Lowcarb muffins med peanuts og chokolade – uden tilsat sukker eller mel

Lowcarb muffins med chokolade og peanuts - Mikkels Madblog

Disse skønne og ganske mættende lowcarb muffins er lavet helt uden tilsat sukker og mel. De er nemme at lave og får masser af smag fra bananer, mørk chokolade og ristede peanuts.

For tiden prøver jeg at spise så lidt tomme kulhydrater og sukker som muligt. Det er ikke fordi det får vildt godt med at gennemføre det, men et af initiativerne, jeg nyder med stor succes for tiden, er at lave protein-pandekager med bl.a. bananer og æg, som bare smager herligt og mætter meget.

Jeg har i den forbindelse tænkt, at det kunne være sjovt at bruge samme princip som fra pandekagerne, men i muffin-udgave i stedet. Så i dag har jeg brugt lidt af min søndag på at lave disse skønne lowcarb muffins. De er rige på fibre og protein og fattige på sukker og kulhydrater (i hvert fald sammenlignet med normale muffins). De er inspirerede af min egen opskrift på muffins med peanutbutter, som jeg tidligere har lavet mange gange, men her er der slet ikke tilsat sukker eller hvedemel. Æg og bananer får dem – sammen med kokosmel, havregryn og kokosfibermel –  til at hænge fint sammen og give det helt rigtige kagefeel på en markant sundere måder end en traditionel muffin.

De her muffins er ikke super søde, men det synes jeg ikke gør noget. Du kan gøre dem sødere ved at mose to bananer, som du tilsætter sammen med peanuts og chokolade.

Sådan laver du lowcarb muffins med peanuts og chokolade

12 muffins

4 æg
4 bananer
1 knivspids salt
3 spsk peanutbutter
40 g havregryn
30 g kokosmel
30 g kokosfibermel (erstat evt. med 15 g kokosmel og 15 g ekstra havregryn)
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
100 g saltede, ristede peanuts
100 g mørk chokolade (fx 80%)
Evt. to ekstra bananer

1. Kom bananer, æg, salt, peanutbutter, havregryn, kokosmel, kokosfibermel, kanel, kardemomme og bagepulver i en skål og blend det helt glat med en stavblender. Eller blend det i en almindelig blender.

2. Hak peanuts og mørk chokolade groft og vendt det i dejen. Mos evt. også to yderligere bananer og vend i dejen.

3. Kom dejen i 12 muffinforme og bag i 20 minutter ved 200 grader.

4. Lad dine muffins køle godt af og server – evt. med en karamelcreme, hvis du ikke forsøger at undgå sukker.

Velbekomme!

Lowcarb muffins med peanuts og chokolade Lowcarb muffins med peanuts og chokolade

154 kommentarer

  1. [url=http://clonidine.download/]0.2 mg clonidine[/url] [url=http://albendazole.works/]albendazole 400 mg online[/url] [url=http://dexamethasonep.online/]dexamethasone[/url] [url=http://strattera.charity/]strattera for sale[/url] [url=http://tretinoin.gives/]tretinoin 500 mcg[/url] [url=http://retina.charity/]price of retin a in mexico[/url]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *