Har du frosne bær i fryseren og fromaiche frais i køleskabet, er det ultranemt at lave en iskold puré i din blender eller foodprocessor – og som minder rigtigt meget om is. Det gode ved denne dessert er – udover at den urimelig let at lave – at den er fedtfattig og ikke kræver tid i en ismaskine eller i fryseren. Du kan til gengæld hurtigt lave den, hvis du har brug for en dessert til uventede gæster eller blot vil forkæle dig selv.
Du kan bruge alle slags frosne bær til den. Om du kan bruge andre surmælksprodukter, ved jeg ikke, men fromaiche frais er ultrafedtfattigt, rig på protein og ret tykt i konsistensen sammenlignet med f.eks. youghurt – hvilket gør det velegnet til denne is. Men mon ikke, at også drænet youghurt vil fungere fint?
Sådan gør du (til fire portioner)
300-400 g frosne bær
2-300 g fromaiche frais
1-2 dl sukker (alt efter hvor sød, du vil have isen)
3-4 mynteblade (kan udelades)
Korn fra 1 vaniliestang (kan udelades eller erstattes med vaniliesukker)
1. Skrab vaniliekornene ud af vaniliestangen. Gem stangen til anden brug (du kan f.eks. putte den i sukker, så den afgiver smag og laver vaniliesukker).
2. Put alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor og kør, indtil du har en ensartet masse.
3. Smag til. Måske har du brug for mere sukker eller lidt mere mynte. Blend om muligt igen.
4. Server isen – gerne toppet med friske bær og et par mynteblade.
Velbekomme!
Buckingham K buy cialis uk