CPH Cooking ’13: Smørrebrød med nordisk sommer hos Restaurant Kronborg

Smørrebrød med nordisk sommer hos Restaurant Kronborg - Mikkel Bækgaards Madblog

Copenhagen Cooking er lige på trapperne, hvor et af årets temaer er nordisk sommer. Det tema har Restaurant Kronborg  i indre by taget op og har på den baggrund kreeret en særlig smørrebrødsmenu, som er inspireret af den nordiske sommer. Den serverer de i løbet af de ni dage, som madfestivalen varer.

Denne særlige smørrebrødsmenu var jeg, sammen med en række andre madbloggere og journalister, inviteret inden for til at smage ved en lille snigpremiere. Her kunne vi både opleve den nordiske sommer i smørrebrødsformat og samtidig give vores feedback på de enkelte stykker, så køkkenet evt. kunne rette lidt på dem, inden det for alvor går løs om en uge.

Og det var en helt igennem hyggelig eftermiddag, der både bød på godt selskab og smørrebrød af virkelig høj klasse, som jeg derfor giver min klare anbefaling.

Smørrebrødsglade gæster - Mikkel Bækgaards Madblog

Restaurant Kronborg har til huse i en hyggelig kælder på Brolæggerstræde i Indre By i København, tæt på Strøget og Nytorv.

Smørrebrød hos Restaurant Kronborg - Mikkel Bækgaards Madblog

Den første servering lød på hjemmesaltede glarmestersild, røget laks med rygeostcreme samt pangestegt rødtungefilet med urtecreme.

Det var tre virkelig gode stykker smørrebrød, hvor jeg især var vild med silden. Den havde en fremtrædende saltsmag, der lige præcis rykkede silden ud ad af min comfort zone og derfor gjorde mig glad og overrasket. Laksen fik også et interessant twist af rygeosten og den råmarinerede fennikel, som den var toppet med.

Anden servering (se billedet øverst i dette indlæg) bestod af to stykker smørrebrød med kødpålæg. Det var dels et stykke mørt kalvefilet gravet i chili-citronsnaps og toppet med en syrlig kirsebærkompot, og dels et par skiver honningglaseret kogt flæsk, som var toppet med syrlige, friske danske sommeræbler. Igen var der tale om to virkelig gode stykker smørrebrød, der lige fik et lille twist af syren fra henholdsvis kirsebærrene og de syrlige æbler,

Walther fra Restaurant Kronborg - Mikkel Bækgaards Madblog

Walther, der ejer Restaurant Kronborg, sad med ved bordet og lyttede opmærksomt på alle vores glade udbrud og konstruktive små kommentarer. En virkelig sympatisk mand, som jeg nød at tilbringe en eftermiddag i selskab med. Og hvor er det rart, når der bliver lyttet til ens oplevelser og ens feedback bliver taget alvorligt.

Kokken fra Restaurant Kronborg - Mikkel Bækgaards Madblog

Kokken kom løbende ind og fortalte om sine smørrebrødskreationer. Her kunne vi virkelig mærke dedikationen til det klassiske smørrebrødshåndværk, og vi kunne ligeledes mærke stoltheden over at frembringe kreationer, som er lavet helt fra bunden – hvilket jo desværre kan være en mangelvare på den danske frokostscene.

Høost, hybenmarmelade og brownie på Restaurant Kronborg - Mikkel Bækgaards Madblog

Menuen blev rundet af med en lille desserttallerken. Her fik vi først en høost fra Thise Mejeri, der fik selskab af en dejlig kompot af hjemmeplukkede hyben. Og endelig var der en lille intens himmerigsmundfuld af en brownie, der havde dejligt selskab af en lille karamelcreme smagt til med espresso.

Restaurant Kronborg serverer deres særlige Copenhagen Cooking smørrebrødsmenu fra d. 23-31. august 2013. Menuen koster 245 kroner, hvilket i mine øjne er en glimrende pris, og dertil kan du få en varieret ølmenu fra Nørrebro Bryghus til 160 kroner. Så får 400 kroner i alt kan du dig en skøn frokost i den hyggelige kælder på Brolæggerstræde 12 i Købehavn.

Læs mere om smørrebrødsmenuen på www.restaurantkronborg.dk

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *