Har du en god, koncenteret mirabellesaft – gerne hjemmelavet – og lidt god, mørk rom, så lav den klassiske cocktail dark ‘n’ stormy med et dansk sommertwist.
Jeg kan virkelig godt lide dark ‘n’ stormy – du ved den her dejlige læskende drink med mørk rom, gingerale og en limeskive i. Den oprindelige form er der bestemt ingen ting i vejen med – det er en af mine favoritter på drinksfronten – men prøv den også med din hjemmelavede mirabellesaft i stedet for gingerale.
Jeg fik ideen, fordi jeg for nylig lavede mirabellesaft, og da jeg smagte på saften bemærkede jeg den her fine balance mellem sødme og syre. Her tænkte jeg straks, at det kunne være skønt med mørk rom og lidt lime – altså en variant af dark ‘n’ stormy.
Denne udgave af cocktailen er knap så krads som originalen med ingefær, men mirabellerne tilføjer et flot kompleksitet og sommerlighed til det hele. Jeg skal i hvert fald snart ud i solen på terrassen og have en mere.
Du kan garanteret også lave den med en god blommesaft.
Se også: Hjemmelavet mirabellesaft
Se også: Flere opskrifter med mirabeller
Opskrift: Sådan laver du dark ‘n’ stormy med mirabellesaft
Til 1 cocktail
5 cl mørk rom
3 cl koncentreret mirabellesaft (koncenteret til at skulle blandes op med 4 dele vand – er den mere tynd, kom da mere saft i)
1 tsk limejuice
Danskvand – alt efter smag
Isterninger
1 limeskive
1. Kom isterninger i et drinksglas (highball eller lowball). Tilsæt rom, mirabellesaft og limejuice og rør godt rundt med en teske eller en pind.
2. Top med en anelse danskvand og smag til.
3. Server med en limeskive i drinken.
Skål!
Ӏ just like the valuable information you supply in your articles.
I’ll bookmark your weblog and teѕt once more here regularly.
І am reasonably sure I’ll learn many new stᥙff proper hеrе!
Best of luck for the folⅼowing!