Kyllingesuppe fra bunden med tomat, grøntsager og fx pulled pork

Kyllingesuppe fra bunden med tomat, grøntsager og pulled pork

Har du et eller flere kyllingskrog liggende, så kog suppe på dem og lav denne varmende og uhyre velsmagende kyllingesuppe. Brug også resterne kyllingekødet i suppen – eller gør som jeg gjorde det: Brug noget pulled pork fra fryseren til at give det hele lidt røgsmag.

For nylig havde jeg mine forældre på besøg, hvor jeg flottede mig og købte hele to økologiske kyllinger, som jeg skar i stykker og serverede sammen med nogle kikærter på sådan en lidt marokkansk måde. Men når jeg køber hele kyllinger er der jo altid et skrog tilbage, og da jeg hader at smide ud (især når der er tale om hundedyre øko-kyllinger), koger jeg ofte bouillon på skroget, som kan bruges i alt fra suppe til risotto.

Nu havde jeg jo så hele to skrog, så der var lagt op til fest i køkkenet. Og da jeg arbejder hjemmefra, er det jo heldigvis nemt at sætte en gryde fond over om morgenen, der bare står og hygger sig nogle timer til en perfekt suppe. Kyllingebouillonen tilsætte jeg senere en masse af de grøntsager, jeg lige havde, et par dåser flåede tomater og til sidst noget kød i form af noget pulled pork fra i sommer, som jeg havde i fryseren. Det gav suppen den skønneste let røgede smag.

Jovist, det tager tid at lave sådan en gang suppe, men den er virkelig arbejdet værd. Og orker du ikke koge bouillonen selv, så er en færdiglavet hønsebouillon bestemt også fin at bruge.

Husk at gemme kyllingekødet fra skroget

Jeg kunne selvfølgelig også have brugt kyllingekødet fra skroget, som jeg altid piller af efter ca. 20 minutters kogetid. Der er virkelig meget kød på sådan et skrog, der enten kan ryge i en suppe, blive til pizzatopping eller gøre godt i et pitabrød (som den her omgang kød faktisk endte med).

Jeg tager sådan set bare skrogene op af det kogende vand efter ca. 20 minutter og lader dem køle godt af. Så piller jeg kødet fra og kommet det i en bøtte. Og så skal skrogene bare op og koge videre et par timer ved svag varme.

Opskrift: Sådan laver du kyllingesuppe fra bunden med tomat, grøntsager og fx pulled pork

Kyllingebouillon

2 kyllingeskrog
1 løg
1/2 selleriknold
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 spsk peberkorn
2 laurbærblade
2 kartofler
3 liter vand, ca.
1 porre
2 spsk olie

1. Halver løget, men behold skrallen på. Knus hvidløgsfed let med en kniv, men behold bare skrællen på.

2. Skær selleri, kartofler og gulerødder i små tern. Rens porren og skær den i skiver.

3. Varm olien op i bunden af en stor gryde. Brun kyllingeskrogene godt heri på alle sider.

4. Tag skrogene op og svits grøntsagerne godt, inden du kommer skrogene tilbage i gryden sammen med peberkorn og laurbærblade. Hæld vand på, til det dækker.

5. Kog skrogene i ca. 20 minutter, inden du tager tager dem og for at pilel kødet af. Herefter tilbage i gryden med skrogene og kog videre ved svag, svag varme i nogle timer – gerne 3-4 stykker. Sørg for at det kun lige bobler, ellers fordamper for meget af vandet. Du kan evt. putte låg på.

6. Skum løbende urenheder og fedt af overfladen.

7. Si bouillonen godt, når den er færdig.

Kyllingesuppe med grøntsager og kød

2 liter kyllingebouillon (se ovenfor eller brug en færdiglavet)
2 gulerødder
1 stort løg
4 fed hvidløg
1/2 knoldselleri
4-5 stængler bok choi
1/2 spidskålshoved
2 dåser flåede tomater
Stegt eller kogt kød, fx kylling, oksekød eller pulled pork
1 spsk olie

1. Halver løget og skær de halve løg i fine skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Hak hvidløg fint. Skær selleri i fine tern.

2. Skær bok choi i grove skiver. Skær spidskålen i fine strimler.

3. Svits løg, gulerødder og hvidløg i olie, til løget bliver let blankt. Tilsæt selleri og svits en anelse videre, inden du hælder bouillon og fløde tomater ved.

4. Lad suppen koge ca. 10 minutter, inden du tilsætter bok choi og spidskål. Kog fem minutter mere og tilsæt kødet.

5. Smag suppen til med salt og peber og server kyllingesuppen med friske krydderurter, groft peber, brød og en god olivenolie.

Velbekomme!

Kyllingesuppe fra bunden med tomat, grøntsager og pulled pork-3

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *