Den Røde Tomat i Tisvildeleje – fabelagtige pizzaer

Pizza mest ruccola hos Den Røde Tomat i Tisvildeleje

Den Røde Tomat i Tisvildeleje serverer noget af det pizza i Nordsjælland. Bunden er i særklasse og det samme er de enkle toppings, der viser hvorfor pizza er en gudespise, når den bliver holdt enkel og med gode råvarer.

Efter jeg er flyttet til Nordsjælland har jeg sukket efter god, hurtig mad – og i særdeleshed, når det gælder pizzaer, er der dælme langt mellem snapsene. I hvert gælder det, hvor jeg bor, i nærheden af Græsted og Helsinge. Men kører man lidt efter det, viser det sig, at man kan få de skønneste pizzaer oppe på kysten i Tisvildeleje hos Den Røde Tomat.

Her får man simpelthen ægte italienske pizzaer, lavet præcist som de skal, og med den enkelthed, der kendetegner en god pizza. Og det var populært, skulle vi hilse at sige – både hos os selv, hos børnene og hos de mange andre, der lagde vejen forbi tomaten denne onsdag før Kr. Himmelfartsdag.

 Den Røde Tomat i Tisvildeleje

Perfekt med pizza efter en dag på stranden

Den Røde Tomat ligger lige ved Tisvilde Station. Jeg kendte ikke selv stedet. Men da min drengs vens forældre spurgte, om vi ville med en tur på stranden i det gode vejr og efterfølgende spise pizza, sagde vi straks ja. 

Så efter en tur nede i sandet ved Tisvildelejes dejlige sandstrand tog vi op gennem hyggelige Tisvildeleje og indfandt os hos Den Røde Tomat sådan omkring kl. 18. Her var der lidt kø, men ikke det store. 

Der er ikke mange pladser indendørs, men i godt vejr er det super sted at sidde udendørs og spise. Men ellers kan man jo tage pizzaerne med hjem, hvis man bor i nærheden.

Ventetid skulle der dog vise sig at være. Der var travlt, fik vi at vide, for bestillingerne væltede ind. Så vi kunne først få vores pizzaer omkring kl 19 – ærgerligt, men et godt tegn, at et sted er populært.

Og så kunne vi jo hygge os med en øl i stedets have, mens ungerne legede på den lille legeplads, der er tilknyttet. Fint, når man ikke har travlt og bare skal hygge sig med nyvundne gode venner, hvis barn tilmed er ens drengs bedste ven.

Ventetiden værd – virkelig gode pizzaer

Prismæssigt ligger prisen for pizzaerne hos Den Røde Tomat mellem 65 og 100 kroner, mens enkelte special-pizzaer med ekstra lækkert tilbehør sniger sig op mod 115 kroner. Det er pizzaer i den dyrere ende, men det gør bestemt ikke noget, når kvaliteten er god. 

Vi bestilte lidt forskelligt af de ‘almindelige’ pizzaer – en skinkepizza til ungerne til deling, en med spinat, ricotta og hvidløg samt en med Salsiccia og pancetta – så en vegetarpizza og en ægte kødpizza.

Også selvom vi kom til at vente en time på vores mad, var de hele ventetiden værd – også selvom majsolen ikke længere varmede så meget nu.

Bedst var pizzaen med spinat, ricotta og hvidløg.

Nøj, for en herlighed. God syrlighed og masser af spark fra hvidløget, uden det blev for meget. Et godt eksempel på, hvorfor en pizza skal være enkel. Og bunden var sprød og tynd – helt som den skal være efter min smag.

Skinkepizzzaen var også god – tænk, hvor stor en forskel det gør, når skinken er ordentlig og ikke bare billig bov. Og Agnes elskede den, som man kan se på billedet.

Salsiccia er en slags peporoni – bare i en god udgave – og med pancetta (italiensk, ikke-røget bacon) var der også dømt velsmag. Kunne godt godt have brugt lidt modspil til kødet i form af syre eller bare lidt løg.

Vi smagte også lidt på vores venners pizzaer. Denne her med squash og citron kan også varmt anbefales.

Vil snart tilbage til Den Røde Tomat i Tisvildeleje

Vi havde en skøn aften i haven hos Den Røde Tomat. I godt vejr er det en udflugt værd i sig selv – og er du i Tisvildeleje og er pizzasulten, så er der ingen vej uden om. Er der koldt ude, kan du nok desværre ikke være sikker på en plads indendørs – her er kun ganske få borde.

Men skinner solen er det oplagt at sidde med gode venner og drikke øl udendørs, mens man venter.

Og jeg vil snart tilbage og smage mere – især de der special-pizzaer skal prøves.

Den røde tomat
Hovedgaden 45
3220 Tisvildeleje

www.denrodetomat.dk

Den Røde Tomat i Tisvildeleje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *