Hot Pot Republic anmeldelse – hyggelig kinesisk fondue i København

Hot Pot Republic PR-foto
Pr-foto fra Hotpot Republic

INVITERET // Hot Pot er slags kinesisk pendant til fondue, hvor man koger kød, grøntsager og andet godt i en stor gryde bouillon midt på bordet. Nu har København fået sin første hot pot-restaurant på Vesterbro, som er super hyggelig og med skøn, frisk mad. Det er perfekt sted for en uformel aften med vennerne eller familien.

Forestil dig hyggen fra fondue tilsat mega friske råvarer og asiatisk stemning. Så har du et godt billede af, hvad hotpot er for noget. Hot pot er en madtradition, der stammer fra det centrale Kina, hvor man samles om bordet med en stor gryde kogende bouillon, som man dypper og koger kød, grøntsager og fisk i, så det får smag fra bouillonen.

Indtil nu har hot pot været temmelig ukendt i Danmark. Men kinesiske Fanshuang Kong har for nylig åbnet Hot Pot Republic på Vesterbro i København, som er dedikeret denne kinesiske pendant til fondue, blot med friskere og mere sunde råvarer end vi kender det fra den boblende gryde i Danmark. 

Her havde jeg tidligere på ugen – sammen med en flok andre bloggere og journslister – fornøjelsen af at være inviteret hen, så vi ved selvsmag kunne prøve det kinesiske koncept af. Og sagt med det samme: Det holder 100. Her fik vi en dejlig aften med frisk, sund og meget velsmagende mad, der bare lægger totalt meget op til hygge og samtaler rundt om bordet, når alle skal putte maden ned i somme varme potte med suppe.

Forrygende snacks på Hot Pot Republic

Hovedattraktionen på Hot Pot Republic er naturligvis selve den kogende gryde og alle de ting, man kan putte heri. Men før vi nåede til denne del fik vi serveret en flok små dele-forretter/-snacks, der lagde et højt niveau fra starten af.

Bedst for mine smagsløg var stykker af let fermenteret kinaradise (50 kr), der lignede asparges og smagte eksotisk med et hint af grapefrugt. Lige så god var store, halvbløde jordnødder (55 k)( med den mest vidunderlige journødde-sesam-dressing, som bare var et studie i umami. Dem kunne jeg godt guffe som et helt måltid.

Hertil kom noget tyndskåret oksekød (80 kr) og en rigtig fin lille anretning af kyllingekød i en cremet og perfekt spicy kokos-agtig sauce, sådan lidt thaiagtigt, men koldt (80 kr).

Indretningen er i øvrigt stilig, tydelig asiatisk uden at det  bliver corny – og med lammeskind, der minder om nynordiske restauranter.

Byg som du vil på Hot Pot Republic

Grundlaget for maden på Hot Pot Republic er gryden med kogende bouillon, som bliver sat på en kogeplade indbygget i bordet. Heri er der to slags bouillon – en lys udgave, der ikke er krydret og smager lidt som japansk misosuppe, samt en krydret udgave med masser af chili i.

Grundprisen er 80 kr for suppen i de to varianter, og hertil vælger man så, hvad man vil have til – hvis man da ikke bestiller et pakke til fx kødelskere med 2 slags kød, 15 andre ingredienser og to slags dip til i alt 265 kr pr person. Går du byg-selv-vejen betaler du fx 65 kroner for oksekød, 35 kroner for tofu, 35 kroner for shiitake-svampe osv. Så er det bare at vælge, hvad du vi have – eller hvad I vil have, for det er oplagt at deles om det hele.

Vi fik lidt af det hele på bordet, og så var det bare at gå igang. Vi fik lidt instruktion i, at de tynde skiver kød fx skulle have et minut i suppen, mens små dumplings skulle have tre minutter. Det var alt sammen meget godt, ud over at vi lidt mistede overblikket. Heldigvis var det nemt at prøve sig frem og gætte på, hvornår de enkelte ting var færdige. 

Jeg fik i hvert fald ikke noget, der var helt råt op fra gryden.

Fantastisk hyggeligt koncept med Hot Pot

De enkelte elementer var alle velsmagende – i særdeleshed de tynde skiver kød, der gik perfekt med dressingerne, samt stykker af torsk, der blev intet mindre en perfekte kogt begge typer supper. Og så blev jeg vildt overrasket over, hvor godt såkaldt tofu-skind smager.

Men selvom de enkelte elementer alle var gode var det oplevelsen som helhed, der virkelig udgør attraktionen på Hot Pot Republic. Det er bare mega hyggeligt at sidde der ved bordet og deles om tingene, smage lidt forskelligt og spørge pænt om man lige må smage tofuen ovre ved en af de andre ved bordet.

På den måde er Hot Pot Republic et oplagt sted for venner at samles eller for en date, hvor man kan mødes over maden og altid kan snakke om den – på en anden måde, end når man sidder med hver sin sirligt anrettede tallerken. For her er der altså virkelig tale om et sympatisk koncept.

At priserne tilmed er ganske fornuftige, gør så slet ikke oplevelsen dårlige. Jeg kommer klart igen, hvis jeg skal have en hyggelig bid mad – både inden en tur i biffen eller teatret, eller hvis jeg vil have en afslappet aften med et par gode venner på en totalt uformel måde.

Hot Pot Republic
Vesterbrogade 146
1620 København V

www.hotpotrepublic.dk

Mikkels Madblog var inviteret af Hot Pot Republic til et pressearrangement uden beregning. Restauranten har ingen indflydelse haft på tilblivelsen af dette blogindlæg, ligesom der ikke foreligger nogen aftale om omtale. Holdningen er helt og aldeles min egen.

Et svar til Hot Pot Republic anmeldelse – hyggelig kinesisk fondue i København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier