Lidl overrasker med Champagne til 139 kroner – og lækre nye oste

Champagne fra Lidl - Mikkels Madblog

ANNONCE // I sidste uge havde jeg fornøjelsen af at opleve nogle af vinene i sortimentet hos supermarkedskæde Lidl. Og her var nogle klare overraskelser til lave priser imellem – blandt andet en ret lækker champagne til kun 139. Og så lancerer de også i 35 butikker på Sjælland her d. 23. oktober et nyt sortiment af kvalitetsoste, og her er virkelig herligheder imellem – også til gode priser.

Indlægget er annonce, udgivet i samarbejde med Lidl Danmark

Jeg handler ofte i Lidl. Jeg må dog indrømme, at det mest er basisvarer, jeg går efter – du ved sådan noget med havregryn, toiletpapir, mel og lignende. Men jeg kommer der mere og mere, for jeg oplever, at de bliver bedre og bedre til økologi og ikke kun discount.

Men måske skulle jeg til også køre hen i Lidl for de mere kvalitetsbetonede luksusvarer. I går havde jeg nemlig fornøjelsen af at smage nogle af deres vine fra sortimentet, hvor der var regulære overraskelser iblandt til meget fornuftige priser. Og så lancerer de også her i oktober en hel række fremragende oste til kun 17,5 kroner pr hundrede gram – og her taler vi altså virkelig om kræs for den osteelskende gane.

Vine fra Lidl - Mikkels Madblog

Champagne fra Lidl

Dejlig champagne til 139 kroner i Lidl

Lidl har et ret bred vinudvalg, især i den billige ende af prisspektret, og til deres event i går fik jeg mulighed for at smage et godt udvalg af deres vine, hvor der var alt fra bobler og rose til tunge rødvine, fyldt med smag og solskin.

De forskellige verdensdele var godt repræseteret, og der var skønne vine fra blandt andet Tysland, Frankrig, Italien og New Zealand.

Den største overraskelse var nok den champagne, jeg indledte smagningen med. Normalt er champagne en bekostelig affære, hvor man skal lægge flere hundrede kroner for at få noget, der er hæderligt. Men her viste Lidl, at de er gode til at købe ind, for ders Champagne AOP brut til kun 139 kroner var altså bestemt et godt glas champagne. Den var frugtig i næsen og med en overraskende kompleksitet prisen taget i betragtning og en let sødme, der gør dem perfekt som en aperitif.

Træerne vokser naturlitvis ikke ind i himlen til den pris, og du bør drikke champagnen straks, når den er åben, for mange af frugtnoterne dampede ret hurtigt af. Men skal gæsterne have et godt glas inden maden, så er det et rigtigt fint valg.

Helt bestemt en flaske, jeg kunne finde på at købe en anden gang.

To gode rieslings fra hver sin side af den fransk-tyske grænse

Jeg holder meget af riesling, og her præsenterede Lidl to gode Riesling-køb.

Især tyske rieslings gør mig glad, og ingen undtagelse var deres Riesling Rhinhessen (45 kroner), en halvtør sag med en fin restsødme og den smukke syre, som kendetegner tysk riesling. 

Normalt er jeg ikke så glad for Alsace-vine, der ofte er for parfumerede til min smag. Men Lidls Riesling d’Alsace AOC (55 kroner) var en fin tør sag, der ligesom tyskeren havde en god syre.

Begge er gode vine, der ikke går over i historien som verdens bedste, men til en pris omkring de 50 kroner er de begge et virkelig godt køb.

To dejlige italienere

Blandt de røde vine til aftenens smagning fra Lidl var der også gode flasker blandt de røde – faktisk var der en del, og alle til priser langt under 100 kroner.

Især to af italienerne skilte sig ud ifølge mine smagsløg.

Deres Chianti DOCG Riserva (55 kr) var en lækker vin med masser af tørhed og med en frugtighed, der gav sig til kende i eftersmagen. 

Er du mere til de helt bløde sager, så var Toscana Rosso IGT (49 kroner) et studie i blødhed og fadlagring, hvor der var en markant vaniljesmag til at ledsøge den klare frugt. En helt anden vin end chiantien, men stadig en skøn sag.

Pinot i glasset - Mikkels Madblog

Nærmest lyserød pinot noir fra New Zealand

Jeg elsker pinot noir-druen, og ofte kan pinots fra New Zealand være gode – også selvom det kan være lidt hit or miss fra landet langt mod syd.

NZL Pinot Noir Marlborough var dog en fin vin fra New Zealand. Farven var nærmest lyserød og vidnede om et let vin, der er ikke blevet marmeladeagtig af for meget sol. Og vinen var flot til prisen, blød i næsen og med både frugt og fad i munden samt en fin tone af kirsebær. Til 65 kroner er der tale om en rigtig fin pinot noir.

Og nye vine på vej

Der er også nye vine på vej I Lidl sortiment, der rammer hylderne d. 17. oktober. Det drejer sig om:

  1. Garnacha Premium Roble “Edicion Especial” – en fyldig og kraftig smag, der er skøn til prisen  på 55 kroner.
  2. Chateau Martin Saint-Estephe AOC 2017 – en lækker Bordeaux med fin frugt og stramme tanniner – men som med held kan iltes meget, inden den drikkes, eller kan gemmes nogle år. 125 kroner.
  3. Torre de Ferro Dão DOC, som jeg ikke har smagt

Ost, ost, ost, vi må have ost … fra Lidl

Som nævnt var der ikke kun vin på programmet hos smagningen hos Lidl. Der var også ost, som mange jo holder meget af at drikke sammen med god vin. Og ost er altså noget, du kan tage i Lidl for. De lancerer nemlig her d. 23 oktober et nyt sortiment af gode oste i 34 udvalget butikker på Sjælland – og her er der tale om virkelig gode sager, der til 17,5 kroner pr 100 gram alle har en fremragende pris.

Generelt var alle ostene gode, men blandt mine favoritter var blandt andet deres Blacksteiner Blomsterost fra Tyskland – en kraftig og pikant skæreost med en kant af tørrede oster. Det var altså en lækker sag, hvor blomsterne gav meget til ostens helhed.

Andre herligheder var Blufoe blåskimmelosten fra Frankrig, der med blødhed og en ikke alt for markant blåskimmelsmag vil gøre de fleste blåskimmelelskere glade.

Endelig vil jeg fremhæve gedegoudaen, der vil være perfekt at rive over en pizza, fx med kartofler, der kan bruge lidt syrlighed fra en gedeost.

Men prøv dig endelig frem, for alle ostene har samme pris og smager alle virkelig godt. Så skal du lave et godt ostebord, så kan du altså efter d. 23. oktober sammensætte et virkelig godt et af slagsen fra Lidl.

 

126 kommentarer

  1. [url=http://xenicaltabs.shop/]orlistat cvs[/url] [url=http://pleasantspharmacy.com/]canadian pharmacy ltd[/url] [url=http://allopurinol.ink/]allopurinol 300 mg cheap[/url] [url=http://lexapro.foundation/]buy lexaporo[/url] [url=http://toradoltab.monster/]toradol canada[/url]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *