Falafler med frisk majs – sødt og fristende

Falafler med majs - Mikkels Madblog

Giv den klassiske falafel et sødt og frisk twist med frisk majs. Det giver en helt anden friskhed til de ellers så klassiske falafler, og det smager virkelig godt.

Jeg elsker falafel, og det samme gør mine børn. Så der bliver serveret en stor del hjemmelavede falafler herhjemme, for det er et sikkert hit, hvad enten vi spiser dem som en slags frikadeller eller om de fx kommer i et pitabrød.

Men i sidste weekend lavede jeg et twist på falaflerne, som jeg ikke har prøvet før. Jeg skar majskornene af en majskolbe og tilsatte dem til falafelfarsen inden stegning. Og resultatet blev virkelig godt. De sprøde, friske og søde majs gav en dejlig smag til en falafel, der pludselig var markant mere saftig.

Samtidig valgte jeg at smage dem til med en lidt anden krydring end normalt i en falafel, hvor man ofte vil tilsætte korianderfrø og spidskommen. Jeg valgte at bruge røget paprika og løgpulver i stedet, hvilket gav en røget profil og sådan en lidt sydstatsagtig barbecue-agtig smag til falaflerne.

Jeg serverede dem med squash bagt i en tomatsauce og overhældt med ost. Det var dejligt, men de fungerer nu godt til alt muligt, tænker jeg.

Sådan laver du falafler med majs

Til fire personer

2 dl tørrede kikærter
1 majskolbe
1 løg
1 tsk løgpulvern (kan udelades)
2 fed hvidløg
1 tsk røget paprika
1 tsk salt
1 æg
1-2 spsk mel (jeg brugte kokosfibermel, men alm. hvedemel er lige så fint)
3-4 dl olie til stegning

1. Kom kikærter i rigeligt vand og lad dem udbløde ca. 12 timer.

2. Hak løg og hvidløg fint. 

3. Kom udblødte kikærter i en foodprocessor eller blender sammen med hakket løg, hvidløg, løgpulver, salt og røget paprika. Kørt det godt på foodprocessoren eller blenderen, så det hele er hakket godt og grundigt sammen til en tyk fars,

4. Fjern bladene på majskolben og skær majskornene fra kolben med en skarp kniv. Kom majskornene op i kikærtefarsen sammen med et æg og mel og rør godt rundt, til farsen er godt rørt sammen. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for tynd.

5. Varm olien op i en pande eller en gryde. Form falafler af farsen med en ske og kom dem ned i den brandvarme olie. Lad falaflerne stege, til de er gyldne på alle sider. Tag dem op med en hulske og læg på fedtsugende papir. Bliv ikke forskrækket, hvis nogle af majsene popper.

6. Server falaflerne i pitabrød, sammen med grøntsager eller en lækker tomatsauce. Ku din fantasi sætter grænserne.

Velbekomme!

Falafler med majs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier