en virkelig god aften, selvom vi ikke mærkede meget til, at Torsten Schmidt er en af Danmarks mest innovative og eksperimenterende kokke, for det tidligere gourmet-tempel har sadlet om og leverer en fast treretters menu med snacks, fri vin, kaffe, avec og det hele for kun 599 kroner.
Konceptet er enkelt: Tjernerne serverer tre retter mad for dig, vinen henter du på en lille vinbuffet, hvor der også står ekstra brød. Og når maden er overstået kommer tjenerne rundt med lidt sødt samt en vogn med valfri avec – det hele er med i prisen.
Og selvom prisen er lav, havde jeg absolut ingen oplevelse af discount – kun oplevelsen af et koncept, der fungerer, og som sikrer alle en god, usnobbet oplevelse i rammerne af noget, der ligner en gourmetrestaurant.
Vi – min søde kone (til højre på billedet) og vores venner Andreas (til venstre) og Marie-Louise – besøgte Malling og Schmidt en lørdag aften, hvor der var tæt på stuvende fuldt. Alligevel blev vi straks vist til bords, fik taget jakkerne og trådte fra første færd ind i en behagelig verden af velduft, eksklusive omgivelser og god service.
Og allerede fra starten opdagede vi endnu en god ting ved Malling og Schmidts restaurant: Nemlig at man trods prisen virkelig har en opelvelse af at være ude og spise fint, og at der ikke er sparet på noget. Restauranten har til huse i en gammel patriciavilla i Risskov, der er god plads mellem bordene og opdækningen er stilfuld og med mange fine detaljer fra keramik-firmaet Kähler Design, der har stået for servicen.
Mange ‘billige’ steder oplever man at sidde tæt, at der er larm og gang i den, og at tjenerne har travlt. Sådan var det ikke i villaen i Risskov, hvor ro, overblik og god stil tegnede oplevelsen fra starten.
Bobler og snacks var allerede sat frem, da vi kom, så der var ikke tid til lige at falde til, før vi gik igang med at smage. Her kunne jeg godt have brugt en fem-ti minutters tid til lige at indfinde mig i rummet, men på den anden siden var løjerne sat i gang og appetitten kunne skærpes.
Foran hver plads stod et glas mousserende vin (fik desværre ikke fat i hvilken) samt en lille appetizer med pighvar og radisser. Derudover var der en fælles skål med rodfrugtchips, en klat tang-mayo til hver samt en cremet dip til chipsene, der var smukt anrettet på en sten midt på bordet.
Desværre fik de små snacks ikke rigtig lagt niveauet, og jeg blev en smule bekymret for den videre aften – en bekymring, der heldigvis blev gjort til skamme. Den lille appatizer var underligt fersk i det, og pighvarren trådte ikke ordentligt frem. Samtidig fandt jeg ikke rodfrugtchipsene specielt mere interessante, end de man køber i Netto. Lidt ærgerlig start, men heldigvis blev alt godt, da forretten kom bordet.
Men inden det blev tid til forretten, skulle vi ombord i vinbuffeten for at vælge en hvidvin. Der var sat tre flasker frem af hver slags, og så var det bare at smage sig frem. Jeg kan desværre ikke huske, hvilke vine, der var tale om, men det var habile flasker, der i indkøb ligger omkring en hundrelap flasken hos en vinhandler.
Der var tale om tre ret så forskellige hvidvine, hvor den første (en grüner veltliner fra Østrig, så vidt jeg husker) egentlig var den bedste med en markant friskhed og let sødme. Jeg valgte dog at gå vælge en mere fadlagret og mere dyb sødlig variant, da forretten lød på rømørejer med blandt andet hollandaise – og her skulle vi bruge en vin, der kunne matche fedmen og rejernes sødme. Det viste sig dog, da forretten kom på bordet, at mit valg ikke var lige i skabet. Min valgte vin havde faktisk stadig for meget syre, og en afprøvning af den tredje vin – den umiddelbart mindst interessante – skulle vise sig, at være den, der passede bedst.
Således var det – ud over en god mulighed for at smage tre forskellige vine – også en sjov og lærerig øvelse i at kombinere vin og mad.
Foretten var et tydeligt eksempel på den stil, som Torsten Schmidt lægger for dagen i sin nye udgave af Maling og Schmidt: Klassisk velsmag uden de store dikkedarer, men bare sådan utroligt dejligt.
Retten bestod af et pocheret hønseæg, overhældt med en hollandaise tilsmagt med østjysk ramsløg og toppet med de dejligste rømørejer (hesterejer) og lidt rå hvid og grøn asparges. I al sin enkelthed var denne ret tæt på at være et mesterværk, hvor tingene bare spillede sammen og gjorde mig glad – endda helt uden molekylærgastronomen Schmidts berømte tryllerier.
Min eneste anke mod forretten var, at ægget var meget lidt pocheret, så hviden var nærmeste rå. Her kan jeg nu bedst lide en æggehvide, der faktisk har sat sig, men hvor blommen stadig er dejligt flydende.
Hovedretten var – ligesom sin forrygende forgænger – uden de store dikkedarer, men fuld af god smag. Det var en generøs portion med et kæmpe perfekt stegt stykke glaseret kalvesteg, toppet med syltede bær og lidt friske ærterskud. Det hyggede sig i selskab med en god kraftig sauce og lidt forskellige grøntsager som puré.
Der er ikke så meget at sige om retten. Den smagte skønt, men sendte ikke ens smagsløg nogen udfordrende steder hen eller gav den helt store inspiration til ens eget virke i køkkenet. Til gengæld gjorde den præcis den skulle: Gjorde ganen glad og sikrede hyggen om bordet.
Også til hovedretten gik vi ombord i vinbuffeten – og denne gang i den røde afdeling, som også bød på tre forskellige flasker. Her prøvesmagte jeg også dem alle tre, hvor mit valg faldt på vinen til højre i billedet: Et kraftig argentinsk pinot noir, der smagte virkelig skønt og med power nok til at matche kalvekødet og den intese sauce (hvilket pinot noir ikke altid kan). Det var en vin, man kan få hos Vinoble til hundrede kroner, og som jeg bestemt godt kunne finde på at købe nogle flasker af.
De andre vine var også velsmagnede, men ingen af dem satte sig varige spor i min erindring.
Til dessert lød valget mellem en let og frisk jordbæranretning med gammeldags ymer og rød skovsyre eller en tallerken med fire Unika oste fra Arla. To af os hoppede på den søde dessert, mens to andre (herunder jeg) valgte osten.
Jordbærdesserten var en rigtig sommersag, hvor de friske danske jordbær fik selskab af forskellige teksturer af ymer – herunder en frossen udgave, som var først var hældt på sifonflaske og siden pisket ned i flydende kvælstof, så Torsten Schmidt gennem glasruden i køkkenet kunne få lov at vise en flig af sin molekylære kunnen. Det var en super elegant og let dessert, der satte et fint punktun for de dele af selskabet, der har det godt med lette afslutninger – hvor jeg selv dog gerne ville have haft lidt mere power, hvis jeg skulle blive helt glad for en dessert.
Ostene var lækre og udfordrende, og især husker jeg en af dem, som smagte præcis, som der lugter i en kostald. Det var ikke nogen klassisk velsmagende ost, men hatten af for en ost, der kan gøre et sådan indtryk, så jeg stadig husker smagen flere dage efter.
Efter tre gode store portioner mad var appetitten ikke længere den største. Heldigvis var der lige plads til at klemme Torsten Schmidts moderne signaturchokolade ned, som blev serveret i et smykkeskrin. Heri lå tre forskellige chokolader forklædt som guld, sølv og bronze. En fin lille afslutning, der fik godt selskab af en valgfri avec, som den venlige tjener kom med på en vogn.
Efter chokolade og lidt god rom var et tid til at forlade restauranten, hvilket tjenerne også gjorde venligt opmærksom på – hvilket er med til at kunne holde prisen nede, når aftenen slutter præcis 21.30. Det var nu også ganske fint, når man nu får al denne rarhed for kun 599 kroner pr. person.
I gamle dage ville en middag hos molekylærkokken Schmidt og hans kone gerne løbe op i mange tusinde kroner kuverten med vanvittige eksperimenter og fuld gas på røg og damp. Sådan er det ikke mere, hvor den økonomiske virkelighed i stedet har skabt et dejligt stramt koncept, hvor maden er sikkert eksekveret, fuld af god smag og med en tryghed, der gør, at alle kan være – også økonomisk, for 599 kroner er uhørt billigt for en sådan en aften, hvor der bestemt ikke mangler noget – heller ikke på indretningen og følelsen af at spise på ‘fin restaurant’.
Så er du til velsmag i ekslusive rammer uden de store eksperimenter er Villa Dining hos Malling og Schmidt et virkelig godt koncept til en virkelig attraktiv pris. Jeg vil også her på falderebet anbefale stedet til en firmaften i et lille firma, hvor man inden for det økonomisk opnåelige kan få en god aften, hvor alle kan være med og ingen bliver skuffede.
خبرهای امشب و سایت اخبار موسیقی سنتی و مطالب در مورد روز قیامت و اخبار ورزشی ظهر امروز و خبرهای جدید
در مورد یارانه و خبرهای طلا
https://codyesb3t.bloggosite.com/19787820/?????-?????-?????
Hello to every one, since I am genuinely eager of reading this website’s
post to be updated daily. It consists of fastidious
data.
Also visit my web blog slot 5000
قیمت پودر سنگ 30 کیلویی و چسب پودر سنگ و خواص پودر سنگ و پودر سنگ از کجا تهیه کنیم و پودر خاک سنگ رنگی
Spot on with this write-up, I really feel this site needs far more attention. I’ll probably
be back again to read through more, thanks for the information!
Also visit my webpage :: agen paket4d
Hi, I wish for to subscribe for this web site to get latest updates, thus where can i do
it please help.
my site; pragmatic play
Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you
are just extremely fantastic. I actually like what you’ve acquired here, certainly
like what you’re stating and the way in which you say it.
You make it enjoyable and you still care for to keep it smart.
I can’t wait to read much more from you. This is actually a tremendous web site.
My blog – 4D Singapore (64.227.132.54)
I have read so many articles on the topic of the blogger lovers but this piece of writing is genuinely a good article, keep it up.
https://green-sky.ir/شرح-فعالیت-برای-ثبت-شرکت/
اخبار جدید رضا ضراب و مطالب زیبا درباره ی
روز پدر و خبرهای طلوع نیوز ایران امروز ساعت ۶ و اخبار جدید
تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و اخبار جدید شهرداری بندرعباس و خبرهای جدید احمد مسعود
https://userbookmark.com/story13508405/اخبار-بازنشستگان-فرهنگی-99
Excellent article. I’m going through a few of these
issues as well..
Thanks for the auspicious writeup. It actually was once a entertainment account it.
Look advanced to far delivered agreeable from you! By the way, how could we keep up a correspondence?
http://riosabeloco.com/User-Profile/userId/163970
Stunning quest there. What occurred after? Take care!
Every weekend i used to pay a quick visit this site, because
i wish for enjoyment, for the reason that this this web site conations truly nice funny stuff too.
https://letterboxd.com/elelcool/
Hello, its fastidious paragraph on the topic of media print, we all know media is a great source
of information.
اخبار جدید طارمی و خبرهای لحظه به لحظه ایران و اخبار جدید قوه قضاییه و خبرهای تازه هلمند و خبرهای
فوری بنزین و دانستنی های طلا و جواهر
https://advicebookmarks.com/story13613113/دانستنی-های-عجیب-درباره-انسان
I think this is one of the most vital information for me.
And i’m glad reading your article. But wanna remark on some general things, The site style is wonderful, the articles is really great : D.
Good job, cheers
https://telegra.ph/%D8%A8%D9%88%D8%B3%D8%AA%D8%B1-%D9%BE%D9%85%D9%BE-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-12-06
Hey there! I just wanted to ask if you ever have any issues
with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing
months of hard work due to no data backup. Do you have any
methods to prevent hackers?
https://honarmandkhabar.ir/کدام-پکیج-بهتر-است-مقایسه-ی-ایران-رادیا/
Plant-primarily based – Plant-based treats
use ingredients which might be completely derived from
plant matter like fruits, veggies, and grains.
اخبار فوری قره باغ و اخبار تامین اجتماعی بیمه بیکاری و مطالب روز خیاط و اخبار دانشگاه علوم
پزشکی گلستان و مطالب روز تولد همسر و تیتر اخبار اجتماعی خبرگزاری فارس
https://202042626.dailyhitblog.com/19523416/???????-???-???
If something adjustments in their surroundings – you go on vacation, move furniture
or have a new home guest or pet – your cat may return to early morning wake up calls.
آموزش پاکسازی پوست 24 ساعته
ثبت نام شغل های آسیب دیده از کرونا و نحوه ثبت شغل در
گوگل و ثبت نام شغل اولی ها و آموزش ثبت شغل در گوگل مپو ثبت نام شغل اولی ها
خبرهای تازه شمال ایران و اخبار جدید هرات و دانستنی
های حقوقی و اخبار جدید غ و اخبار علمی برای دانش آموزان و اخبار جدید پزشکی ایران
https://bookmarkforest.com/story13517725/اخبار-فرهنگی-دانش-آموزی
I just could not go away your website prior to suggesting that I actually enjoyed the
usual info an individual supply on your visitors?
Is gonna be back regularly to inspect new posts
تازه ترین اخبار ایران و جهان
و اخبار جدید قم نیوز و خبرهای فوری زلزله و اخبار رادیو سلامت و اخبار جدید گردشگری و اخبار
ورزشی 99
https://bookmarktune.com/story13594013/اخبار-موسیقی-متال
https://over-the-counter-drug.com/# flonase over the counter
https://amoxil.science/# buy amoxil
https://amoxil.science/# generic amoxicillin online
Some trends of drugs. Read information now.
ivermectin humans
Read information now. Read here.
Generic Name. What side effects can this medication cause?
ivermectin buy nz
Commonly Used Drugs Charts. Everything about medicine.
Read information now. Read here.
stromectol pill
Generic Name. Everything information about medication.
Get information now. What side effects can this medication cause?
cost of ivermectin
Read information now. Actual trends of drug.
Everything what you want to know about pills. Top 100 Searched Drugs.
stromectol buy
Definitive journal of drugs and therapeutics. Drug information.
Get here. Medscape Drugs & Diseases.
stromectol
Some are medicines that help people when doctors prescribe. Commonly Used Drugs Charts.
Actual trends of drug. All trends of medicament.
stromectol nz
п»їMedicament prescribing information. Cautions.
Best and news about drug. п»їMedicament prescribing information.
ivermectin new zealand
Definitive journal of drugs and therapeutics. Medscape Drugs & Diseases.
Medscape Drugs & Diseases. drug information and news for professionals and consumers.
stromectol 6 mg dosage
Read information now. Cautions.
earch our drug database. Everything information about medication.
ivermectin oral
Get information now. Everything information about medication.